icon

Kedy ísť na úrad práce po rodičovskej dovolenke?

mimusina
12. feb 2025

Ahojte,
bude mi končiť predĺžená rodičovská dovolenka - žiaľ nemám prácu, pravdepodone pôjdem na UP - kedy tam treba ísť? čo všetko tam priniesť?
Za každé info ďakujem.

klarissa25
12. feb 2025

Vsetko potrebne najdes na internete ked tuto otazku zadas do google

kika845
12. feb 2025

@mimusina Chodi dieta do skolky alebo nie? Podla toho.

luliu
12. feb 2025

@kika845 píše, ze jej konci predĺžená RD, takže dieťa bude mať 6 rokov.
@autorka do 7 dní od skončenia RD ideš na upsvar a zaevidujes sa tam

klarissa25
12. feb 2025

@kika845 a aky to ma vplyv na jej hlasenie na urad prace?

klarissa25
12. feb 2025

@luliu do 10 dni…

kika845
12. feb 2025

@klarissa25 keby bolo dieta doma mohla sa dat cez zdravotnu poistovnu ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, nemusi sa zaevidovat na UP a hladat pracu si moze aj tak, a zdravotne odvody si nemusi platit,
@luliu nemusi mat jej dieta 6 rokov, moze mat predlzeny rodicak lebo v 3, 4 rokoch sa nedostalo dieta do skolky, alebo moze mat predlzeny zo zdravot. dovodov

klarissa25
12. feb 2025

@kika845 a co ked jej dieta uz dovrsilo 6 rokov??

kika845
12. feb 2025

@klarissa25 ved spytaj sa jej nie mna 😄 kolko jej dieta ma rokov, lebo to neuviedla zatial

mimusina
autor
12. feb 2025

Dievčatá píšem predľžená rodičovská dovolenka - t.j. do 6r! tá mi končí koncom februára - prácu nemám - novú budem mať v apríli....čiže dovtedy musím byť na UP....

zuzinka888
12. feb 2025

@kika845 Čítanie s porozumením? Nic?

kika845
12. feb 2025

@mimusina tak ako ti tu pisali vyssie - googel! 😄

kika845
12. feb 2025

@zuzinka888 ale hej, lenze ja ze ona mysli ten predlzeny rodicovsky co moze byt aj ked dieta nezobrali do skolky v 3 rokoch, ale to neznamena ze ho nezoberu v 4 rokoch, ze akoze tak moze koncit, nevadi

zuzinka888
12. feb 2025

@mimusina pozri si to na ich stranke - je toho dost. Ja som sa sla evidovat- no ked som zistila kolko vypisovania- som zobrala papiere- ze doma vypisem a vratila som sa na druhy den. Je toho vela pisania- chcu skoly, zamestnavatelov, datumy....a tam to pisat" na kolene"🙈 No ja som isla z vypovedou - ukoncenie prac pomeru, zapoctovy....pocas Rd ti skoncila zmluva ci si bola nezamestnana???

zuzanaete
12. feb 2025

@luliu Nie vzdy konci predlzeny plateny rodicak, ked ma dieta 6 rokov. Zalezi od diagnozy. Niekedy daju hned do 6 rokov a niekedy iba na rok a potom sa znova posudzuje stav. Takze moze koncit aj skor.

luliu
13. feb 2025

@zuzanaete nechápem načo mi píšeš, keď už sama autorka potvrdila, že dieťa bude mať 6 rokov a ona nikde nepíše o zdravotných dôvodoch. Či cieľ je poučovať? Áno ja viem, že zo zdravotných dôvodov to môže byť aj na kratší cas