Stalo sa vám, že sa elektronický recept nezobrazuje v systéme lekárne?
Lekár mi povedal, že mi poslal e-recept, ale v lekárni ho nevedeli nájsť.
Skúšali rodné číslo aj kartičku poistenca, no vraj tam nič nevidia. Neviem, či sa recept môže oneskoriť, niekde zaseknúť, alebo ho lekár omylom neposlal.
Musím zas volať lekárovi? Alebo môže ešte nabehnúť? Neviete?
Stalo sa mi to presne tento tyzden. Liek nakoniec mi dala lekarnicka na zaklade lekarskej spravy islo o liek, ktory je aj volnopredajny aj na predpis tak volat budem na predpisanie az ked budem potrebovat nove balenie.
treba kontaktovat lekara, mohol to byt technicky problem alebo zabudol odoslat
@anonym_autor stalo sa mi bola nejaka chyba v systeme, museli mi dat papierovy, treba kontaktovat lekara
@anonym_autor predpísal o 17.tej, keď ani o 9rano nebol v apke, volala som-zabudol odoslať.
stalo sa mi to s pediatrom - raz, dva razy. Ale keďže máme 3 deti a u ped. sme boli do určitého často tak to považujem len za nejaký techn. problém.
Horšie mi to príde u jednej odbornej lekárky ktorá kde chodím s dcérou, pravidelne zabúda poslať nie recept ale poukaz na pomôcku. Takže vždy naspäť do nemocnice a zaklopať na dvere že v lekárni nie je nič. Bez tej druhej návštevy to jednoducho nejde.
Stáva sa mi to bežne. Môže aj zabudnúť, ale môže sa aj stat, že predpíše a recept neprejde systémom, technický problém.
Vieš si to hneď kontrolovať či bol odoslaný v zdravotnej knižke https://www.npz.sk
Je to bud technicky problem alebo zabudol poslat- samo od seba to nenabehne, ak recept nepresiel cez e zdravie- dodatocne nenabehne, to musi potvrdit zase lekar
Inak stava sa to dost casto 🤷🏻♀️ nic nieje dokonale no
Áno, a ide mi to na nervy zas sa doporosovať lekárovi nech ho predpíše🙏, teda samozrejme keď ráči zdvihnúť telefón🙄
Áno stalo sa mi to dvakrát, zakaždým zabudol lekár, čiže musíš zavolať ináč sa nedočkáš

Jednoznacne ho lekar nepredpisal.