Kedy mi príde prvá materská?
ahojte babenky ked som podala žiadosť o materske 20.10 a narok mam na nu od 13.10. kedy mi bude vyplatená prvá materská?a kedy mi dojde výmer?
Babenky, prosim poradte ...ked som si platila DNP z maxima (teda neplatila, lebo som bola na PN, ale splnila som vsetky podmienky, aby materská bola z maxima) kolko dostanem peniazkov na ucet ? Kolko ste dostali z maxima? Dakujem krasne ..
ahojte chcem sa opytat na radu, ja som na matersku natsupila 1.1.2015, kedy mi maju dojst peniazky? dakujem za radu
Ahojte .Mozete mi pomost..Ja mam PN-ku posledna 2 mesiac a doktor mi podal papier za MD a povedal ze podam to 6-8 tyzdnov pred termin do zamestnavatela.Co je liepse,je to ze budem na pn do 02.05.2020 a potom pridem na matersku,alebo nekedy v april pridem do MD?pretoze mam termin 15.6 ?A ake papire ja musim dostat do zamestnavatela? Vopred dakujem
A Este jedno,Co kedy som samostatna Matka?to Nevadi nieco alebo Ano?dakujem vsetkim
@azra123
Termin "samostatna matka" v SP neexistuje. Je to osamely rodic - vtedy mas narok na MP nie 34t, ale 37t.
Osamely rodic - osoba, ktora byva SAMA s dietatom. Nie s partnerom, nie s rodicmi, proste len s dietatom.
To, ci pojdes 6 alebo 8 tyzdnov pred porodom na MD je len na tebe. Avsak ak ides na MD z ochrannej lehoty, tam musis ist 6t pred porodom.
@veronikaszabova dakujem pekne .Neviem vsetko po Slovenski pretoze som zo Bosne tak ze a i nevidim ako to byva tu vsetko,ja som tu sama a rodicia su V Bosne a manzela alebo partnera nemam.Dakujem pekne
Ahojte .
Chcem sa opýtať keď som porodila 18.1.
Tak kedy dostanem prvú materskú ?
Neviem ako to všetko chodí a preto sa chcem len informovať . Ďakujem vopred 🙂

@curly1983 Niekedy ti prídu skôr peniaze a potom rozhodnutie...Na vybavenie žiadosti má SP lehotu 60 dní od jej podania.