Koniec rodičovskej dovolenky - rada
Baby neviete mi poradiť?
30.6.2022 mi konci rodičovská dovolenka, no snažíme sa o druhe dieťa ale zatiaľ sa nám nedarí. Moja šéfka o tom vie, tak zatiaľ je namiesto mna aj náhrada, no nebude sa jej to páčiť ak sa do práce vrátim, keďže vie, že sa snažíme o dieťa a mohla by som v podstate hocikedy otehotnieť a zase by mohla namiesto mna hľadať náhradu, a zas výpoveď nechcem dat. . Mohla by som sa dat od 1.7. vypísať na pnku? Absolútne neviem ako mám toto riešiť..ďakujem pekne za odpoved
@ell_mala no dovolenku som si vyčerpala pred nástupom na materskú..
@deniska652 ak chces ist na PN musis aspon an 1 den nastupit do prace lebo sa ti musi obnovit zdravotne poistenie...( alebo mozno hned cerpat aj paragraf, myslim ze niektore to tak aj robili)....
@bublinka1426 aha, tak toto som napr. Vôbec nevedela..tak to vyriesim tým paragrafom..a budem sa musieť dohodnúť s mojim lekárom aby ma vypisal
@ell_mala inac to je holy fakt. pokial nie je dovod na PN nemaju ju preco davat....
@bublinka1426 keď sa vieš dohodnúť s lekárom..všetko je to len o dohode
@deniska652 alebo fakt na 1-2dni nastup( to sa ti naozaj nic nestane) a potom PN ak teda ti ju lekar vystavi. ( verim ze s tym paragrafom som ti dobre poradila, uvidime coeste napisu ine zeny)
@deniska652 moja posiela aj mrtvych do prace, takze nemas pravdu..nie s kazdym lekarom sa da dohodnut, asi mas len stastie...
@bublinka1426 áno je mi to jasne, su aj takí lekári, ktorí ta za žiadnu cenu nevypíšu..len absolútne neviem čo mám robiť..keď som šéfke povedala, že chceme druhe skoro vyskočila z kože..a snažíme sa už polroka bohužiaľ som myslela že sa to podarí skôr..preto si ju viem predstaviť čo by robila keby nastúpim do práce a napr za mesiac jej poviem že som tehotná..Ach nervy mám z tohto celého
@deniska652 Tak ale pocitaj s tym, ze otehotniet Ti moze trvat aj dalsieho polroka, rok.... To budes cely cas doma na PN zavreta? A potom co? PN ako tehotna cely cas? Aj gynekolog bude taky ochotny, ked nebude dovod na diagnozu? Kebyze si vo vyssom stadiu tehotenstva nepoviem, ale ty este ani tehotna nie si. To by som sa radsej so sefkou dohodla.
@deniska652 dovolenka Ti vznikla aj počas materskej. Čerpala si ju pred nastupom na RD?
@alanko20 no v marci som sla na matersku tak predtým som si vyčerpala celých 20 dni čo som mala na rok.tak potom koľko dni mi vzniklo počas materskej?
@deniska652 len dr ta nemoze na pn drzat len tak pre nic za nic, a vymyslat dg.. Ak mu pride kontrola zo SP alebo posudkoveho a nakaze ju zrušiť? Stat sa môže.
@e1i tak potom nepoznáš slovenských lekárov
Chcela som retazovy porod, zial clovek mieni, zivot meni. Medzi detmi je 5,5roka. Takze som 2,5 bola v praci 🤷♀️ A potom sla opat na matersku.
@deniska652 nikdy necerpaj plnu dovolenku pred rodicakom, len dobra rada 🙂
@bublinka1426 tak ďakujem za radu 🙂
Tak mi nezostáva nič iné, len dať výpoveď 🤷♀️
@deniska652 ver ze poznam
@deniska652 ak ty nastúpiš na ten jeden deň- či už reálne alebo si vezmeš paragraf, tak osoba, ktorá ťa zastupuje a má v zmluve napísaný zástup za teba, bude musieť odísť.
@deniska652 preco by si mala davat vypoved (teda pokial stale stojis o to tam pracovat) co ak sa uz nezadari, pripadne sa nebude darit roky ako napr mne? A ked sa zadari hoc aj tri mesiace po nastupe, tak no a co 🙏🌷
@deniska652 a načo si jej vesala na nos, ze chceš opäť ďalšie dieťa? Mala si bud nastúpiť do prace alebo byt s dieťaťom ďalej doma a snažiť sa teda.
Aj keby si teraz otehotnela, akoze nenastúpis do prace a ideš na PN? prečo aj? Lebo sa snažíte o dieťa ci si na začiatku tehotenstva ? to nie je dôvod na PN, pokial nie sú zdravotne problémy.
Neviem akú máš prácu a aké mate tam vzťahy, ale ja už by som ta naspäť do prace nechcela. Nedivila by som sa ani ked by ta po návrate čakala vypoved.
Presne pre takéto spekulantky maju potom matky problemy sa vracať do prace.
Sorry ak som sa ta dotkla, ale je to fakt.
@lienka.7 prečo som jej to povedala? Lebo mám s ňou dobrý vzťah tak som si myslela že to zoberie normálne a nechcela som s ňou vydrbať..a ani s tou babou čo je namiesto mna..neviem čo sa na tom nedá pochopiť?
@deniska652 to si over na vasom HR oddeleni.
@deniska652 pozri nie si tehotná, mas normalne 1.7.nastupit do prace. Uz len to ze vymyslas s PN by sa mna ako tvojmu zamestnávateľovi nepáčilo.
U ženy treba rátať s tým ze môže otehotnieť hocikedy. Naozaj nechapem ze niektoré majú potrebu dopredu toto riešiť. Tehotná mozes ostat za mesiac, rok, päť alebo uz aj nikdy. A je jasne, ze zamestnávateľ bude vždy sledovať svoje záujmy, ide mu o fungovanie firmy, nie je samaritan to je úplne normálne. A jasne ze pokial teraz vie, ze mu môžeš hocikedy vypadnúť, keďže sa cielene snažíte o dieťa, si pre neho riziko. Navyse uz teraz vymyslas s PN, ja by som ta tam uz nechcela
@lienka.7 ale ja som sa ta nepýtala či by si chcela alebo nechcela 🙂 ja som sa normálne spýtala čo mám ďalej robiť, zrejme si nepochopila o co mi ide 🙂 ja zas ako zamestnávateľ by som nechcela takú drzú ženskú ako si ty 🤷♀️

@deniska652 na PN treba mat obnovene nemocenske poistenie a dôvod. Ak sa budete snažiť dlhšie, bude ti to potom vychádzať v naslednosti PN nastup na matersku.... Dovolenku uz nemas?