icon

Koľko dní dopredu som povinná zamestnávateľovi nahlásiť nástup na materskú?

19. feb 2021

Baby ten papier od lekárky k nástupu na MD, kedy ho môžem najneskôr odovzdať zamestnávateľovi aby to bolo v poriadku, koľko dní pred začatím MD???

liz_lemon
•
19. feb 2021

mesiac pred nastupom

e1i
•
19. feb 2021

Nástup som oznamoval mesiac pred. Ale na materskú som išla asi 17 dní po oznámení lebo predčasný pôrod. Tlačivo na materskú som tak posielala zamestnávateľovi 2 dni po pôrode

autor
•
19. feb 2021

@liz_lemon
@e1i ale ten papier musím dať mesiac pred nástupom? Lebo ja som sa doktorky pýtala a ona mi ho dá na najbližšej poradni, necelé tri týždne pred nástupom na MD. Že to stačí povedala, tak teraz neviem :/
Ako tak mailom som mu dnes písala predbežný nástup, ale ešte nemám žiadne oficiálne tlačivo.

e1i
•
19. feb 2021

Tak ja som v podstate oznamoval tehotenstvo zarovno oznamom nástupu na MD. Kedy by mi dala Dr ten papier so žiadosťou o materské netuším,lebo som porodila predčasne a tak vybavoval muž aj spätné ukončenie PN aj nástup na MD dňom pôrodu.

liz_lemon
•
19. feb 2021

bavime sa o 2 roznych veciach, oznamenie tehotenstva sa dava najneskor mesiac pred nastupom na MD, ale vacsina zien to oznami skor, lebo z toho vyplyvaju vyhody - neobmedzene navstevy lekara (suvisiace s tehotenstvom) + ochrana pred prepustenim, ale potvrdenie od gynekologa odovzdas vtedy, ked ho budes mat, to ZP neupravuje

autor
•
19. feb 2021

@liz_lemon ako ja tomu rozumiem, ja som od začiatku tehotenstva PN, hneď som oznámila, že som tehotná, vedia, prečo som na PN. Len mi k tomu chýba ešte dáke oficiálne tlačivo a v tomto čase (28tt) som si myslela, že už ho budem mať. Len DR povedala, že to má čas, ale idem tam na poradňu 2 a pol týždňa pred nástupom na MD tak mi to prišlo, či to nie je neskoro.

e1i
•
19. feb 2021

@liz_lemon ja som tiež bola od začiatku PN a keďže som nechcela aby vedeli prečo tak som to neoznamovala extra dlho vopred

ibrunova
•
19. feb 2021

Mne dali to tlačivo k nástupu na MD až v deň nástupu na MD

autor
•
19. feb 2021

@ibrunova Aha, toto som potrebovala počuť. 🙂

denden77
•
19. feb 2021

mne ho dal Dr. v 34tt, aj to len preto, ze mal potom 2 tyzdne dovolenku 😁 v praci som ho odovzdala hned na druhy den 🤷‍♀️

basska_b
•
19. feb 2021

To tlačivo stačí najneskôr v deň nástupu. Mne volal účtovník v deň nástupu, že kde mam to tlačivo a ja iniciatívna už som sedela v autobuse a išla som ho sama odniesť do Sociálnej poisťovne 😀 bolo už potvrdené od vedenia firmy. Tak on že prosím Vás, aspoň sken mi pošlite, potrebujem do zdravotnej poisťovne poslať

nafka0483
•
19. feb 2021

Oznamit zamestnavatelovi musis nastup na MD aspon mesiac vopred.
Tlacivo so ziadostou o matersku ti staci odovzdat zamestnavatelovi aj v den nastupu na MD, to su dve rozne veci.

juliatriscova
•
19. feb 2021

tlačivo dávaš potvrdzovať najneskôr v deň nástupu na MD.........🙂