icon

Kedy na materskú, aby sme dostali obe dávky?

9. mar 2021

Dobrý deň, raz som tu čítala že keď sa ide z materskej na rodičak alebo opačne(?) tak v jeden mesiac sa môžu dostať obe dávky. Ako to je? Nerozumiem tomu moc. Naš prípad, môj muž je na rodičaku so starším to dostávame 14teho v mesiaci, teraz po sestonedeli pôjde na materskú s naším druhým dieťaťom, to bude 9teho marca. Neviem ako v ktorý deň to spraviť aby sme dostali obe dávky. Vďaka za rady.

Strana
z2
mionag
4. okt 2022

@nafka0483 dobry den. Vy sa vyznate v davkach...mozem jednu otazku? 31.7.23 by mi mala koncit MD. Ak by som sa vedela dohodnut s doktorom na nastupe na MD o den skor, aby mi vysiel koniec na 30.7- patril by mi este rodicak za jul? Alebo sa posledny den nerata? Alebo ist radsej dva dni skor aby to vyslo aspon na 29.7? Nechcela by som prist zbytocne o peniaze. Dakujem.

nafka0483
4. okt 2022

@mionag Ano bude ti patrit, ved som to vysvetlovala v predchadzajucich komentaroch. Nie je dovod aby sa ten jeden den "neratal"

mionag
4. okt 2022

@nafka0483 dakujem za odpoved

lienka.7
4. okt 2022

@mionag ahojky, ano, dohodni sa. Mala som to podobne ako ty. Tiez som sa "dohodla" na 29. (namiesto 31), nech mi vyjde aj RP. Ziadny problem mi povedal, keďže TP sa aj tak ešte potom upresňuje 🙂

mionag
5. okt 2022

@lienka.7 ja mam dobreho gyndosa. Ale take nieco som s nim neriesila, tak snad nebude mat problem. Pri prvom tehotenstve mi to vyslo tak ze 28.7 som koncila md tak netrebalo riesit. Buduci rok ma byt rodicak 400€ tak skoda prist o taku sumu ked bude vsetko drahe.

Strana
z2