Mám nárok na financie, keď syn ešte nenastúpil do škôlky?
Syn dovrsil v aprili 3 roky, cize mi pride posledny rodicak z uradu v maji. Do skolky ho zoberu az od septembra. Takze ostanem do septembra bez prijmu okrem pridavkov. Je moznost ze by mi vedeli predlzit plateny rodicak alebo nejaku inu financnu kompenzaciu, kedze sa nemozem do septembra nikde zamestnat? Aby som nebola bez penazi? Dakujem
preco nehladas sposob ako zarobiť? Niekto potrebuje deti vyzdvihnut zo skoly, naopak niekto rano potrebuje postrazit hodinku kym otvori školka/škola. Cez prazdniny vela ludi potrebuje pomoct...tabory su drahe a ludia nemaju 2 mesiace prazdnin...skus sa spytat v okoli. Obcas by rodic rad nechal dieta este po chorobe doma na doliecenie ale nemoze lebo musi do roboty...skus tieto situacie vyuzit. Zrejme nezbohatnes, ale ani nebudes bez eura
@harley1205 a prihodila 300e...takze bez debaty
@bublinka1426 zbytocne chytas za slovicka, bolo to myslene uplne inak, ako napisane..
moj syn je tiez aprilovy bude mat 3 a od januara je uz v skolke deto bol starsy tiez aprilovy
preco nieje uz v skolke? taketo veci sa riesia rok dopredu a dieta proste zacne chodit az neskor ked sa ti zda este v septembri male das ho od januara alebo od toho aprila ale prihlasku uz mal mat
no teraz skoda radit do prace a platit opatrovatelku
ako pisali vysie kazdi by bol taky mudri ze by sedel doma a bral peniazky do septembra tu uz nic nevymyslis
@bublinka1426 spekuluje, a este pyta rady od Harley, ktora dava mudre rady a pise ze "nikoho zial nezaujima z coho mame zit.." a v jej profile status ako sa chystaju s kamoskou na wellness pobyt do luxusneho zariadenia v zahranici 🙃
Nech sa uraza pre mna za mna hocikto, ale presne taki spekulanti ktori "nemaju z coho zit", vedia najkrajsie popytat vsetky mozne davky a prosit doktorov o papiere ze dceru brusko boli, aby sa to dalo hocjak obist...
Autorke: nevidim ze by to Harley neschvalili ked mala dovod - asi si si nevsimla ze ten jej dovod bol irelevantny a vymysleny, aby mohla potiahnut do septembra doma a nie ze jej dieta malo realne zdravotne problemy (vdakabohu) 🙄
@lucia147852 esteze s tymto problem nemam 🙂 myslene to bolo vo vseobecnosti
@katkaseiner presne toto riesim, ako to urobit aby bolo dobre. Kazdy ma tu vykreslil ako lenivu prizivnicku ale nic nevedia, take typicke tu na koniku. Neocakavam milodary od statu, len som sa pytala na moznosti pre matky s detmi to je cele.
@colsami to ze nemaju z coho zit bolo myslene vo vseobecnosti...a som rada ze si lustrujes mooj profil, lebo ja sa naozaj nestazujem ako si zijeme 🙂 islo len o ten princip
@adrianasmolko uz som pisala u nas v skolke taka moznost nie je.
Autorka, nikde sa o nezmienuješ o otcovi dieťaťa, čiže predpokladám, že s ním žiješ tj. neplatí že nemáš z čoho žiť. Naša dcéra je narodená vo februári čiže ako 2r7m mi ju do škôlky nezobrali tj bola som s ňou doma do ďalšieho Septembra. Nie nárok nemáš na nič, je tu otec dieťaťa. Pri synovi som šla do práce keď mal 2,5 roka a on šiel do súkromnej škôlky. Áno nechala som tam po ukončení rodičaku polku výplaty, ale stále som bola v pluse.
@colsami a moja zlata ja keby chcem som na neplatenom od zaciatku....ale preco ? malo odvadzam? a je za mna odvadzane? pozri aj druhu stranku predtym ako povies nejaku drbotinu
Predpokladam, ze si predtym nepracovala a nemas sa kam vratit. Tak treba mysliet do predu, zacat pohovorovat a hladat si pracu tak aby si uz napr. vo Februari/Marci mohla nastupit, prve skolne do sukromnej skolky pojde este z rodicaku potom uz z vyplaty Jun-September. A v septembri ti nastupi dieta do statnej. Pretoze nemas narok na nic, jedine ak nechces ist do prace, tak sa prihlasit ako osoba starajuca sa o doeta do 6 rokov a aspon zdravotku za teba zaplati stat.
