Koniec rodičovského príspevku na dieťa
Ahojte maminky dcera bude mat v novembri 3roky a do škôlky mi ju nezobrali so prace sa vrátiť nemôžem keďže ju nemam komu dať. Viete mi poradiť ako to riesite ci je este nejaky prispevok na dieta alebo nieco? Ďakujem.
@veronikavaneska a tento pandemicky mi ale asi nedaju ked ja som stale zamestnana musim ist dat vypoved
@veronikavaneska asi ťažko.
Sukromna skolka... Obvolavat po mesiaci dvoch statne ci sa neuvolnilo miesto 🤷♀️
Vsak a ako riesis tu pracu, ked sa do nej vratit nemozes? Asi tam nebudes zamestnana, ci?
To nedajú keď si zamestnaná
@lesana25 keď nemáš príjem pokračujes v pandemickej rodičovskej. Ja mám tak tak asi to ide 😅
@veronikavaneska pre takyto pripad je pand.OČR, nie pand.RP
Anriesit to sukr.skolkou kum sa neuvolni miesto?A statne dovtedy nonstop obvolavat az kym im nepolezies na nervy tak,ze sa to miesto skratka najde.
no buď si to zariadiš ako vieš - teda o dieťa sa bude starať niekto z rodiny kto je doma alebo opatrovateľka, príp.súkromná škôlka.....a ty teda do práce - výhoda - stáli príjem a stabilná práca (keďže máš PP na neurčitú dobu)....ďaľšia možnosť dať dohodu o skončené PP k 3roku veku dieťaťa - 1deň čerpať dovolenku a následne ísť ako nezamestnaná čerpať max.podporu - nevýhoda - je to len na 6mesiacov a normálne sa musíš hlásiť na UP že si hľadáš prácu a teda posledná možnosť dáš výpoveď či rozviazanie PP a v tom prípade môžeš čerpať pandemický RP - nevýhoda výška vo výške RP a môžu ho zrušiť zo dňa na deň.....
@veronikavaneska lenže ona ho má, ak má nárok na podporu nemá nárok na pandemicky RP. A celkovo už by ten nezmysel mali zrušiť. Doteraz sa nikto nezaujímal, či majú matky kam dať dieťa.
@veroni1996 máš nárok na pandemicku OCR.
@veroni1996 určite by som hľadala nejakú možnost, ako ostať zamestnaná, aj keď cez tu súkromnú škôlku. Štátna sa raz uvoľní, ale hľadať teraz ďalšiu prácu by som nechcela.
Moj syn ma tiez v novembri 3 roky. Ide do sukromnej skolky (do statnej sa nedostal) a ja do prace.
@veronikavaneska sa vyškieraj koľko chceš. Pokiaľ je zamestnaná, pandemický rodičovský nedostane
@veroni1996 obvolaj skolky. Mozno sa niekde miesto uvolnilo.
Radšej sa popýtať v súkromných škôlkach ako prísť v tejto dobe o prácu. Budúci rok už možno normálne zoberú do štátnej
@veroni1996 riesili ste to s riaditelkou skolky ci so zriadovatelom? Lebo mali by byt uprednostnene deti pracujucich rodicov az potom prijimaju aj deti rodicov kt. su doma. Ja som napr. musela nahlasit aj pracovnu dobu a kde pracujeme aj s manzelom. Tym padom dceru museli zobrat. Aj ked to bolo 6 rokov dozadu, stale by to tak malo fungovat.
@veroni1996 ak si zamestnana tak by si mohla mat podla mna narok na pandemicku ocr ci sa to niekomu paci lebo nie
Presne ako pisu vyššie, pokial si zamestnaná, máš narok na pandemicku OCR z dôvodu že ti dieťa neprijali do MŠ.

Ak nemáš príjem tak ďalej pokračujes v pandemickej rodičovskej 👍peniažky rovnako ako doteraz 🥰