Má žena bez nároku na materskú nárok aj na iné dávky?

tinaholeckova
10. jan 2018

Tak ak vás môžem prosiť poradiť. Má žena bez nároku na materské nárok aj na iné dávky? Neviete? Ja som čerstvo po škole, takže rátam jedine s rodičovským, ale čo ešte hmotná núdza, príspevok na bývanie a pod? Neviete, či existujú nejaké spôsoby ako si prilepšiť k tým biednym 200 eurám? Partnera mám, nie sme ale zosobášení. Ďakujem za všetky rady a ochotu pomôcť.
0

marcelatje
10. jan 2018

Nezakladaj.duplicitne temy.

katka2602
11. jan 2018

Žena ktorá poberá rodičovský príspevok nie je v hmotnej nudzy. Dieťa má otca, takže tam bude ešte výživné na dieťa. Žiadny príspevok a pomoc ti nevznikne. Mimochodom je tu o tom, už pár diskusii stačí si ich nájsť a prečítať.

tinaholeckova
autor
11. jan 2018

@marcelatje nemyslím že sme si potykali!

tinaholeckova
autor
11. jan 2018

@katka2602 Nič relevantné som nenašla. Určite nie v adekvatnom roku. Asi nebudem surfovať v roku 2012, kedy zákony a pravidlá boli iné. Ale ďakujem za info

draik
11. jan 2018

@tinaholeckova
xyz krát zodpovedané. Máte nárok na výživné na dieťa a na seba od otca dieťaťa. Hmotná núdza nevyjde ani zďaleka.

tinaholeckova
autor
12. jan 2018

@draik dakujem.

marcelatje
12. jan 2018

@tinaholeckova ty si velmi vtipna postavicka, precitaj si pravidla 😉

katka2602
12. jan 2018

@tinaholeckova odpoveď som ti napísala. Žena poberajúca rodičovský nie je v hmotnej núdzi. V tej budeš, keď ti skončí rodicak, budeš na UP a výživné od otca dieťaťa ti vyjde smiešne malé. Mimochodom ujo Google ti to vyhodí hned. Dokonca, aj keď budeš po rodicaku a budeš bývať s niekým kto pracuje(otec dieťaťa), budete sa posudzovať spoločne a vôbec sa neberie do úvahy, že nie ste manželia.. Musíš dokladovať výšku výživného určenú súdom a aj tak sa stále budeš posudzovať s človekom s ktorým bývaš. Zisťovala som tieto veci cca pol roka dozadu. Ale ak chcete mať 100% zájdi na UP a povedia ti to osobne. Ja som teraz na UP a nedávajú mi nič a to nepoberam rodicaku, ten mi skončil pred rokom. S mužom nie sme manželia, pracuje len on, nikoho nezaujímajú výdavky len to, že má +-650-700€ a to pre rodiny s jedným dieťaťom stačí až až podľa tabuliek. A aj, keby som doniesla výšky výživného, rovno mi povedali, že tak či tak by posudzovali aj jeho prijem. Ja som doma, lebo dcéra je viac doma, ako v škôlke. Tak len toľko v skratke. Aby ti niečo dali, musíš žiť úplne sama bez rodicaku, alebo aj muž musí byť na UP.