@harley1205 tak neviem preco potom pises poznamky ze ako je tu tazko a nie je z coho zit, Slovensko ma pre matky s detmi doma sediace so ZDRAVYMI detmi velmi pohostinne podmienky. Dost na to, aby ludia so zdravymi detickami neboli nuteni chodit s vymyslenymi papiermi dozadovat sa davok na ktore opodstatnene nemaju narok.
Ano, len sa to zle pocuva, to je cele, ale nevidim na to kusok krivdy co som napisala, prepac.
no len si sa pytala na davky...zato ti tu nakladaju
@colsami a moje dieta malo extremne problemy s vypradnozvanim a crevami..a ked sa tvojmu dietatu vyvrati konecnik a musis ho zatlacat sama si mozeme povedat o realnych problemoch
@banalu Dakujem za normalnu radu.
Môj je tiež aprílový. Minulý týždeň mal ešte len rok, ale už teraz je prihlásený do škôlky. Uvidím či ho dám ako 2r5m alebo pôjde v januári/februári predtým ako bude mať 3r. Ale určite nebudem doma od mája (v máji ešte dostanem za apríl) do septembra bez peňazí.
aha tak prepac to som nejako prehliadla tak potom ozaj meviem poradit ina skola nebola?
@katka2602 dakujem
@ajko2011 Ja by som ho dala skor, ale neslo to bohuzial
@harley1205 pisala si, citujem:
"Doktorka mi dala papier ze je casto chora olus mala troska problemy s bruskom a vyprazdnovanie ale nepomohlo..zamietli"
Tak sa necuduj ze si myslia ludia co si myslia, ked najprv pises "troska problemy" a teraz hovoris "extremne problemy".
Rozdiel 🙃
Ja sa nestaram ako to doma mate, to je len reakcia na Tvoje slova a Tvoj popis situacie. Nema vyznam dalej reagovat, protirecis sama sebe...
muza mas? snad vam pomaha.
Ja byt tebou, obeham si vsetky statne skolky v blizkosti, mozno by ti dieta aj teraz zobrali. U nas v meste mame asi 12 skolok, pri zapise vzdy strasia, ze nie je kapacita a potom sa tie deti dako porozdeluju a najde sa v par skolkach miesto aj cez rok.
Ale to si mohla riesit uz minuly rok v maji, my sme tiez tak boli zapisani, ale nenastupil od septembra, ale az v marci. Od septembra do marca sme platili za drzanie miesta v skolke normalne mesacny poplatok (30eur).
Este raz vsetkym dakujem a ak som vysla z toho ako nejaka prizivnicka mrzi ma to, normalne som predtym pracovala, no zmenilo sa viacero veci, nejdem rozpisovat, nema to vyznam.Zijem v malej dedinke, je to zlozite..Nechcela som vzbudit nezhody touto diskusiou takze asi bude lepsie pre pokoj, ked ju vymazem. PS: Nie vzdy veci su tak ako vyzeraju..
@colsami
absolutne si neprotirecim ale myslim ze troska problem s bruchom a ten vyvrateny konecnik je ovela lahsia situacia ako napr.rakovina creva a vazne gastro problemy...Stava sa to mnohym detom a bol odporucany predlzeny rodicak aby si nastavila liecba pod dohladom gastra aby sa problem odstranil predtym ako nastupi do skolky a totalne zmeni zase rezim, komisia si myslela nieco ine a preto to nepreslo..som tu svet sa nezrutil a mozno inej matke by to naozaj pomohlo tych par mesiacov aby to mala platene.ja som len opisala ako to je a netreba si zakryvat oci pred tym co sa deje na tychto uradoch...Niekomu to daju niekomu nie, niekto si to zaplati aby mal do 6r plateny rodicak aj ked diagnoza skoro ziadna, vedela by som ti menovat, pracujem na mieste kde sa toto bezne riesi a zalezi kto si co " za kolko" kupi a podla toho ma aj odklepnute urcite veci...ci uz rodicak, ci uz invalidny dochodok atd atd...zial taka je tu situacia...
Nemáš nárok na žiadny príspevok, môžeš ísť pracovať, dieťa dať opatrovateľke, babke alebo do súkromnej skolky
Ak si v pracovnom pomere, môžeš sa dohodnúť na skončení PP a poberať podporu za čas, kým budeš doma s dieťaťom a zároveň si hľadať novú prácu
ja si myslím, že dievcata nenapisali nič zle. Proste je to tak, 3r máš rodičák a tým to končí.
Ja som bola na neplatenom rodičáku, aby som si nemusela platit zdravotku ale všetko čo baby napísali je tak a nemyslim, že to myslia v zlom.
Sukromna školka/ škôlka - ty do práce alebo bez príjmu a malý doma.
@lucinddas dakujem

@melanta mala len od pediatra