icon

Stalo sa vám, že sa elektronický recept nezobrazuje v systéme lekárne?

11. júl 2026

Lekár mi povedal, že mi poslal e-recept, ale v lekárni ho nevedeli nájsť.
Skúšali rodné číslo aj kartičku poistenca, no vraj tam nič nevidia. Neviem, či sa recept môže oneskoriť, niekde zaseknúť, alebo ho lekár omylom neposlal.
Musím zas volať lekárovi? Alebo môže ešte nabehnúť? Neviete?

anonym_b3664d
11. júl 2026

Jednoznacne ho lekar nepredpisal.

yellowunicorn
11. júl 2026

Však si pozri v appke poisťovne či máš recept vypísaný a máš odpoveď

anonym_9af7dc
11. júl 2026

Stalo sa mi to presne tento tyzden. Liek nakoniec mi dala lekarnicka na zaklade lekarskej spravy islo o liek, ktory je aj volnopredajny aj na predpis tak volat budem na predpisanie az ked budem potrebovat nove balenie.

anonym_1ba510
11. júl 2026

treba kontaktovat lekara, mohol to byt technicky problem alebo zabudol odoslat

citronove_koliesko
11. júl 2026

@anonym_autor ano stalo, treba riesit cez lekara ktory ho vystavil

anonym_496f42
11. júl 2026

@anonym_autor stalo sa mi bola nejaka chyba v systeme, museli mi dat papierovy, treba kontaktovat lekara

anonym_d1a475
11. júl 2026

@anonym_autor predpísal o 17.tej, keď ani o 9rano nebol v apke, volala som-zabudol odoslať.

anonym_8e6835
11. júl 2026

stalo sa mi to s pediatrom - raz, dva razy. Ale keďže máme 3 deti a u ped. sme boli do určitého často tak to považujem len za nejaký techn. problém.
Horšie mi to príde u jednej odbornej lekárky ktorá kde chodím s dcérou, pravidelne zabúda poslať nie recept ale poukaz na pomôcku. Takže vždy naspäť do nemocnice a zaklopať na dvere že v lekárni nie je nič. Bez tej druhej návštevy to jednoducho nejde.

anonym_4e75bc
11. júl 2026

Stáva sa mi to bežne. Môže aj zabudnúť, ale môže sa aj stat, že predpíše a recept neprejde systémom, technický problém.

anonym_9d5e21
11. júl 2026

Vieš si to hneď kontrolovať či bol odoslaný v zdravotnej knižke https://www.npz.sk

taktotedanie
11. júl 2026

Je to bud technicky problem alebo zabudol poslat- samo od seba to nenabehne, ak recept nepresiel cez e zdravie- dodatocne nenabehne, to musi potvrdit zase lekar
Inak stava sa to dost casto 🤷🏻‍♀️ nic nieje dokonale no

1sally12
11. júl 2026

Áno, a ide mi to na nervy zas sa doporosovať lekárovi nech ho predpíše🙏, teda samozrejme keď ráči zdvihnúť telefón🙄

zuzubb007
11. júl 2026

Áno stalo sa mi to dvakrát, zakaždým zabudol lekár, čiže musíš zavolať ináč sa nedočkáš