icon

Mám nárok na dávku v hmotnej núdzi, keď mám nepravidelné výživné?

majuska4401
16. jún 2017

Ahojte.chcem sa opytat mamiciek ktore maju s tym skusenost a vedeli by mi poradit. Teraz mala dcerka 3 roky. Nahlasila som sa na urad prace a teda uz nebudem dostavat rodicovsky prispevok. Od juna do septembra musim byt s malou doma pretoze skolka zacina az v septembri a ine institucie tu na dedine nemame. Otec je zapisany v rodnom ale nechodieva za nou nestara sa a plati fakt len ako kedy. Chcem sa opytat ci mam narok aspon na nejaku davku v nudzi alebo nieco. Dnes som bola na urade a mi povedala ze predtym ako chcem poziadat o davku musim mat sudom urcene vyzivne co ja nemam..to naozaj najprv musim dat na sud na urcenie vyzivneho byvaleho ked chcem tu davku....?a to sa ma ako tahat tak dlho kedze on v zivote este nic neprebral ziadnu zasielku a trvaly ma este u nas doteraz? Chcela som nejake peniazky aspon do toho septembra lebo budem mat uz len pridavku tych 23 eur..ale mam pocit ze ked to dam na sud tak sa to urcite tak skoro nevyriesi...to dovtedy byt nedostanem ziadne penazie?dakujem za rady a odpovede

Strana
z2
fidorka7
23. nov 2017

@lenia7891 reaguj na čo chceš a ja takisto budem reagovať na čo chcem ja a stojim si za každým písmenkom, ktoré som napísala. Otázka "koľko si mám dať určiť výživné aby som mala nárok na dávku v hmotnej núdzi" ako prepáč, takto rozmýšľa poväčšinou naša čierna minorita do ktorej si majoritná spoločnosť často a rada a popráve kopne len škoda že si kopec ľudí neuvedomuje, že v našej spoločnosti je aj kopa bielych cigánov na ktorých my ostatní makáme. Ak si sa v tejto charakteristike našla, tvoj problém lebo trafená hus zagága. Ak nie a netýka sa ťa, tak kľud a nerozčuľuj sa.😉

lujza123
11. dec 2017

@majuska4401 ahoj aj sa ti podarilo nieco dostat nejake socialne davky? A aj si skusala ziadat ako jednotlivec? Som v podobnej situacii, tak ma to zaujma, lebo zevraj nemam narok na nic len koli tomu ze mam dieta ...

Strana
z2