Koniec zmluvy na dobu určitú a materská dovolenka

kikiblazon
9. jún 2014

Dobrý deň mamičky , mam otazočku ...Som zamestnaná na dobu určitú , pracovná zmluva mi končí 16.06.2014 , samozrejme , že mi ju nepredlžili , ale na materskej som už od 08.05.2014 ...Zamestnávatel mi podával žiadosť o materskú do soc. poistovne akú majú oni ..A teraz neviem , či keď mi skončí zmluva mala by som isť na urad práce alebo hlásiť materskú na soc. poisťovňu v okrese akom byvam ?? Prosím poraďte , lebo neviem či to všetko stíham , kedže termín mám 26.06.2014 ..Ďakujem

havana_frost
9. jún 2014

@kikiblazon Od 17.6. sa nahlás na Sociálnej poisťovni v mieste trvalého bydliska na dôchodkové poistenie, bude za teba platiť štát. To isté v zdravotnej poisťovni.

kikiblazon
autor
9. jún 2014

Ďakujem , a na urad prace nemusim isť ?

liz_lemon
9. jún 2014

@kikiblazon nie, ved si na MD

gapa
10. jún 2014

@havana_frost
@kikiblazon
neviem, či je postup soc.poistovni takýto (nevylučujem, niekedy sú ústretovejší, ako zákon), no podla mna by jej malo vzniknúťpoistenie štátom, až odo dna pôrodu. Lebo v období od ukončenia prac.pomeru do dna pred pôrodom jej netrvá povinné poistenie zamestnanca. A aby bola dôch.poistená štátom do pôrodu, tak musí trvať povinné nem.poistenie + poberať materské. Ale ako som písala, nie vždy toto pracovníčky evidujú takto, ako som si všimla u nás.