Má otec 4-mesačného dieťaťa, s ktorým žije nárok na rodičovský príspevok?
Chcela by som sa opýtať mám 2,5 ročnú dcéru a mám aj 4 mesačnú dcéru a tá 4 mesačná dcéra je z byvalim priateľom tu 2,5 ročnú mám u seba a môj priateľ tvrdí že na tu 2,5 ročnú dcéru čo dostávam rodičovský príspevok má nárok aj 4 mesačná dcéra ja si myslím že bude mať nárok na rodičovský príspevok keď mojej 2,5 ročnej skončí rodičovský príspevok a začne poberať rodicak na 4 mesačnú ďakujem za odpoveď
Dcera ma 4 mesiace, je s byvalym priatelom a ona uzmma noveho. Topka😆
Dcera ma 4 mesiace, je s byvalym priatelom a ona uzmma noveho. Topka😆
@anonym_2daff3 ale ide o love, ze by mala daco dostat…hovori sucasny…ako tak to chapem 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
No normalne by si mala byt na materskej s tou 4m,tak to normalne byva.Ale vzdat sa tak malinkeho babätka a uz mat dalsieho.Rodicak by si mala ak by si sa starala o to 4m.
nemáš 4 m dieťa u seba? Je u otca? Tak potom otec nech si vybaví rodičovský príspevok.
Nerob si uz dalsie deti,a ex urobil dobre.Ty nebudes poberat na to male nic,treba ist do prace,prace a prace,aj na to male budes posielat vyzivne a ak nie,posle ta do basy.Sa trosku uvedom ak chces mat dalsie tie 2 deti pri sebe a neskoncit v putach.
Precitam si to este raz 🙈
Ty mas 2,5 rocnu s byvalym a byva s tebou, dostavas na nu rodicak. A mas aj 4 mesacnu a chces druhy rodicak na nu. Tvoj terajsi tvrdi, ze mas dostavat na kazde dieta rodicak, cize ked mas 2 deti, dva rodicaky. Tak si to myslela?
Nárok na rodičovský príspevok má ten, kto zabezpečuje starostlivosť o maloleté dieťa
Ty s akými mužmi si to robíš tie deti? Čudná si a čudných mužov si vyberáš. Tie deti budú mat asi ťažké detstvo
Tak toto nerozluskam… koľko máš bývalých vlastne? A s tým čo žiješ je tretí, či ten prvý s ktorým máš 2,5rocne? Či čo?
Tak toto nerozluskam… koľko máš bývalých vlastne? A s tým čo žiješ je tretí, či ten prvý s ktorým máš 2,5rocne? Či čo?
@anonym_54ae66 tazko sa to cita, chybaju ciarky, oddelene vety.
Ale podla mna ma dve deti, kazde s inym. A proste jej terajsi tvrdi, ze ma poberat rodicak na jedno aj druhe, cize si myslia, ze dve deti, dva rodicaky.
Počkať poberáš rodičovský ty či otec dieťaťa?. Za ďalšie máš poberať za 4 mesačne rodičovské. Požiadaš a tym pádom ti skončí pri staršej a poberaš na tu 4 mesačnú
@add1998 Toto je zložitejší prípad (ak som to dobre pochopila z tvojho príspevku, lebo píšeš chaoticky). Dôležité informácie sú, aký otcovia sú uvedení na rodných listoch, ako a či je právne ošetrené, že 4 mesačná je u otca, nie s tebou - bola mu súdom zverená? Atď ....
@anonym_54ae66 tazko sa to cita, chybaju ciarky, oddelene vety.
Ale podla mna ma dve deti, kazde s inym. A proste jej terajsi tvrdi, ze ma poberat rodicak na jedno aj druhe, cize si myslia, ze dve deti, dva rodicaky.
@anonym_500afa Takze žije s tretím, spolu s dietatom s prvým bývalým?
@anonym_500afa Takze žije s tretím, spolu s dietatom s prvým bývalým?
@anonym_54ae66 myslim si, ze nie... Ale uplne chaoticky to pise
ak tvoja stvormesacna dcera zije so svojim otcom a nie s tebou, tak ma narok poberat na nu rodicak, aj ked ty poberas rodicak na dvaapol rocnu, co zije s tebou.. ak sa o obe deti staras ty a ziju s tebou, mas narok len na jeden rodicak
@anonym_54ae66 myslim si, ze nie... Ale uplne chaoticky to pise
@martinkatinka no ale aj admin, co menil nazov temy, to zrejme tak pochopil
@martinkatinka no ale aj admin, co menil nazov temy, to zrejme tak pochopil
@reanda aha, ale jeden anonym to tu tiez tak pisal... Tak potom uz fakt neviem 🙈
Ktore dieta je kde a s kym a koho?
Pani tu pred 2t uz pisala, priatel jej vzal 4mes a nechce jej ju vrátiť.. žiadne súdom..
Plus ma dve staršie deti s iným..
Priateľ, ktoreho spomína bude asi otec prvých dvoch detí..
Nemôžeš poberať na každé dieťa RP, to sa nedá, len jeden a keď staršia bude mať 3, začneš poberať na mladšiu. Ak ich máš obe u seba.
Ak nemáš druhe u seba, nemôžeš poberať príspevky na dieťa, ktoré nemáš u seba, tie bude poberať byvaly priateľ
Pani tu pred 2t uz pisala, priatel jej vzal 4mes a nechce jej ju vrátiť.. žiadne súdom..
@mk22 neexistuje aby mi chlap vzal 4 mesacne dieta iba tak a nechce mi ho vrátiť. Proste nexistuje
@add1998 nie, nema narok. Myslíš, že keby si mala 5 deti s piatimi chlapmi, tak mas 5 rodicakov? Asi ťažko moja zlata. Daj si do poriadku život a neroztahuj nohy iba tak hocikomu.
ak tvoja stvormesacna dcera zije so svojim otcom a nie s tebou, tak ma narok poberat na nu rodicak, aj ked ty poberas rodicak na dvaapol rocnu, co zije s tebou.. ak sa o obe deti staras ty a ziju s tebou, mas narok len na jeden rodicak
@reanda tak to nie je. Nema ju zverenu. Prvá je vždy matka, ktorá má narok na príspevky. Matka nepoberá, lebo pobera rodicak na iné dieta. Nemôže poberat ani matersku. Chcú iba cucat stat, nič iné.
Nech sa paci, nech si chlap poda o rodicak, som zvedavá co vypíše do kolonky o matke.
@reanda tak to nie je. Nema ju zverenu. Prvá je vždy matka, ktorá má narok na príspevky. Matka nepoberá, lebo pobera rodicak na iné dieta. Nemôže poberat ani matersku. Chcú iba cucat stat, nič iné.
Nech sa paci, nech si chlap poda o rodicak, som zvedavá co vypíše do kolonky o matke.
@anonym_74055a a ako vies, ze ju nema zverenu?
@mk22 neexistuje aby mi chlap vzal 4 mesacne dieta iba tak a nechce mi ho vrátiť. Proste nexistuje
@anonym_74055a Autorka ma ocividne ine starosti. Peniaze🙄
@mk22 alebo dalsi chlap

Nerozumiet ti… 4mes je s ex ako zije u neho? Tak veci na nu bude poberat on