icon

Koniec plateného rodičovského príspevku a dieťa ide do škôlky až v septembri

14. feb 2025

Ahoj zeny, prosim o radu.

Konci mi RD platena, ale dieta nevezmu do spadovej MS. Nastupi teda az v 9/25 potom ako ho 5/25 prihlasime. Nemam babky. Mozem platit skolku ale nemam zatial pracu. Takze budem musiet zatial byt s nim doma. Rozmyslam nad predleznou RD (neplatenou) do toho septembra. Prosim co vsetko treba k nej vybavit? Bude mi odvody platit stat, alebo nieco platim sama? A najma - ak by som nasla napriklad pracu na dohodu ktoru viem robit par hodin, mozem to sklbit? Dakujem pekne

krasneleto
•
14. feb 2025

mne skoncila v maji. dieta skolka v septembri. bola som doma bez penazi, mala som brigadu.. do septembra som bola ako poistenec statu, odvody do zdravotnej teda boli odvedene.. potom som si nasla pracu... k predlzenemu RD bez penazi nepotrebujes vybavovat nic, iba sa nahlasit do socialnej poistovne. radsej to ale over, lebo pisem skusenost 7 rokov dozadu

ibrunova
•
14. feb 2025

@krasneleto do sociálnej netreba, iba do zdravotnej , sa mi zdá.

krasneleto
•
14. feb 2025

@ibrunova je to mozne... do socialnej som nahlasovala pred nastupom na matersku ze budem poistencom do 6 rokov, radsej

aliziana
•
14. feb 2025

@krasneleto nie do Sociálnej ale do zdravotnej sa treba prihlásiť.
Prácu mať autorka nemôžeš. (Nemôže za Teba odvádzať odvody zdravotka aj zamestnávateľ, buď si to alebo to)

dettilv
•
14. feb 2025

Ak si išla na materskú z roboty tak ti ešte pol roka môžu chodiť peniaze. Kamoška tak bola. Zisti si o Tom viac

aliziana
•
14. feb 2025

@dettilv no to asi išla na Úrad práce a mala podporu v nezamestnanosti, či?

dettilv
•
14. feb 2025

@aliziana nie, ona normálne pracovala na tpp. Ale na Up si to musela vybaviť.

domka222
•
14. feb 2025

Ale ak sa prihlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov,tak dieťa moze ísť len na pol dňa do škôlky, ak by si si nenašla prácu do 9/25

patta89
•
14. feb 2025

@dettilv na ziadne peniaze z UP po rodicaku nema narok, iba na podporu...ale to musela ukoncit pracovny pomer

autor
•
19. feb 2025

Dievčatá ďakujem, ja by som vedela robiť pri malej nejakú DOVP, lenže teraz premýšľam z pohľadu odvodov, že či sa lepšie neoplatí teda ak ju neuzavriem a nechám si starostlivosť o dieťa do 6 r.