icon

Má tehotná 17-ročná dcéra nárok na príspevky?

maris1992
17. feb 2024

Ahojte. Viem je to asi moja vina, lebo som neskoro zistila, ze moja 17 ročná dcéra je tehotná . No ja ju hneď brala k lekárovi ,lebo som myslela,ze je v 4 mesiaci, ale lekar mi potvrdil ze uz jz v 7mesiaci. Takže moja otázka znie ci ma pravo na nejaké peniaze od štátu , ci nebude problém ze len v 7mesiaci bola prvý krát u gynekológa . Ďakujem za odpovede

Strana
z4
derdia
20. feb 2024
janulap
21. feb 2024

@chvostik1 a preco by neriesila aj davky alebo pomoc od statu?Ak jej nieco patri,alebo sa da vybavit,preco by to neurobila?A ak jej bedaju nic,no aspon to skusila.
Vies,je to pekne,ked mas malu dceru a naplanujes si,ako sa s nou porozpravas,ako jej vsetko vysvetlis,ako ona v 15,16 rokoch pribehne so vsetkym poradit sa za tebou.Ale neprekvap sa,ze to tak nemusi byt.Ta dcera pojde do puberty,bude mat svoje kamosky,spoluziacky,partiu a skor sa so svojimi starostami zveri kamoske ako mame.

janulap
21. feb 2024

@chvostik1 a posudzovat cloveka podla nicku,kolko ma rokov a podla prispevkov,ze je autorka jednoducha,nehnevaj sa to uz je cez ciaru.
Nemas obute ich topanky,nevies,aky zivot ziju.

chvostik1
21. feb 2024

@janulap neviem či si čítala všetky príspevky, ale jasne som napísala, že z jej písomného prejavu vidieť, že je jednoduchá (sorry ale vidieť...keďže niektore slová pisala foneticky - to jest píš ako počuješ, aj ten slovosled bol taký vselijaký) ale napísala som aj to, že ako človek nemusí byť zlá.

Opakujem. V čase pôrodu bude mať neplnoletú dcéru, takže ak si nevybavia čo treba, tak od štátu dostane veľké makové lebo dieťa vezmú do dojčenského ústavu. Matka bude v tom čase stále neplnoletá takže ešte nemôže mať rodičovské práva keďže zákonné bude aj ona stále povazovana za dieťa. Už konečne chápeš o čom tu dokola "točím"???

milanm12
22. feb 2024

Toto je určite príbeb z chatrče.

Strana
z4