Koniec pandemického rodičovského
Ďakujem štátu za tých pár mesiacov(5), čo mi pomohol preklenúť.
Zároveň všetkým neprajníkom želám už spokojnosť, že nám to vzali.
Koľko mesiacov dovedna to bežalo?
20?
Su žienky ktorým to veľmi pomohlo.
Sú žienky ktoré to vôbec nepotrebovali.
Ale súhlasím, že stacilo..
Tie ktoré budete mat existenčné problémy želám polepsenie.
Držte sa
Prepac, ale maj odvahu napisat sama za seba a nie ako anonym.
Ano, su zienky, ktorym to pomohlo... a je koooopec zienok, ktore to iba pekne vyuzivali a drepeli doma a cucali stat, prepac!!!
Stat tu nie je dojna krava aby ta "zivil". Niekto to musi aj zaplatit, aby to iny mohol cerpat.
@lienka.7 presne, pisat sam za seba ... poznam mamicku, pracu nemala po skonceni RD a ostala na pandemickom, aj ked dieta uz bolo v skolke .... ja jej to nezavidim, v mnohom pomaha iny , ale miesto aby sa viac snazila hladat robotu radsej vycerpala toto.
pomoc statu ma byt nastavena systemovo, nie tak, aby sa musela sanovat takymito nekoncepcnymi krokmi ....
Nelutuj sa,ludia su na tom ovela horsie , napriklad Ti co momentalne nemozu pracovat, na nic od statu nemaju narok a stale musia platit najom ci odvody a nikoho nezaujima ze maju prijem 0. Preco by aj 😃. Vsetci sa musime zariadit
@ukulela vies co, este pokial nemala robotu a bola by s dietatom naozaj doma.... budis. Ale naozaj nechapem, ako to mohli dostavat tie matky, ktore dali dieta do skolky???? Extremom bola nejaka v inej diskusii, ktora dostavala PRP aj ked mala decko uz na ZS!!! nonsens.
Co tie matky pred rokmi, ked nebol kovid? Zaujimali niekoho, asi nie...
Ďakujem vlastne všetkým pracujúcim, ktorých peniaze išli na pomoc matkám, ktoré to skutocne potrebovali cez pandemicky RP.
Nepovažujem seba za osobu, ktorá to zneužila..
Nezabúdajme však ze dane idú na mnoho a mnoho a mnoho neuzitocnejsich miest v miliónoch.
Je dobre, že to rušia, lebo ta závisť a nenávisť, ktorú dokaze dat žena žene pocítiť..
Žienky odkázané na pomoc, držím vám palce
Najtajnejšie je ze to píšeš ako anonym 🤦♀️😀😅😅
Hlavne anonymne 🤷
Ze zavist😂 Som zvedava,ci sa teraz prihlasia aj tie,co prve vykrikovali,ked socialne slabym (najma Romom) vyplacali po 300€,ze je to nespravodlive a pritom v tichosti poberali pandemicky rodicak skoro 2r😂
Neprajníkom želám spokojnosť 🤣 ale súhlasím, že stačilo 😃. Jasné, že nesúhlasíš a bola by si radšej keby to bežalo ďalej. Načo si klamať? Keby ti to bolo jedno, nepísala by si sem
Tak su matky co to vyuzivali , ale su aj tie co nie, ano mali deti v skolke, lenze co ak ta skolka bola viac zatvorena ako ovorena ,ked ste kazdy 2 tyzden v karantene, lebo je nejake dieta v skolke pozitivne alebo ucitelka, kde date, stary rodicia nie su na dochodku tak kam?
@azurova99 no toto riešili aj matky, ktoré pracujú a nikoho nezaujímali
Mam prácu od februára 2022.
Bez ohľadu na to, či mi nejaký príspevok chodil alebo nie.
Co konkrétne chcete o mne vedieť?
Mňa len zaráža ako ženy myslia len a len na to, ako niektoré systém využívajú.
Prečo nemyslite na tie, ktorým ste zachránili na rok teplé jedlo pre dieťa a podnájom?
Tie zvyšné nech si spytuju svedomie samé.
Musíme si pomáhať všakže..
@domka222 súhlasím že stacilo.
@beata_k naše deti a myslím, že aj vnúčatá
Skoda, je to ale malo by byt aspon 100 eur pridavky na kazde dieta. Toto je fakt bieda. Ze atat da rodicom 23 eur na jedno dieta. Je to ubozina!!! A ja narodit sa este raz ani sekundu nezostanem v tomto state... Ale tak druhu sancu uz nedostanem🥴
@derdia v zahraničí by si mala vyššie rodinné, ale mysli na to, že aj vyššie výdavky, kratšiu MD, v tomto si myslím, že je náš štát veľmi ústretový - tehotenský príspevok, RP do troch rokov, kočíkové, skôr by mala byť možnosť oveľa vyšších zárobkov
Jooj už sa z toho nepokakajte 😁 zrušený PR..no koniec sveta😵
Koľké ho brali reálne kvôli pandémii? Možno 1 z 10. Zvyšok len preto, lebo to bolo pohodlnejšie ako niečo robiť.
@elizabet173 to mas pravdu. To ma nenapadlo
@derdia časť rodiny mi žila a časť ešte aj žije v rôznych krajinách sveta, tak som v obraze
@derdia su staty, kde pridavky neexistuju, neexistuje rodicovska, neexistuje ocr, ziadny prispevok po narodeni dietata. Zijem v jednom z nich. Materska 16 tyzdnov, ak na nu nastupis skor, ako porodis, odratava sa ti z tyzdnov. Ale ano, aby som nepisala len to zle, do 3 rokov dietata ma pracujuca matka narok na 100€ danovy bonus mesacne. Takze na Slovensku sa maju rodiny s detmi velmi dobre. A obedy v skolke/v skole stoja od 7 do 9 € na den.
@amelie2017 ano ano mate pravdu...aj skolky v zahranici stoja neskutocne peniaze za to nas tu stoja 7 eur na mesiac plus strava 30 eur. Takze ano treba si ak toto vsetko uvedomit a vlastne prideme na to, ze sa mame velmi dobre. Vdakabohu.
@derdia ako ja nevravim, ze by to na SK nemohlo byt lepsie, ale vzdy si treba uvedomit, kolko obyvatov ma stat, aku vysku platov,...kolko z noch realne odvadza dane..v statnej kase sa tiez peniaze nekotia. Ja ako zijuca vonku to mozem porovnat a poviem ti, ze by sme matky zijuce tu dali vsetko za tie vyhody na Slovensku. Uz len za tu obycajnu ocr. Ludia to beru ako samozrejmost, este sa stazuju, ze musia na ocr...ale rozmyslaj, co s chorym dietatom, ked tebe lekar neda pn, lebo so zdrava a mozes si platit opatrovatelku. A nechaj rocne dieta v horucke s cudzou zenou. Neber to ako utok voci tebe, len vseobecne napisanie
@amelie2017 ano ano je to pravda, asi aj tu plati pravidlo "vsade je lepsie kde nie si" diiik za rozumny nazor👍🙂

.