icon

Kde sa sťažovať na problémy s rodičovským príspevkom?

2. apr 2025

Ahojte, môžem žiadať o rodičovský aj v inom okrese ? Totižto s pracovníčkou, ktorá tam pracuje je problém a nedá sa s ňou nič vybaviť. Posielajú ma od jednej k druhej, na druhý deň mi volajú že tam mám dôjsť, keď poviem že som bola včera tak už ok. Nechceli mi vyplatiť tehotenstke, že je to komplikovane. Potom nakoniec vyplatili. Teraz mi nechcú dať rodicak, aj keď som dala všetky potrebné dokumenty. Prosím vás, kde sa môžem sťažovať alebo čo mám robiť ? Už nemám nervy … na prvého syna mi nič nedali … keď to počuli v zdravotnej poisťovni, tak nechápali že ako to je možné. Nemám silu tam chodiť sa prosit.

Strana
z2
lucka_ke
2. apr 2025

a čo uvádzajú ako dôvod? čo im údajne chýba?

0silvia0
2. apr 2025

veď ti museli poslať nejaké písomné stanovisko s odôvodnením. určite má každý úpsvar svojho riaditeľa, takže skús sa ohlásiť u riaditeľa.

alickapusinka
2. apr 2025

treba napísať na UPSVR na ustredie do BA verím že TI to doplatia.

thirstymonk
2. apr 2025

Tehotenske rieši socialna poisťovňa, nie upsvar
Rodičak rieši upsvar a narok ma na neho každy rodič, takže neviem, čo špekulujú.
Neviem, či sa rodičák nedá vybaviť aj cez slovensko.sk nahodou

lucka_ke
2. apr 2025

@thirstymonk každý nie, preto sa pýtam čo uviedli ako dôvod

autor
2. apr 2025

@thirstymonk neviem či je to tehotenské, zle
som to napísala v tých nervoch . Ale mala som namysli tých 800€ po pôrode . Asi sa to volá inak a riešila som to na úrade prace

autor
2. apr 2025

@0silvia0 nič mi nedali … momentálne ani na emaily neodpisujú

0silvia0
2. apr 2025

nie je to tehotenské, je to príspevok pri narodení dieťaťa. Nejaké odôvodnenie ti museli dať, čo ti povedali?
https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti-v-slove...

abbey1
2. apr 2025

Medzi dverami ti povedali, že nedajú? Napíš sem rovno, aké odôvodnenie ti dali.

zuzi0911
2. apr 2025

Ak si nerobila na SK či si nechodila na kontroly k dr nárok nemáš napríklad takže dôvod byť musí nejaký. Teraz je to aj automaticky ty netiesis nič . Gynekológ posiela papiere na úrad o porode . Čiže niekde tu musí byť chyba

autor
2. apr 2025

@zuzi0911 ak zena nerobila na SK nemá nárok ? To je aká hlúposť ? A študentky a cigánky ???

0silvia0
2. apr 2025

Ved tu mas presne napisane kedy narok nevznika a kedy vznika. Aj nam uz konecne prezradis, co ti povedala pracovnicka? Ze chodte prec, vam nedam? Je problem sem napisat ako to odovodnila?
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

januska12323
2. apr 2025

Jednoduchšie je kydať na ostatných ako pozrieť či vôbec spĺňaš podmienky.

mamina7070
2. apr 2025

asi nesplnas podmienky, zijes na slovensku?
a co otec dietata?

abbey1
2. apr 2025

S tebou komunikovať musí byť pre úradníčky radosť. Pozri si poriadne podmienky na vyplatenie. Ak ich spĺňaš nemôžu ti ho zamietnuť. Ak nie, smola.

zuzi0911
2. apr 2025

Ak si rodila v zahraničí. Tak nemáš nárok na príspevok nakolko štát kde si rodila ma vyplácať tiez niečo.
Bavime sa o jednorazovom príspevku...tých cca 800e .
Čiže nárok naň zo Slovenska nemáš.

