icon

Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?

4. apr 2026

Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem

parvinka0001
Odpoveď bola odstránená
anonym_90d57c
5. apr 2026

@anonym_autor tiez mam prvacku a tiez nevien kde dat...jedine ist s mladsim na OCR, ten chodi este do skolky. Moji rodicia pracuju .. moj chlap zaraba 2x viac ako ja neoplati sa mu ist na OCR a on ani nepojde. Cize nemam na vyber.. A celozavodnu dovolebku mame dane firmou cize ju mame narovnako. A tabor co som pozerala zacina az od 8 rano co pre mna nevyhovujuce. Cize ta chapem ze nemas kam dat dieta.. najlepsie si daj OCR bud povies doktorke co je vo veci alebo si daco vymyslis ... 🙂

anonym_fb4e9d
5. apr 2026
@anonym_068e9d

@anonym_fb4e9d ty len nic nezelaj vies ako to chodi co prajes inemu sa k tebe vrati ako bumerang takze bud tisko a zi si svoj zivot

@anonym_068e9d takýmto fuchtlám ako ty môžem želať čo len chcem.

anonym_068e9d
5. apr 2026
@anonym_fb4e9d

@anonym_068e9d takýmto fuchtlám ako ty môžem želať čo len chcem.

@anonym_fb4e9d snad sa ti to co zelas vrati spravodlivo spat

anonym_df2141
5. apr 2026
@anonym_bc51b1

@anonym_autor Otec dieťaťa je kde? A k nemu štyria starí rodičia, možno aj prastarí rodičia, tety, strýkovia, sesternice, prípadne kamarátky s rovnako starými deťmi... Zasa ďalšia, čo má len dieťa a celá rodina jej náhle vymrela?

@anonym_bc51b1 počuj Karol nebud zly....ved ja napriklad mam aj muza aj rodinu a veru nemaju cas behat a strazit kazdy jeden pracuje...takze otazkybtypu kde je eodina je na dve vwcj ked teraz aj babky do 70 pracuju .

anonym_4e0fd2
5. apr 2026

Neskutočné ako ženy matky dokážu byť kruté k inej žene matke. To sú také tie zakomplexovane, škaredé a tučné, čo majú kol seba celý ansabel ľudí ktorí sa im môžu o deti postarať a nevedia pochopiť že keď kua ta žena nemá nikoho tak reálne nemá nikoho, ale múdre sú jak rádio.
Je mi z vás na grcanie

anonym_f5e34d
5. apr 2026
@anonym_4e0fd2

Neskutočné ako ženy matky dokážu byť kruté k inej žene matke. To sú také tie zakomplexovane, škaredé a tučné, čo majú kol seba celý ansabel ľudí ktorí sa im môžu o deti postarať a nevedia pochopiť že keď kua ta žena nemá nikoho tak reálne nemá nikoho, ale múdre sú jak rádio.
Je mi z vás na grcanie

@anonym_4e0fd2 hlavne ze ty si ta nezakomplexovana, krásna a štíhla na ktorú sa ale každý vykašle a otoči chrbtom.

kristina2412
5. apr 2026

Jedine denný tábor s tým, že zaplatíš na hodinu dáku susedu dochodkyňu alebo študentku, ktorá ju tam na 8:00 odvedie. Pozeraj tábory pri CVČ, pripadne tie, ktoré organizuje mesto, mestská časť ( neviem kde bývate) tie bývajú lacnejšie. Keďže potrebuješ tých táborov viac... Skús sa opýtať mamy dákej kamarátky, či nechce ísť do denného tábora s tvojou dcérou, ešte ona by ti mohla pomôcť s odvedením.

anonym_46bab1
6. apr 2026
@anonym_bc51b1

@anonym_autor Otec dieťaťa je kde? A k nemu štyria starí rodičia, možno aj prastarí rodičia, tety, strýkovia, sesternice, prípadne kamarátky s rovnako starými deťmi... Zasa ďalšia, čo má len dieťa a celá rodina jej náhle vymrela?

