Koniec plateného rodičovského príspevku a dieťa ide do škôlky až v septembri
Ahoj zeny, prosim o radu.
Konci mi RD platena, ale dieta nevezmu do spadovej MS. Nastupi teda az v 9/25 potom ako ho 5/25 prihlasime. Nemam babky. Mozem platit skolku ale nemam zatial pracu. Takze budem musiet zatial byt s nim doma. Rozmyslam nad predleznou RD (neplatenou) do toho septembra. Prosim co vsetko treba k nej vybavit? Bude mi odvody platit stat, alebo nieco platim sama? A najma - ak by som nasla napriklad pracu na dohodu ktoru viem robit par hodin, mozem to sklbit? Dakujem pekne
@krasneleto do sociálnej netreba, iba do zdravotnej , sa mi zdá.
@ibrunova je to mozne... do socialnej som nahlasovala pred nastupom na matersku ze budem poistencom do 6 rokov, radsej
@krasneleto nie do Sociálnej ale do zdravotnej sa treba prihlásiť.
Prácu mať autorka nemôžeš. (Nemôže za Teba odvádzať odvody zdravotka aj zamestnávateľ, buď si to alebo to)
Ak si išla na materskú z roboty tak ti ešte pol roka môžu chodiť peniaze. Kamoška tak bola. Zisti si o Tom viac
Ale ak sa prihlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov,tak dieťa moze ísť len na pol dňa do škôlky, ak by si si nenašla prácu do 9/25
Dievčatá ďakujem, ja by som vedela robiť pri malej nejakú DOVP, lenže teraz premýšľam z pohľadu odvodov, že či sa lepšie neoplatí teda ak ju neuzavriem a nechám si starostlivosť o dieťa do 6 r.

mne skoncila v maji. dieta skolka v septembri. bola som doma bez penazi, mala som brigadu.. do septembra som bola ako poistenec statu, odvody do zdravotnej teda boli odvedene.. potom som si nasla pracu... k predlzenemu RD bez penazi nepotrebujes vybavovat nic, iba sa nahlasit do socialnej poistovne. radsej to ale over, lebo pisem skusenost 7 rokov dozadu