icon

Kedy môžem ísť na materskú?

4. sep 2023

Ahojte, taka otazocka, viem ze na MD sa ide 6 tyzdnov pred porodom a v rizikovom 8. Da sa ale zariadit, aby som sla o tyzden skor na MD ako tych 6? Vychadza mi nastup 29.12 ale kedze budu vianoce a mam rodicov so zdravot. problemami takze si ich chcem uzit.. mam pracu v nemocnici a viem ze na 100% by mi vianoce dali. Viem ze prefikane ale ked sa da ze by som uz isla tyzden pred tym 🙏🏼🙏🏼 Dakujem za odpovede

smajcii
4. sep 2023

Záleží od lekára, s niektorými sa dá dohodnúť, iný zase ani počuť a dá ti to na deň presne. Mňa sa môj pýtal, že či idem 6 týždňov pred, ale to takým štýlom, že len básnická otázka, tehotenstvo bolo v poriadku, tak to bral ako samozrejme 🙂

anjelicek26
4. sep 2023

Neni jednoduchsie si vziat tyzden dovolenku a potom rovno materska (?).

dzulli1980
4. sep 2023

Veď si zober týždeň pred nástupom na MD dovolenku, či?

letfenixa
4. sep 2023

@anjelicek26 @dzulli1980 pochybujem, že zamestnanec nemocnice si môže len tak zobrať týždeň dovolenky vo vianočnom období.

anjelicek26
4. sep 2023

@letfenixa tak opytala by som sa urcite, vysoko tehotna tyzden pred nastupom na matersku uz ma za seba urcite nahradu najdenu... aj tak uz vela veci robit nemoze, ani kontakt s infekcne chorymi, ani dvihanie, ani to ani hento...

titla
4. sep 2023

Neviem o tom, ze by sa nieco menilo, ale ked som rodila v roku 2019, tak to bolo na rozhodnuti zeny, kedy v rozmedzi 6-8 tyzdnov pred TP chce nastupit na MD. Aj mna sa lekar pytal, ku ktoremu terminu chcem nastup na MD ja.

lenkakoc444
4. sep 2023

Mne lekar min rok povedal, ze na MD mozem nastupit 6 alebo 8t pred nic medzitym. Tiez som chcela 7 -nedalo sa.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
e1i
4. sep 2023

@lenkakoc444 aj ja tak bud 6 alebo 8.

zdenkak87
4. sep 2023

Myslim ze to je velmi individualne a zalezi od lekara konkretneho. Ja nastupujem na MD dnes a je to 7 tyzdnov pred porodom a nebol s tym absolutne ziadny problem.

autor
4. sep 2023

Nam sa dovolenka pise par mesiacov dopredu a na december uz su pobrane.. lebo nas je malo, takze oni ma tu budu chciet cim najdlhsie, nahradu nemaju lebo je malo sestier a uz niekolko rokov sem nikto novy nenastupil 🥲🥲🥲

autor
4. sep 2023

skusim sa opytat potom mojho doktora ale je to taky prisny typ tak dufam, ze nebudu problemy..

lenkakoc444
4. sep 2023

Byt tebou skusim si dat dovolenku ten tyzden ak sa nebude dat nastup 8t pred TP. Si tehotna nemozu sa na teba spoliehat ze na 100% odrobis sviatky, mozno v tom case budes sama hospitalizovana v nemocnici alebo uz davno PN (snad nie ale nikdy nevies).

draik
4. sep 2023

Výber termínu v rámci daného pásma je na Vás.

ropucha6
4. sep 2023

Vsak normalne povedz doktorovi, ze chces nastupit 8 tyzdnov pred. Neviem, preco by s tym doktor mal mat problem, obzvlast ak robis v nemocnici.

zuzinka888
4. sep 2023

Aj mna sa pytala kedy mi vyhovuje ist na MD

zaphyra
4. sep 2023

Ako píšu niektoré predo mnou. Výber dátumu je na pacientke. Môže to byt ktorykolvek deň v rozmedzi 6-8 týždňov pred porodom. Pokial lekár hovorí niečo iné, tak bud úmyselne klame alebo je neznaly. Vyplnenie dátumu nastupu je na ziadosti v casti, pri ktorej je dokonca aj napísane, ze ju ma vyplnit pacientka. Overila som si to aj na socialnej poisťovni a potvrdili mi, ze to tak je. Cize keby mam doktora, ktory sa napriek tomu chce hrat na dôležitého, tak by som si to doma prepisala podla seba, dala opravila a podpis a poslala tak.

autor
4. sep 2023

@zaphyra dobre dakujem krasne a prosim, ta ziadost sa kedy vypisuje? tu mi da doktor v neskorsom stadiu?