icon

Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?

4. apr 2026

Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem

Strana
z8
matkahelka
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@matkahelka mal by to byť štandard a nie ?extrém?! V každom prípade, kto sa neprispôsobí, bude odkázaní na iné närodnosti a povedzme si pravdu, slovaci sú stále najväčší pracanti, takže aj tak stratíme všetci. Chce to len myslenie upraviť a peispôdobiť pravovné podmienky ženám a ich deťom.

@anonym_8d80c7 tazka utopia.vobec si nemyslim, ze by tu nastala situacia, ze sa zamestnavatelia musia prisposobit zamestnancom. prave naopak, zamestnavatelia si maju priam luxusne z coho vyberat. kamoska robi pohovory pre volvo a na jedno miesto jej pride cca 250 ziadosti. ja pracujem v inom sektore a bez toho, aby bolo vobec vypisane volne pracovne miesto, denne osobne niekto donesie (alebo posle) CV so ziadostou o prijatie do zamestnania. s ohladom na to, ake katastrofalne podnikatelne prostredie vytvara tato vlada, firmy z SVK postupne odidu a po praci bude este vacsi dopyt ako je teraz. a mimochodom, slovaci zdaleka nie su najvacsi pracanti. tak a za tolko ako makaju ludia z krajin mimo EU, nikdy slovak makat nebude.

anonym_29743a
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@anonym_29743a no povedz a znížila sa vám fluktuácia, vymeškané dni v práci? Zlepšilo sa vaše pracovné ovzdušie, kolegialita? Vravím, ak sa nič nezmení, tak v momentálnom nastavení sa pôrodnosť a ochota žien mať deti a pracovať, bude len znižovať. Ja som momentálne finančne na tom tak, že ak mám platiť opatrovateľku, oplatí sa mi viac zostať s deťmi doma a pritom stačí tak málo. Lebo aby som sa zadlžovala kvôli opatrovateľkám je chorý systém. Ja budem robiť a celú vyplatu odovzdám cudzej žene, ktorú si musím pustiť do domácnosti? Takto ďalej nie.

@anonym_8d80c7 ja som spokojná 👌 Nebol problém si dieťa zobrať aj do práce, ked sa nedalo inak.

dada1316
11. apr 2026

Netráp sa daj sa s ňou na tých pár dní vypísať alebo celodenné ošetrenie ak treba ísť povedzme na očné, na ušné a podobne...

Strana
z8