Kde sa podáva žiadosť o neplatenú rodičovskú dovolenku?

verronik
28. nov 2017

Dobry den,
syn bude mat onedlho 3 roky a ja by som s nim chcela zostat doma, neviem vsak, co presne obnasa neplatena predlzena rodicovska dovolenka. Nie som zamestnanec, takze zamestnavatela riesit nemusim, nie je mi vsak jasne, ci si o tuto dovolenku moze poziadat ktokolvek, a ci dieta musi navstevovat skolku (aj ked len na 4 hodiny). Kde sa ziadost podava? Na urade prace, alebo na socialke?

Dakujem za odpoved.

evittam
29. nov 2017

@verronik Zase úplne zbytočne zalozena nova diskusia-je ich tu o tejto teme dost. Staci citat.
Na neplatenu predlzenu nepotrebuješ ziadost. Na ZP sa nahlasis ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov-pozor do skolky moze chodit len na 4h, na SP takto prihlásená si od nástupu na RD(teda ak si sa prihlásila). No a na UPSVaR oznamenie kde sa dieta nachadza od 3rokov kvoli rodinnym prídavkom.

petka_3
29. nov 2017

Manžel si na teba nebude môcť uplatniť odpočítateľnú položku na manželku pri dani z príjmu.

slamka555
29. nov 2017

@verronik Tiez som to nedavno riesila ;) presne ako pise evittam 🙂 Pojdes na zdravotnu povies, ze ostavas pri dietati do jeho 6 rokov , potom zajdes na Urad prace a tam vypises papier otom, kde sa dieta od tych 3 rokov nachadza ;) Ja som bola preistotu aj na soc.poistovni ale tam ze nic netreba ale poslala ma na dochodkove , a tam ma odhlasili( a ze keby som si do jeho 6 rokov nasla pracu musim to tam ist zas nahlasit ) Rodicovsky prispevok uz dostavat nebudes ale odvody za teba budu platit 🙂 ale to mas uz asi zistene ;)

slamka555
29. nov 2017

A do tej skolky ho mozes dat maximalne na 4 hodiny ;) alebo nemusis vobec 🙂

verronik
autor
29. nov 2017

Dakujem vam, pomohli ste mi 🙂