Má terapia zmysel pre matky na rodičovskej dovolenke?
Myslíte si, že terapeut dokáže pomôcť vyhorenej, zničenej matke na RD? Alebo je to zbytočné riešiť, keď sa nezmenia okolnosti?
Tiež verím, že dokáže. Aj keď sa nezmenia okolnosti, dá sa zmeniť ich zvládanie.🤗
@eliska13 mám pocit ze som stratila city.. akoby som bola bez pocitov. Pozriem sa na manzela a na dieta a necitim nic. Pritom viem ze ich milujem, cely cas som ich lubila. V poslednom case sa s nikym nerozpravam, ked dieta spi len sa pozeram pred seba a.. nic. Akoby bol moj svet len starostlivost o neho a o domacnost a nic ine by neexistovalo
Si vyhorena, unavená, možno máš aj depresiu. Potrebuješ v prvom rade čas pre seba, robiť niečo bez dieťaťa, čo ťa napĺňa. A samozrejme, že má terapia význam. Napr význam kognitivno-behavioralnej terapie je taky, že naše pocity, myšlienky a konanie sú v spojitosti a jeden ovplyvňuje to druhe.... Terapiou meníš myslenie, tým pádom sa menia aj tvoje pocity a aj tvoje správanie.
Ja som tiež matka na RD a chodím k psychológovi posledný polrok a pomáha mi to. Aj keď je to nadlho, ale u mňa aj problémy sú dlhodobé, len na materskej s 2 malými deťmi sa to vyhrotilo.
Vyhorenie je prvy stupen potom depresia a dalej telesne prejavy a choroby...terapia urcite pomoze ale toto podla mna je na lieky
Určite áno. Ja som práve začala s terapiou. Najlepšie rozhodnutie. Ak chcete napiste 😊

Dokáže...veď sa môžu zmeniť okolností vyčlení si viac času pre seba, môže dať dieťa do jaslí, zmeniť management domácnosti.Ako sa prejavuje tvoje vyhorenie?