Má tehotná 17-ročná dcéra nárok na príspevky?
Ahojte. Viem je to asi moja vina, lebo som neskoro zistila, ze moja 17 ročná dcéra je tehotná . No ja ju hneď brala k lekárovi ,lebo som myslela,ze je v 4 mesiaci, ale lekar mi potvrdil ze uz jz v 7mesiaci. Takže moja otázka znie ci ma pravo na nejaké peniaze od štátu , ci nebude problém ze len v 7mesiaci bola prvý krát u gynekológa . Ďakujem za odpovede
@domkakvet aku políciu ?😂
@maris1992 to záleží od gynekológa,ako nechápem ako tu niekto môže písať o UPT alebo o anonymnom pôrode veď pani sa nič take nepýtala tak odpovedajte k veci !
@simca06022011 Fakt? No...to je zvláštne, že pri odberoch to nezistili? Ten lekár bol teda chytrák, že?
Ďakujem pekne za odpovede. Ja som sa len normálne opýtala niečo a myslym, ze v tom nebolo nic také hrozné . No bohuzial su aj idioti ktorý len chujoviny vedia vypisovať a nadávať na iných . Netreba hneď od kopnúť niekoho, leno spravil chybu. Neni prvá a ani posledná komu sa take nieco stalo. A mimochodom nie sme Rómovia , a keby aj boli aj medzi nimi su normalnesji ako tu niektorý ktorý pisali komentáre . Ďakujem
@maris1992 fuh no spolužiačka porodila v 17 ticho .neviem či do 18 rokov nedali že si ju osvojuje jej mama teda toho narodeného bank aby poberala dávky a potom to dali do poriadku
@mandarinka555 nevidela som pri obyčajných odboroch ze by bolo hcg vysetrovane, takže eneviem prečo práve lekár babrak
@maris1992 len vieš, nečuduj sa, že sa tu nájdu aj takí, čo si neodpustia nevhodný komentár.
Ak je rok v nicku zároveň rok tvojho narodenia, tiež si veľa zodpovednosti nepochytala lebo počať si ju musela ako 14 ročná, maximálne ako čerstvá 15tka. A nespravila si nič preto aby dcéra neopakovala tvoje chyby a aby mala lepšiu budúcnosť....
Potom sem napíšeš príspevok v duchu "na aké dávky má dcéra právo". Ale to, čo vám okolo toho ešte predtým treba vyriešiť a vybaviť keďže bude rodiť ako neplnoletá, ťa už vôbec nezaujíma. Len to aké dávky od štátu dostane.
No ona ako neplnoletá matka nedostane žiadne.
Z tvojho písomného prejavu je zrejmé, že si veľmi jednoduchá žena. Nemusíš byť zlá, to netvrdím, ale jednoduchá si. A v poslednom príspevku si sa sama preriekla, že Rómovia ste. Tak sa aspoň nehanbi za svoj pôvod, uznaj, že si to vo výchove posrala (je hanba, že ak si mala sama sex ako 14-15r a máš z neho dieťa, že si dcére neurobila prednášku o tom ako si nezničiť život a zabezpečiť jej aspoň kondómy keď už nie antikoncepciu) a pýtaj si tu rady, ktoré vzhľadom na vek dcéry pre vás budú podststne dôležitejšie aby vám vnúča po pôrode neodobrali, ako to, na aké dávky bude mať dcéra po pôrode nárok. Ešte raz opakujem, že ona ako neplnoletá NEMÁ NÁROK NA ŽIADNE.
Ahoj. Romovia nie sme, to som len s tým naznacila ,ze medzi romom a gadzim je tiez rozdiel. Inac ja mám 41 rokov a som matka 4 krasnych detí . A ano sprvila som prednášku a aj gumu mali. Takze nemusite ma hneď odcudzovat. A ináč ani moja vlastná matka nevidela na mne ,ze som tehotna. Takze netreba hned súdiť človeka . Ja som tu len preto písala ,ze ci nahodou neriesil taku situáciu , alebo nebol v takej situacii. Ale dakujem.