Rodičovský dostavas do 3 rokov .ak napr muz pracuje mimo SR cize odtiaľ treba žiadať potvrdenie ,že nepozeral žiadne dávky atď ...neviem ako je to keď rodis inde ci potrebuješ aj odtiaľ dokumenty ze nepozeral davky z toho štátu....
Ale to môžeme iba hádať pokiaľ nenapíšeš aké dali odôvodnenie

mk1111111111
2. apr 2025

A robila si inde, ako na SK?

thirstymonk
2. apr 2025

Prispevok pri narodeni dieťaťa, to platí upsvar, ano

fidorka7
2. apr 2025

@thirstymonk nie nemôžeš byť vybavená v inom okrese. Najskôr píšeš že máš problém s jednou, potom so všetkými úradníčkami, nevieš ani o akej dávke točíš a nakoniec neodpovieš ani na jednu otázku. Tak prepáč, ale takéto klientky ako ty, to je radosť pre každého... asi bude pravda niekde úplne inde, že?
Chcela si pofúkať otlačik, ale sama si nevidíš na palčeky? Jednoducho si pravdu prikrášľuješ a klameš, a to mi ver že na takéto lúzy mám po 35 rokoch nos aj na diaľku.

autor
2. apr 2025

@fidorka7 😂😂😂 ty si dobre mimo. Pobavila si ma

autor
2. apr 2025

Ja sa pýtam kde sa môžem sťažovať. Nič viac … alebo ako to mám ďalej riešiť, keď v danom úrade prace ma ignorujú. Tak sa láskavo ukľudnite. Nenapísala som konkrétne kt. úrad práce, ani som nikoho nemenovala. Už som raz mala problém s vyplatením peňazí, kt. mi vyplatili až o mesiac a to som tam musela chodiť milión X (ale to sa netýkalo dieťaťa).Tak viem ako to tam funguje. Všetko potrebné som im dala .

autor
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
3. apr 2025

Co si im dala a co od teba chcu? A ake odovodnenie ti dali ze nevyplatia? Co nemozne od teba chcu?
Ved ty pises len nepodstatnosti, nevies odpovedat na priame otazky, ktore sme ti uz viacere dali. Ked sa aj budes niekde stazovat, budu ti klast tieto iste otazky. Ako ti ma niekto pomoct ked nedokazes odpovedat?

bubuzu
3. apr 2025

@zuzi0911 to nie je pravda, s tým jednorazovým príspevkom. Rodila som dva krát v Čechách a oba razy mi ho na slovensku vyplatili. Podpisovala som len čestné vyhlásenie, že som podobný príspevok nevzala v inom štáte. Tak prosím nehovor čo nevieš. Túto info majú aj na stránke, nechce sa mi teraz hľadať.

zuzi0911
3. apr 2025

@bubuzu podpisovali si vyhlásenie,že si iný nedostala . Ak by si dostala v inom štáte u nas uz nedostaneš. Ja tam píšem,že je to preto lebo aj daný štát má niečo vyplácať. Takže ty si odtiaľ nič nezibrala a dostala si tu ..ale tu autorka asi niečo zobrala lebo nemá nárok ho mat tu ..
Čiže neviem o com neviem ..

thirstymonk
3. apr 2025

@fidorka7 Zle si ma označila tetka. Ja mám takú charizmu, že s každou tetkou sa posmejeme, či ide o socialnu, zdravotnu poisťovňu, upsvar, alebo čokoľvek iné... :P

bubuzu
3. apr 2025

@zuzi0911 píšeš jej, že ak rodila v zahraničí, nemá u nás nárok, čo nie je pravda. U nás nemá nárok,ak niečo zo zahraničia dostala. A o tom,či niečo dostala alebo nie tu nikde nebola reč. Alebo som si niečo nevšimla, alebo ty o nej vieš niečo, čo tu nepísala.

zuzi0911
3. apr 2025

@bubuzu napísala som nemá nárok,lebo aj zahraničie niečo vypláca (zvyšok hádam už vie ako to ma ,ako to chodí a podobne )zas to tu od slova do slova nie je nutné vypisovať. Dala som jej možnosť..na tu možnosť si mala odpovedať a pripadne pozrieť Google,alebo výpis účtu .

Neviem . Myslím si ,keď sa dotahuje s pracovníkmi a navyše ani tu priamo neodpovedá .
Iný dôvod tam nie je si myslím. Lebo reagovala vyslovene na rodenie v zahraničí.

Ale to je jedno . Ona už musí vedieť ako to ma .

fidorka7
3. apr 2025

trafená hus zagága. mimo si ty fešanda ved ani nevieš čo vybavuješ...

fidorka7
3. apr 2025

@thirstymonk tak sorry ujčok. A mmch, možno si to o tej charizme len namýšľaš

Strana
z2