icon

Končí mi rodičovská a som znovu tehotná

31. mar 2022

Ahojte. Prosím, poraďte mi. Začiatkom mája mi končí RD. Mám tpp, cca 50 dní starej dovolenky. Pred pár dňami som zistila, že som opäť tehotná. TP mám v polke novembra, na MD by som mala nastúpiť v októbri. Moja otázka znie, čo je lepšie. Mám hneď po RD nastúpiť na PN, či si mám vyčerpať dovolenku a tak ísť na PN? Budem mať vôbec nárok na MD? Či celé tri roky budem mať ten základný nízky RP? Mám dve deti. Pri nich som stíhala reťazovú materskú. Prvá materská sa mi počítala z príjmu, druhá z odhadovaného prijmú. Preto ma zaujíma, či si ,, nepokazím'' MD čerpaním dovolenky. Dovolenka by mi vyšla do konca júla. August a september by som mohla pracovať, ale moja práca vyžaduje kopec školení. Neverím, že zamestnávateľ bude chcieť do mňa investovať, keď o chvíľku zas pôjdem preč. Pracujem v banke. Do práce som sa tešila, tehotenstvo ma riadne zaskočilo. Ďakujem.

Strana
z2
karin378
29. júl 2024

Môžem sa prosím vás ešte opýtať. Čaká má podobná situácia a zhoda náhod ale tiež pracujem v banke. Čítala som, že ste mali nárok na materskú. Chcela som sa ale opýtať či to bola tá najnižšia. Pretože som čítala, že pri vyššej treba splniť určite podmienky ako aj nemocenské poistenie tuším viac ako 270 dni. Ďakujem za odpoveď

Strana
z2