Zeny cudovali by ste sa, a aj sa budete. Moja neter bola tehotna v 17tich. Este dva tyzdne pred porodom sme s nou boli, a potom porodila.len sme sa dozvedeli, ze ma chlapceka. A mala vacsie prsia ako brucho, takze mala ich polozene na bruchu, a nie nevsimli sme si to. Pretoze normalne vidis tucneho cloveka. A ona sa tvarila ako nic. Takze by ta to ani nenapadlo.
@chvostik1 inak pani, viete kolko deciek je v 14 a 15 sexualne aktivnych? Strasnevela. Minimalne tou 15tkou sa im otcori hranica a ide sa na to. To ze sem tam niektora otehotnie znamrna, ze len vidni, ze mala sex. Ale nie jeo nic horsia akotieostatne, co sex maju bud s atk alebo bez a zatial mali stastie....
@derdia ja som nikde nenapísala, že je horšia! Veľmi dobre viem aká je doba. Ale keď sa takéto niečo statne, asi sa stala chyba niekde vo vychove a pozornosti, ktorú decku venujes, nie? Máš doma 14 r. decko, ale ty si vôbec ako mater nevšimnes, že je s ňou niečo inak..... A tu nejde len o tehotenské brucho. Smutné....
Všetci normálni rodičia vedia aká je dnešná doba uponáhľaná. Preto so svojimi deťmi komunikujú aj o sexuálnej výchove a dôsledkoch nechráneného sexu. Dokonca to preberajú aj v škole. V rámci prirodopisu, sexuálnej výchovy, etiky....
Ona ako tá, ktorá prišla k decku v 14tich by to mala vedieť o to viac a apelovať na prevenciu u svojich detí keď dosiahnu približne ten vek, v ktorom ona vôbec nepoužila rozum.
Keď vidím, že mam deti vo veku kedy by ich to už mohlo lákať, rozprávam sa s nimi. Zdoraznim im o čo som nepoužívanim rozumu v 14tich a následným tehotenstvom prišla ja (lebo hold, školu asi dokončiť nestihla, nemohla chodiť s kamoskami lebo už musela doma prebalovat atď....). Sama vidíte, že buduca babička namiesto potrebnej byrokracie keďže má neplnoletu dcéru v ocakavani rieši to, na aké dávky "budú mať právo"..... A dám deťom aspon kondomy keď vidím, že už začínajú randiť a vidím, že nemajú dost rozumu na to aby sa nedali na kadečo nalakat. A s dcérou by som pri takom jednoduchom zmyslani aké má jej mama, išla radšej na gyndu na antikoncepciu....
Nadsena by som určite nebola, ale aspoň by som mala istotu, že nebudú rovnako sprosté ako ja a nepríde mi domov 14 ročne decko s ďalším deckom v bruchu.
Ale hold. Zastavajme sa nezodpovedných rodičov lebo sa to proste stáva.... Hej, u istého etnika je to bežná vec lebo vsak do školy sa tomu chodiť nechce, do práce duplom, tak si začnime robiť deti lebo dávky nám zabezpečia príjem a budeme robiť jak hrušky....
Nevravím, že sa to nemôže stať aj vo vzdelaných rodinách, ale babičky v takom prípade určite ako prvé neriešia to, na aké dávky má ich nezodpovedné decko nárok.
@kittykat22 čítaj vsetky príspevky. Povedala som jej na čo nárok ma. Ale uvedomuješ si, že keď bude dcéra rodiť, bude mať len 17??? V 17 je stále neplnoletá, takže tam treba najskor prioritne riešiť iné veci nie dávky. Ona si to vnúča bude musieť najskor osvojit a uplatniť dávky si uplatní babička, nie dcéra. Dcéra bude môcť až po dovŕšení 18tky a aj tam bude treba dodržať postupy.
Babka píše, že ma 41 a 4 deti a sama porodila v 14/15. Tak mi tu prosím netvrd, že babka nemá tucha o tom o aké dávky má jej tehotná neplnoletá dcéra nárok.
tak ten chvostik1.nehnevaj sa ale ja som rodila ako 20 ročná , takže neviem co tu riesis chujoviny. ano slusne som sa len opýtala naco by mohla mat nárok . ale uz som zistila, takze tvoje hlúpe komentáre si nechaj. a keby som rodila 14/15 tak si myslím , že tu nepíšem a sa nevypytujem ty idiot. a mimochodom netreba kazdeho hádzať do jedného vreca !!!
