Koľko budeme poberať?

majulino
1. jan 2014

poradite mi kolko budem poberat ja a manzel? Tohto roku v july sme sa zosobasili. Mame 2 rocneho syna a 2 dnovu dcerku takze ja som isla z rodicovskej na matersku. Zial manzel prisiel k dnesnemu dnu o pracu. Mal uvedene ze zaraba cca o 46 e viac ako je minimalka. Teraz sa bude musiet evidovat na Upsvar-e. Kolko budeme spolu dostavat ak mame aj narok na prispevok na byvanie? Len mi neposielajte ziadne linky. Dakujem

zalka
1. jan 2014

Ty budeš dostávať MD ... po skončení MD budeš dostávať RD, a mng. ak má odpracované posledné 2 roky z troch rokov tak bude 6 mesiacov poberať podporu v nezamestnanosti čo je 50% z priemernej hrubej mzdy , čiže ak mal hrubú mzdu 380 eur tak cca 190 eur bude dostávať podporu .
Podpora + tvoja materská je viac ako prípadná dávka v hmotnej núdzi, takže na tú vám nárok nevznikne. A ked nie je nárok na dávku v hmotnej núdzi, tak nevznikne ani nárok na príspevok na bývanie .

barbara088
1. jan 2014

on by mal dostat ako pise zalka polovicu z platu.ak ma odpracovane 3 zo styroch co ja viem...ty matersku a po skonceny 28tyzdnov rodicovsky co jest po novom 203eur neviem presne +rodinne pridavky co je 23eur na kazde dieta-prispevok na kocik 151eur.tlacivo davaju ked si dojdes zobrat rodny list a po 28dnoch ked sa dieta dozije 689eur.narok na príspevok na byvanie je 90eur,ale vam narok nevznika,prekrocili ste limit..