@anonym_bc51b1 Neviem kde ty žiješ ale málo ľudí má k dispozícii celú rodinu kto by postrážil deti cez prázdniny.
Ja sa striedam s manželom a ďalej musíme platiť drahé tábory. Môj otec nežije a mama si netrúfa na moje deti. Svokrovci na dôchodku majú 65 rokov a tiež si netrúfajú nevládzu. Moje deti ešte nikdy neboli u babky ani hodinu bezo mňa lebo babky nechcú ich strážiť. Tak čo sa mám rozkrojit keď nechcú? Prastarý rodičia už nežijú. Som jedináčik tým pádom nemám tety ani ujov. Manžel má jedného súrodenca on je rád že vie svoje deti zaobstarať nieto ešte strážiť cudzie. Nie každá má kopa možnosti na stráženie, potom nechápete ženy čo nemajú nikoho.

anonym_46bab1
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_c166be neplatene volno nemozem brat. Ale pekne pustili ste sa do mna.
Namiesto empatie znova utok.
Nsvo dat za pravdu ze je to naozaj cele zle..

@anonym_autor Bohužiaľ je to veľmi ťažké zaobstarať celé prázdniny aby mal byť kto s deťmi. Ja sa striedam s manželom a platíme drahé tábory. Síce sú až od 8hod a ja pracujem od 6.30 no ráno beriem deti so sebou do práce a potom odskocim ich zaniesť. Ešteže mi to dovolia v práci. Ináč nemáme od nikoho žiadnu pomoc.
Nezúfaj, verím tomu že to nejako vyries aj keď je to sakra ťažké byť na všetko sama. A hejterov nepočúvaj, ony si nevedia predstaviť aké to je sama všetko riešiť. Kopa ľudí majú rodinu babku kto im postráži.

anonym_4e0fd2
6. apr 2026
@anonym_f5e34d

@anonym_4e0fd2 hlavne ze ty si ta nezakomplexovana, krásna a štíhla na ktorú sa ale každý vykašle a otoči chrbtom.

@anonym_f5e34d trafená hus zagagala 🙈😅

autor
6. apr 2026

@anonym_c166be v tom tyzdni mam dovolenku.

anonym_173965
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_068e9d tebe sibka? Ani rzz som to nevyuzila kazde leto ma stalo okolo 500 eur 😅😅😅 ale ano .. chcem byt doma. Pracujem od 19ky a robim fyzicky narocnu prscu. Nejde o to byt doma ide o to aby dieta bolo v bezpeci a v poriadku!

@anonym_autor tvoja mama ako riešila,keď si mala prázdniny?

anonym_8d80c7
6. apr 2026
@anonym_c5326b

@anonym_autor Neber si to k srdcu.Ja som tých matiek -hrdiniek zažila veľa a väčšinou, keď sa na to človek trochu zameral,tak zistil, že platenú alebo neplatenu pomoc mali,a preto nechceli pochopiť, že keď je človek sám a nemá ani peniaze na opatrovateľku, tak má problém riešiť dieťa cez prázdniny

@anonym_c5326b opatrovateľku som mala a zadĺžila som sa po uši. Buď bude štát myslieť na rodiny s deťmi aj cez leto, alebo vymrieme. Doba sa sakra zmenila. Starí rodičia ešte robia, alebo samy potrebujú pomoc. Okrem toho, je problém s plodnosťou párov a podarí sa často až po záverečnej. Nehorim radšej o neistote v práci s s bývaním u mladých a kým sa ako tak zastabilizujú, podarí sa im otehotnieť, už zostanú na všetko sami. Štát ak sa nespamätá, dopadneme všetci zle, a to vrátane pár detí čo ešte teraz máme a ktoré nemá kto v lete opatriť, lebo štát a firmy sledujú len svoje výnosy.

autor
6. apr 2026
@anonym_173965

@anonym_autor tvoja mama ako riešila,keď si mala prázdniny?

