icon

Mala by som nárok na pandemický rodičovský, keby dám výpoveď?

tinuskamacurka
17. apr 2021

Čaute. Chcem sa opýtať v máji dostanem posledný x rodicak. Prac.pomer mi stále trvá a mala mi pôjde do škôlky až od septembra, čo známe že ostanem bez príjmu. Chcem sa opýtať, keby som dala výpoveď z prace, (už sa tam nejdem vrátiť), mam nárok na pandemicky? Pretože pokiaľ mi prac.pomer trvá, nárok mi zanikne. Mala dovŕši 3 roky 21.4.
Diky

Strana
z2
ofzuza
17. apr 2021

@mon895 nie ked vznika narok na podporu

mon895
17. apr 2021

@ofzuza to sa tyka zamestnanych OCR pri naroku na podporu nie je narok na rodicak ale ocr je len pre zamestnanych

ofzuza
17. apr 2021

@mon895 jaj pockaj... Ty hovoris o ocr. Aha. Tak ano, pardon. Ale ono nie je iste, ze ta ocr este bude. Uplne by som nespoliehala.

mon895
17. apr 2021

@ofzuza ano ale vypoved a poberat podporu moze aj po ocr....

ofzuza
17. apr 2021

@mon895 ano, mas pravdu, ja som bola myslienkami uplne inde.

bublinka1426
17. apr 2021

@tinuskamacurka ak mas narok na podporu nemas v ziadnompripade narok na PR. a ktovie PR mozno budu cochvila aj rusit...takze si to premysli.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
stella2424
17. apr 2021

@tinuskamacurka No ja by som si najskor zistila, ci mas narok na podporu-ten vznika ak mas za posledne 3 roky odpracované dva-v tvojom pripade v obdobi kym si isla na rodicak.Na UP potrebujes ziadost-je na stranke ustredia prace alebo ti ho daju na urade+doklad o skonceni prac. pomeru alebo zapoctovy list (ten treba dolozit tak ci tak aj ked pockaju kym ho dolozis tak by bolo dobre mat aspon to skoncenie PP, doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelani a platny OP)

tinuskamacurka
autor
17. apr 2021

@mon895 už sa uvnuju opatrenia myslím ze pandemicky zachviľu skončí asi je lepšie hodiť sa na tu podporu neviem sama estw

tinuskamacurka
autor
17. apr 2021

@stella2424 ja som šla hneď po sebe na materskú už 6 rok som tak si to skúsim zistiť ci mam nárok ak áno budem len rada ďakujem baby za takéto rady ja by som to sama nikd nezistila

tinuskamacurka
autor
17. apr 2021

@stella2424 ďakujem volala som do práce a povedala som ako to je normálne pravdu.. Povedala ze mi to spraví tak, ako ste mi napísali 🙃

bublinka1426
17. apr 2021

@tinuskamacurka ak mas narok na podporu nemas narok na PR. a PR podla mna coskoro zrusia. takze podpora je ista 6 mesiacov.

tinuskamacurka
autor
17. apr 2021

@bublinka1426 a pani mi písala, že skôr ako o podporu, mam žiadať o odstupné.. Ale ja ani neviem ci mam nárok na nejaké odstupné 🤨

bublinka1426
17. apr 2021

@tinuskamacurka ono takto narok na odstrupne mas len v pripade ze - oni tebe povedia ze naor zrusili miesto/ jednoducho prekazka nastupu do prace musi byt na strane zamestnavatela. potom ak je to z ich strany- potom na zaklade odpracovanych rokov mas narok na odstupne. pri ukonceni PP dohodou ( dohodnu sa obe strany) vyjde o 1 mesiac naviac odstupne ako pri klasickej vypovedi.. ak vsak TY DAS VYPOVED tak narok na odstupne nemas. narok na podporu mas aj ked dostanes odstupne. je to zrozumitelnejsie?

krokodilkajmanka
17. apr 2021

@natalienka12 dobrý večer, môžem sa spýtať, prečo nie výpoveďou ale dohodou? Ďakujem.

mon895
17. apr 2021

@tinuskamacurka len zisti si lebo pandemicky rodicak je ine ako pandemicka ocr 😊

natalienka12
18. apr 2021

@krokodilkajmanka pretoze by jej po vypovedi nevysla vyssia davka, lebo by musela plynut vypovedna lehota

Strana
z2