icon

Kto vyplatí daňový bonus na dieťa, ak je otec dieťaťa nezamestnaný ?

nikiki29
29. jan 2020

Ahojte. Kto vyplatí daňový bonus na dieťa ak je otec nezamestnaný?
Ja som na RD, v roku 2019 PN, MD a RD. Priateľ, otec dieťaťa pracoval január - august, za tieto mesiace dosiahol zdaniteľný príjem vyšší ako 3120€ čo je podmienkou pre daňový bonus. Za mesiace január - august vyplácal daňový bonus mesačne zamestnávateľ. Od septembra do decembra je nezamestnaný. Kto vyplatí mesiace september - december a kde a ako o to žiadať? Alebo nemá nárok? Keby vyplácajú bonus ročne nárok by mal vzniknúť. Len od koho to žiadať keď časť mu bola vyplatená mesačne?

Strana
z3
evittam
31. jan 2020

@nikiki29 Na výplatnej paske. A ja sa nehadam. Opravujem mylne informácie.😉

nikiki29
autor
31. jan 2020

@evittam keď už tam nepracuje pásku predpokladám nedostane 🤷🏻‍♀️

evittam
31. jan 2020

@nikiki29 No ak mu budu robiť RZ a nieco vyplacat tak pasku spraviť musia.

nikiki29
autor
31. jan 2020

@evittam aha to som nevedela... vďaka 😊

konik26
1. feb 2020

Chcela by som sa spytat dalo by sa vyplatit danovy bonus na dieta aj rocne alebo je to lepsie vyplacat mesacne

bubuzu
1. feb 2020

@nikiki29 ahoj,uz to mas asi zodpovedane,tak to len zhrniem,narok na bonus na dieta ma a cely rok,ak cast roka pracoval a cast bol niekde inde na dohody,najlepsie je spravit si sam danove priznanie.od vsetkych zamestnavatelov mu pride papier o tom,kolko zarobil,odviedol dan a tak.a v tom danovom si poziada o vyplatenie zvysneho bonusu na ucet alebo postou.

nikiki29
autor
1. feb 2020

@konik26 ahoj, to je asi vec názoru, dá sa to aj mesačne aj ročne... my sme to mali prvý rok mesačne a teraz by som to nechala radšej ročne. Tých pár € mesačne sa stále niekde stratilo, ale raz ročne je to predsa len väčšia suma pokope 😊

evittam
1. feb 2020

@konik26 Je to jedno. Suma je rovnaka. Len ak prides o pracu a poberala si povedzme polroka mesacne tak uz ti to nikto nevezme. Ale ak nesplnis rocnu podmienku naroku tak uz ti ho nikto nevyplati.

evittam
1. feb 2020

@nikiki29 Nielen názoru. Ak nesplnis rocny narok nebudeš mať žiadny DB.

slavkadi
25. aug 2022

@nikiki29 bývalému zamestnávateľovi do 15.2.2023 doručí žiadosť o ročné zúčtovanie, doloží potvrdenia o príjme z dohôd alebo iné príjmy ak mal a urobia mu ročné zúčtovanie, kde mu vyjde doplatok do ročnej sumy daňového bonusu, čo mu potom vyplatia cez výplatnú pasku.

Strana
z3