icon

Kedy mám odovzdať žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa?

gabika150
29. aug 2017

Zdravim chcem sa informovať do kedy mám odniesť papiere na úrad práce príspevok narodenia dieťatka? Ďakujem 😊

unctadorg
•
29. aug 2017

Po doziti 28dni, a vyplatia 6mesiacov spatne.

gabika150
autor
•
29. aug 2017

@unctadorg čiže odovzdám papiere v pondelok a vyplatia ich budúci rok či ako?

mija22
•
29. aug 2017

@gabika150 vyplatia v najbližšom vyplatnom termine....preco by az buduci rok???

jankalukasova
•
29. aug 2017

@gabika150 nie... ak ich podáš do 16. v danom mesiaci, mali by prísť daný mesiac a ak po 16 tak až ten ďalší... to, že ich vyplatia 6 mesiacov spätne znamená, že máš 6 mesiacov na to aby si to podala.. ak to podáš neskôr, tak Ti to nevyplatia...

gabika150
autor
•
29. aug 2017

@jankalukasova super ďakujem za info na koľko som mala do dnešného dňa mylne info

janka2501
•
30. aug 2017

@jankalukasova nie do 16 v danom mesiaci. Ale najneskor do 7 max 10 maju uzavierky,a aj to nerucia ze budu vyplatene ten mesiac

evittam
•
30. aug 2017

@jankalukasova Presne ako pise
@janka2501 . Nemozes cakat,ze odovzdas ziadost a potrebné doklady a potvrdenia 16. A toho 16. ti aj vyplatia prispevok.

jankalukasova
•
30. aug 2017

@evittam ja viem... môže tam byť posun. Mne to pani vysvetľovala, že do 16 ale samozrejme, že keď to dáš v ten deň, tak asi nie. Vraj to je podľa toho, ako stíhajú agendu. Vraj už mali toľko žiadostí, že aj žiadateľom, ktorí dali papiere 7 nebol vyplatený. To je taká ich obecná formulka.
Už som to ale nerozvádzala, keďže autorka sa pýtala do kedy ho treba odovzdať- teda do pol roka... 🙂

orta
•
30. aug 2017

To isto podla toho ako maju roboty a kolo toho mau no co som sa ja zatial podozvedala, tak sa snzia, aby to boo vyplatene co najskor..

veroniak12
•
30. aug 2017

ja by som to tam pre istotu zaniesla do toho siedmeho ale vacsinou tam chcu mat vsetko do 10. lebo potom tak v strede mesiaca vsetko vyplacaju 🙂

vendy1989
•
11. feb 2018

Zdravím a ja bych se chtěla zeptat zda budu mít nárok na jednorázový příspěvek při narození.ditete když jsem češka bydlím tu už skoro tři roky... zdravotní pojištění tu mám a nemám přímo trvalé bydliště ale mám něco jako občanský průkaz od cizynecke policie povolení k pobytu kde je napsáno trvalý pobyt a i adresa kde sem hlášena.....tak zda toto stačí abych měla nárok...? Děkuju