icon

Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?

Včera o 11:57

Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem

Strana
z5
anonym_7176ff
Včera o 19:50
@lienka.7

@anonym_autor NIKTO sa tu do teba nepustil, ja neviem co si ty a tebe podobne vztahovacne. Celá tvoja rodina celé leto robí, žiadna kamarátka nepomoze, žiadna študentka nemôže...
Co ti na to napísať? Chod na FB do skupín co su na stráženie a zadaj dopyt. Neverím, že sa ti NIKTO neozve.

@lienka.7 ale nechápem čo by autorka mala očakavať, však sa iba pýtala či má nárok na OČR. Tu sa do nej pustili jak supy za tú otázku. Ako vycuciava štát.

dzulli1980
Včera o 20:06

No u nás to, ako dcéra nastúpila do školy, riešime tábormi ... tiež nemáme babky, tetky, sesternice, čo by prizreli ... vlani mala cez letné prázdniny 5 táborov, peniaze neskutočné, no čo urobíš? ... iná možnosť nie je ...

lienka.7
Včera o 20:27
@noami12

@lienka.7 tak osobne mam jednu známu ktorá není napríklad Slovenka, prišla ako dieťa iba s mamou na Slovensko, mama jej zomrela v tehotenstve a zostala sama. Tiež som jej podala pomocnú ruku, strážila som jej ešte maličké bábätko, pomáhala som jej aj finančne po nejakom čase už som musela pozerať na seba a teraz úprimne tiež by som jej už dve deti nestrážila, za prvé je to veľká zodpovednosť ( mam aj svoje deti a 4 by som nedala naraz ) a za druhé veľa žien tiež si chce užiť leto aj inak a tiež sú pracujúce. Nie každá kamarátka je vysokoškoláčka s voľným časom. A tiež dieťa dať úplne cudziemu človeku neni na mieste. Ono pokiaľ človek nevidí ale iba si myslí aké je všetko jednoduché, krásne, lebo si to predstavuje, tak ťažko vysvetľovať. A niekdo to nemá ani možno finančné ľahké, aby si dovolil platiť 10 eur na hodinu keď zarobí napr. 6e. Alebo aby zaplatil 150 euro za 4 dní v tabore. Keď mu to vyrieši len naozaj že pre dní.

@noami12 v poriadku. A teraz ako teda riešiť túto situáciu? Celé prázdniny bude autorka doma? Ako sa hovorí, až v núdzi spoznáš priateľa. A predstav si, ja som si napr.kvoli kamoskinmu synovi v lete aj dovolenku brala. A tiež som bola pracujúca a mohla ísť radšej niekde na týždeň k moru. Ale, potrebovala pomoc, lebo samozrejme NIKTO z rodiny zrazu nemohol, každý bud pracoval alebo musel oddychovať. Je to vždy iba o ľuďoch. Navyše, tu autorka ma aj rodinu aj otca dietata, ale klasika, no nedá sa...

anonym_dd222e
Dnes o 01:24
@anonym_39562b

@anonym_autor najviac mudre su tie kde okolo nich lieta cela rodina, ja ta chapem je to narocne ako sama mama s dietatom, ja som to riesila tabormi, 2tyzdne ja dovolenka, dva otec a zvysok chodila so mnou do prace

@anonym_068e9d
@anonym_39562b ja autorku tiež chápem a nestíham sa diviť aké ste tu všetky múdre 🙏 a hlavne tie, čo majú full servis od babiek a dedkovi...
My sme s mužom na deti sami, jeho rodičia aj moja mama nedožili 55 rokov, zostal nám môj otec, ktorý má sám zdravotné problémy a deti mu dať nemôžme...staršia má 11, mladší 6...od narodenia deti, sme NIKDE SAMI s mužom.neboli, proste stále riešime iba deti....takým, čo majú každý víkend voľno, o deti postarané, takým sa mudruje...
A že šak zaplať tábory...áno august nemáme ako vykryť, tak platíme deťom tábory...ale to že nás stoja tisícku mesačne, čo vlastne zarobím, to je druhá vec...čiže chodím do roboty, aby som zaplatila deťom tábory....a aj tak netrabime čas spolu ako rodina...
Autorka držím ti palce, úplne chápem v akej náročnej situácii si a tým, čo sa do Teba navážajú, by som dopriala zažiť to zúfalstvo, keď nemáš ozaj nikoho na stráženie detí...

anonym_f5e34d
Dnes o 05:00
@anonym_dd222e

@anonym_068e9d
@anonym_39562b ja autorku tiež chápem a nestíham sa diviť aké ste tu všetky múdre 🙏 a hlavne tie, čo majú full servis od babiek a dedkovi...
My sme s mužom na deti sami, jeho rodičia aj moja mama nedožili 55 rokov, zostal nám môj otec, ktorý má sám zdravotné problémy a deti mu dať nemôžme...staršia má 11, mladší 6...od narodenia deti, sme NIKDE SAMI s mužom.neboli, proste stále riešime iba deti....takým, čo majú každý víkend voľno, o deti postarané, takým sa mudruje...
A že šak zaplať tábory...áno august nemáme ako vykryť, tak platíme deťom tábory...ale to že nás stoja tisícku mesačne, čo vlastne zarobím, to je druhá vec...čiže chodím do roboty, aby som zaplatila deťom tábory....a aj tak netrabime čas spolu ako rodina...
Autorka držím ti palce, úplne chápem v akej náročnej situácii si a tým, čo sa do Teba navážajú, by som dopriala zažiť to zúfalstvo, keď nemáš ozaj nikoho na stráženie detí...

@anonym_dd222e a co týmto tvojim príspevkom chceš povedať? Ze ked ty máš na nic život, mame ho mat aj my? Ty si typický prajny slovak, ktorému keď zdochla koza, tak musí aj susedovi. Vedela si od začiatku, aku mate situáciu, tak si sa podľa toho mala zariadiť. Inak normalne rozmýšľam, ze za môjho detstva ako všetko išlo, či už tie babky, dedkovia pracujúci si vedeli pobrat dovolenky, pomoc rodiny alebo aj susedov. Aj 5-6 sme boli raz u jednej susedy, potom už druhej. Chodili sme do zoo alebo sa kúpať (to už na ZS potom). Ale teraz jednoducho nič nejde, nedá sa. A inak, stat ti mesacme prispieva 160€ (DB + pridavky), co mas za rok 1920€. Odlož si z toho co i len polovicu a mas tie tábory zaplatené od statu. A nemusíš tu vyplakavat.

Strana
z5