Mala by som nárok na pandemický rodičovský, keby dám výpoveď?
Čaute. Chcem sa opýtať v máji dostanem posledný x rodicak. Prac.pomer mi stále trvá a mala mi pôjde do škôlky až od septembra, čo známe že ostanem bez príjmu. Chcem sa opýtať, keby som dala výpoveď z prace, (už sa tam nejdem vrátiť), mam nárok na pandemicky? Pretože pokiaľ mi prac.pomer trvá, nárok mi zanikne. Mala dovŕši 3 roky 21.4.
Diky
@tinuskamacurka ak mas narok na podporu nemas v ziadnompripade narok na PR. a ktovie PR mozno budu cochvila aj rusit...takze si to premysli.
@tinuskamacurka No ja by som si najskor zistila, ci mas narok na podporu-ten vznika ak mas za posledne 3 roky odpracované dva-v tvojom pripade v obdobi kym si isla na rodicak.Na UP potrebujes ziadost-je na stranke ustredia prace alebo ti ho daju na urade+doklad o skonceni prac. pomeru alebo zapoctovy list (ten treba dolozit tak ci tak aj ked pockaju kym ho dolozis tak by bolo dobre mat aspon to skoncenie PP, doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelani a platny OP)
@mon895 už sa uvnuju opatrenia myslím ze pandemicky zachviľu skončí asi je lepšie hodiť sa na tu podporu neviem sama estw
@stella2424 ja som šla hneď po sebe na materskú už 6 rok som tak si to skúsim zistiť ci mam nárok ak áno budem len rada ďakujem baby za takéto rady ja by som to sama nikd nezistila
@stella2424 ďakujem volala som do práce a povedala som ako to je normálne pravdu.. Povedala ze mi to spraví tak, ako ste mi napísali 🙃
@tinuskamacurka ak mas narok na podporu nemas narok na PR. a PR podla mna coskoro zrusia. takze podpora je ista 6 mesiacov.
@bublinka1426 a pani mi písala, že skôr ako o podporu, mam žiadať o odstupné.. Ale ja ani neviem ci mam nárok na nejaké odstupné 🤨
@tinuskamacurka ono takto narok na odstrupne mas len v pripade ze - oni tebe povedia ze naor zrusili miesto/ jednoducho prekazka nastupu do prace musi byt na strane zamestnavatela. potom ak je to z ich strany- potom na zaklade odpracovanych rokov mas narok na odstupne. pri ukonceni PP dohodou ( dohodnu sa obe strany) vyjde o 1 mesiac naviac odstupne ako pri klasickej vypovedi.. ak vsak TY DAS VYPOVED tak narok na odstupne nemas. narok na podporu mas aj ked dostanes odstupne. je to zrozumitelnejsie?
@natalienka12 dobrý večer, môžem sa spýtať, prečo nie výpoveďou ale dohodou? Ďakujem.
@tinuskamacurka len zisti si lebo pandemicky rodicak je ine ako pandemicka ocr 😊
@krokodilkajmanka pretoze by jej po vypovedi nevysla vyssia davka, lebo by musela plynut vypovedna lehota

@mon895 nie ked vznika narok na podporu