Kedy prichádza kočíkovné po pôrode?
Dobrý deň mamičky,
Prosím Vás, kedy Vám poslali kočíkovné? Porodila som 1.2. a doteraz mi ich neposlali. Neviem či to je bežné alebo im treba volať na úrad.
Ďakujem
Rodila som v máji a dostala som ho až v júli, ešte počkaj
Mám pocit že majú na to 60 dni ale to som si istá neni . Viem , že ja som dostala asi po dvoch mesiacoch plus mínus .
Treba si zavolať ja som si to podávala 29.1 do teraz mi nič neprišlo kvôli pediatricke ktorá nebola schopná lebo nevie robiť cez internet od nej potrebovali papier ktorý som im ja musela ísť osobne odniesť.. ale inak majú na vyplatenie 60dni ... ono ak by niečo chýbalo po 45dnoch by ti dali vedieť ze im treba doniesť to a to
@23martina11 malý sa narodil 3.1. a dnes mi prišlo kocikovne, vraj majú na to 3 mesiace mi povedali na upsvar
@lilope jedine žeby sa stalo to čo nám, že dieťa nebolo v RFO ani v poisťovni prihlásené automaticky ani 3 týždne po pôrode hoci je narodený na Slovensku a mali sme do 3 dní vydaný rodný list. Mali sme ísť k pediatricke a vynadala nám že prečo ešte nemáme kartičku poistenca. Tak som to začala riešiť a musela som normálne vypisovať prihlášku do poisťovne, tej istej čo som ja poistená. Potom do týždňa prišla aj kartička poistenca. Potom to pediatricka nahodila do systému upsvar, ale to tiež zlyhalo, takže nám prišiel list že treba písomne doložiť dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti u pediatra. Volali sme upsvar že prečo a vraj že zlyhal automaticky systém. Volali sme pediatricke, nechápala že ako to je možné ale vystavila papier a od odovzdania papieru do 10 dní sme mali kocikovne.
Ahojte. Doriešené. Ozvali sa sami. Chýbal pediater, naša detska mala dovolenku a nestihla mi u seba malého nahlásiť ale ozvali sa z úradu, že im to chýba a poslali aj priamo formulár (na slovensko.sk používam elektronicky OP) ktory pediater vypnil a ja zaniesla na urad a peniažky po 5 dňoch akomsom im potvrdenie doniesla na úrad 🙂.
Všetko ide alenautomaticky, už si nepodáva mamička...

je to bezne bezia im lehoty