@mandarinka555 no normálne nezistili. Tam sa hcg nevysetruje aká je hladina. Inak baba ma teraz 13 rokov a je zdravá. Všeličo sa stáva aj keď to znie cudne. Ja som šla na gynekologicku operáciu a mala som komplet predoperacne a pýtali sa ma ci nemôžem byť tehotná. Predoperacne vyšetrenia sa robia na iné ako zisťovanie hcg, to sa musí požiadať.
@lev26 tiež si neviem predstaviť, byť denno-denne s dcérou a 7 mesiacov si to nevšimnúť.
@ibatanecnica ja tiez poznam pripad, ze rodicia nevedeli- mysleli si, ze dcera pribrala a vsetci naokolo to videli🫣🫣len ma otazku kedy a co bude, dostali odpoved, ze xy nie je tehotna. Dokonca aj pred lekarom tvrdila dana baba, ze ona tehotna nie je...
@chvostik1 cele som to necitala, lebo ma to nezaujima
Vyjadrovat sa takto o niekom. Snad Vam sa bude cely zivot vodit vyborne a nezazijete ziadne "prekvapko"
A kazdy ma svoj rozum, a tolko kolko mudrosti dostal od Boha. Neviem ci deti mate, alebo nemate, ale niekedy sa deti spravaju inak ako by sme si mysleli. Napriek uzasnej vychove.... Pretoze aj ony maju svoj rozum a tiez tolko kolko im Boh nadelil.
@derdia ja neviem či ti vôbec došlo o čom som tu celý čas hovorila. Nejde o to, že jej dcéra v 17tke porodi, nie je prvá ani posledná komu sa to stalo. Ale zas tváriť sa, že je to v poriadku tiež nie je v poriadku.
Celý čas hovorím o tom, že jej matku by mali v čase narodenia vnučata jej neplnoletej dcéry trápiť iné veci a nie to, na koľko peňazí bude mať v akých dávkach nárok!
Uvedomuješ si, že v čase pôrodu bude jej dcera ako matka stále legitimne považovaná za decko???? A čo všetko je nutné a potrebné na akých úradoch a súdoch kvôli tomu vybaviť????!!!! A toto budúcu babičku, mamičku vôbec netankuje???? Len to koľko penazi môže vyraziť zo sociálneho systému????!!!!
@vevesh tak ale vidieť videli, že pribrala a pochybnosti tam boli, inak by sa dcéry nepýtali. Toto je už potom o rodičoch, či si to nejakým spôsobom preveria alebo budú dieťaťu veriť. Ale aj tá dcéra s matkou a opačne majú potom aký vztah keď sa dcéra matke nechce zdoverit.
Sama mám dcéru, ešte malú, ale s mužom sme už riesili to aký prístup vo výchove musíme zvoliť aby sa nám nebála nič povedat, aby nám verila a vedela, že jej budeme oporou za každých okolností. A že jej neotrhneme hlavu ak príde domov s tým, že sa jej páčia dievčatá, že ju vyrazili zo školy alebo príde domov tehotná ešte pred 18tkou.
@maris1992 Ja by som sa informovala priamo v socialnej poistovni, usmernia vas co treba a kde vybavit, este pred porodom.
A vo sa tyka toho, k ckmu sa tu mnohe vyjadruju, ja cam gratulujem ku babatku, lepsie skoro jak vobec alebo neskoro, male vyrastie s mladymi ludmi a nie s dochodcami, uzijete si aj pravnucatka 🥰 Hlavne z toho nerobit tragediu a ci budu alwbo nebudu rodina, hlavne je, aby sa ste sa d diatatku a sebw spravali dovre a zivot bude pohadka. Ja mam 43 a kwd niwco lutujem, tak to,ze mam len 1 dietatko, lwbo kvoli hlavne roznym zdrav. problemom som nemohla mat dalsie skor. Prajem vela zdravicka a pozitivne naladenie, verte, je to tak, ako si to natavime v hlavach ❤️