@anonym_173965 mama s otcom pracovali. Bola som s babkou a potom s dedom lebo boli na dochodku. Nebola som nikdy v tabore ani u ludi z rodiny. Ale so starymi rodicmi co boli na dochodku.

luckabj82
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_173965 mama s otcom pracovali. Bola som s babkou a potom s dedom lebo boli na dochodku. Nebola som nikdy v tabore ani u ludi z rodiny. Ale so starymi rodicmi co boli na dochodku.

@anonym_autor tak popros rodičov,aby si po týždni vzali dovolenku

autor
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@anonym_c5326b opatrovateľku som mala a zadĺžila som sa po uši. Buď bude štát myslieť na rodiny s deťmi aj cez leto, alebo vymrieme. Doba sa sakra zmenila. Starí rodičia ešte robia, alebo samy potrebujú pomoc. Okrem toho, je problém s plodnosťou párov a podarí sa často až po záverečnej. Nehorim radšej o neistote v práci s s bývaním u mladých a kým sa ako tak zastabilizujú, podarí sa im otehotnieť, už zostanú na všetko sami. Štát ak sa nespamätá, dopadneme všetci zle, a to vrátane pár detí čo ešte teraz máme a ktoré nemá kto v lete opatriť, lebo štát a firmy sledujú len svoje výnosy.

@anonym_8d80c7 vies len oni si myslia, ze to dieta mame so statom. Pritom som len chcela povedat, ze je narocne poriesit tolko prazdnin kedze normalny zamestnanec nema tolko dovolenky. Nie vsetci mozu mat HO, nie vsade davaju platene volno, pripadne skratenie pracovneho casu. Rovno by dali vypoved.
Co je na tom zle ak by tabor fungoval skorej? Alebo ak by boli nejake letne skolky, skoly kde by mohli byt deti a pokrylo by to rodicom vacsiu cast prazdnin? Tabor od 8:00 ved to vobec nevychadza. Islo len o to ulacit niekomu zivot..
Presne pre tieto veci neplanujem druhe dieta.. ak keby som velmi chcela. Ved je to ta najkrajsia vec..
Lebo viem ako je to hrozne narocne poriesit tieto veci.
A nie nevedela som o tom. Pred tym som nezistovala ako sa dieta narodilo kolko je otvorena skolka, ako funguju tabory..
Niektore veci sa nedaju vediet dopredu.

autor
6. apr 2026
@luckabj82

@anonym_autor tak popros rodičov,aby si po týždni vzali dovolenku

@luckabj82 ja uz jedneho nemam a druhy ma zdravotne problemy plus pracuje. Ma dost robit co so sebou.

luckabj82
6. apr 2026
@anonym_autor

@luckabj82 ja uz jedneho nemam a druhy ma zdravotne problemy plus pracuje. Ma dost robit co so sebou.

@anonym_autor tak potom neviem poradiť 🤷

autor
6. apr 2026
@luckabj82

@anonym_autor tak potom neviem poradiť 🤷

@luckabj82 je to v poriadku uz mam plan 🙂

anonym_8d80c7
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_8d80c7 vies len oni si myslia, ze to dieta mame so statom. Pritom som len chcela povedat, ze je narocne poriesit tolko prazdnin kedze normalny zamestnanec nema tolko dovolenky. Nie vsetci mozu mat HO, nie vsade davaju platene volno, pripadne skratenie pracovneho casu. Rovno by dali vypoved.
Co je na tom zle ak by tabor fungoval skorej? Alebo ak by boli nejake letne skolky, skoly kde by mohli byt deti a pokrylo by to rodicom vacsiu cast prazdnin? Tabor od 8:00 ved to vobec nevychadza. Islo len o to ulacit niekomu zivot..
Presne pre tieto veci neplanujem druhe dieta.. ak keby som velmi chcela. Ved je to ta najkrajsia vec..
Lebo viem ako je to hrozne narocne poriesit tieto veci.
A nie nevedela som o tom. Pred tym som nezistovala ako sa dieta narodilo kolko je otvorena skolka, ako funguju tabory..
Niektore veci sa nedaju vediet dopredu.

