Mám nárok na materskú, keď mám zmluvu na dobu určitú?
Ahojte práve mi začína 9 týždeň tehotenstva a som strašne šťastná. Možno je to skoro riešiť ale prosím poradíte mi ako je to s materskou. Začala som pracovať 18.8.2014 a mám zmluvu na urcito do júna 2015. V práci som tehotenstvo ešte pre istotu neoznámila.
Nárok na materskú vzniká po odpracovaní 270 dní za posledné dva roky (čo je cca 9 mesiacov). Takže mala by si splniť podmienku na vyplácanie. A gratulujem. 😉
pre narok na matersku,treba mat min. 270 dni nemocenskeho poistenia v poslednych 2 rokoch
no ked ta neprepustia skor ako mas ustanovenu prac.zmluvu tak narok na matersku ti vznika
Zamestnavatelovi by si mala oznamit, ze si tehu, aby si bola chranena...ak sa rozhodnes to oznamit, tak to urob pisomne. Narok ti vznikne ak budes zamestnana do skoncenia zmluvy...takto nazbieras potrebnych 270 dni nem. poistenia.… Mohla si to dat do diskusie nie ako otazku. Takto sa ti kazdy moze vyjadrit iba raz...
Ak mám 270 dní odpracovaných v posledných 2rokoch,ale v ZAHRANIČÍ (Rakúsko) tak sa to počíta ako?vznikne mi nárok na materskú?

podla mna k dnu ukončenia zmluvy ťa prepustia... teda tak to poväčinou robia... 😒