icon

Manžel SZČO bude poberať rodičovský príspevok

romikk22
30. nov 2020

Ahojte
Chcem sa spýtať ci to uz niekto riešil. Skončila mi pracovná zmluva akurát k dnešnému dňu, som ešte do marca 2021 na rodicovskom príspevku. Avšak chceli by sme spraviť to, ze by sme šli nahlásiť rodičovský príspevok na manžela ( on je SZCO) ja sa budem evidovať a žiadať o dávku v nezamestnanosti.
Viem že popri RP sa môže aj pracovať viem ze s tym problém nieje len sa chcem opýtať či to niekto riešil už na upsvar niečo podobné?
Viem aj ze prídeme o 100 e keďže manžel nebol poberaťel materskej ale ajtak sa nám to oplatí keďže moja dávka v nezamestnanosti by bola okolo 450e.
Len by ma zaujímalo ze ak to niekto riešil ci im s tým na Upsvar nerobili dáke opletacky
Ďakujem

daniela1911
•
30. nov 2020

@romikk22 “prehodiť” RP medzi rodičmi, nie je žiaden problém, ako hovoríš, prídete o 100€.
Možno škoda, že si sa nevrátila do práce skôr, nevyčerpala dovolenku (ak si mala) a potom možno k 31.10. ukončila PP dohodou - možno by ti vyšla max podpora.
Podmienka: Ak si cez RD nikde nepracovala a nemala za posledné dva roky zdaniteľný prijmem...

romikk22
autor
•
30. nov 2020

@daniela1911 dakujem 🙂
Ano vedela som o tej možnosti zvýšiť si nezamestnanecku lenže nedalo sa to u nas v robote boli menšie komplikácie takže som to uz neriešia a teraz by sme aspon chceli dat RP na manžela a ja by som sa evidovala a žiadala o dávku v nezamestnanosti. Neviete náhodou ako je to so školkou v tom prípade? Môže syn nastúpit riadne na celý deň do škôlky? Lebo od januára by mal ísť

daniela1911
•
30. nov 2020

@romikk22
Logicky - si myslím, že pri evidencii uchádzača o prácu (poberanie podpory je teraz nepodstatne...) môže ísť dieťa do škôlky.
Akurát viem, že pokial je mamička na predĺženej neplatenej rodičovskej dovolenke do 6r - dieťa môže ísť do škôlky len na max 4hod.

romikk22
autor
•
30. nov 2020

@daniela1911 dakujem pekne 🤗 pôjdeme zajtra s manželom n upsvar to vybaviť tak dúfam ze to bude Ok

klarissa25
•
30. nov 2020

Tak chod na podporu az ked ti skončí RD

romikk22
autor
•
30. nov 2020

@klarissa25 to práveže nemôžem lebo tam uz nam sľúbenú pracu 🙂 tak pre to sme chceli zatiaľ apson využiť nezamestnanecku

selest
•
30. nov 2020

Nebol ziadny problem. Dokonca ma pani sama kontaktovala ci si nechcem dat rodicak na seba kedze bola na muzovi kym ja som bola na up. A potom prisla ta novinka ze kto poberal matersku dostane vyssi.