@anonym_autor rozumnejší zamestnávatelia nájdu jednu- dve voľne miestnosti so sociálnym zariadením a umožnia svojim zamestnancom využiť v lete služby zamestnaneckej opatrovateľky, alebo dokonca celoročnej škôlky. Keby sa vyskladali zamestnanci aj zamestnávateľ, ťažili by z toho všetci.

autor
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@anonym_autor rozumnejší zamestnávatelia nájdu jednu- dve voľne miestnosti so sociálnym zariadením a umožnia svojim zamestnancom využiť v lete služby zamestnaneckej opatrovateľky, alebo dokonca celoročnej škôlky. Keby sa vyskladali zamestnanci aj zamestnávateľ, ťažili by z toho všetci.

@anonym_8d80c7 u nas take nefunguje. Dovody nebudem vraviet. Ale preplacaju rekreacny poukaz co je super.

anonym_c5326b
6. apr 2026
@janinah

@anonym_c5326b my hlavne nechapeme čo vsetko by poniektore nechceli od štatu...

@janinah Dôležité je pochopiť jednu vec.nezijeme rovnaké životy v rovnakých podmienkach.

matkahelka
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@anonym_8d80c7 kolko takych zamestnavatelov poznas? zijem v 2.najvacsom meste na SVK, mam zamestnane zname a kamosky krizom-krazom v kazdej oblasti a neviem o ZIADNOM zamestnavatelovi s takym extremnym benefitom.

matkahelka
6. apr 2026
@anonym_c5326b

@janinah Dôležité je pochopiť jednu vec.nezijeme rovnaké životy v rovnakých podmienkach.

@anonym_c5326b svata pravda. zial drviva vacsina zien na MK to nedokaze pochopit a projektuju zivoty inych na ten svoj.

aliziana
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@anonym_8d80c7 o tom som ešte nepočula, ale bolo by to super 🙂
Ktorí sú tí rozumnejší zamestnávatelia, sk sa smiem spýtať?

anonym_8d80c7
6. apr 2026
@matkahelka

@anonym_8d80c7 kolko takych zamestnavatelov poznas? zijem v 2.najvacsom meste na SVK, mam zamestnane zname a kamosky krizom-krazom v kazdej oblasti a neviem o ZIADNOM zamestnavatelovi s takym extremnym benefitom.

@matkahelka mal by to byť štandard a nie ?extrém?! V každom prípade, kto sa neprispôsobí, bude odkázaní na iné närodnosti a povedzme si pravdu, slovaci sú stále najväčší pracanti, takže aj tak stratíme všetci. Chce to len myslenie upraviť a peispôdobiť pravovné podmienky ženám a ich deťom.

anonym_29743a
6. apr 2026
@anonym_8d80c7

@anonym_8d80c7 moj zamestnávateľ zriadil celoročnú škôlku pred 2 rokmi, v lete a dokonca aj cez jarné prázdniny poriada pre (nielen) deti zamestnancov rôzne tábory: športové, vedecké a pod. Zo soc.fondu dava niekolko desiatok eur na tábory pre deti. A mnoho iného.

anonym_8d80c7
6. apr 2026
@anonym_29743a

@anonym_8d80c7 moj zamestnávateľ zriadil celoročnú škôlku pred 2 rokmi, v lete a dokonca aj cez jarné prázdniny poriada pre (nielen) deti zamestnancov rôzne tábory: športové, vedecké a pod. Zo soc.fondu dava niekolko desiatok eur na tábory pre deti. A mnoho iného.

@anonym_29743a no povedz a znížila sa vám fluktuácia, vymeškané dni v práci? Zlepšilo sa vaše pracovné ovzdušie, kolegialita? Vravím, ak sa nič nezmení, tak v momentálnom nastavení sa pôrodnosť a ochota žien mať deti a pracovať, bude len znižovať. Ja som momentálne finančne na tom tak, že ak mám platiť opatrovateľku, oplatí sa mi viac zostať s deťmi doma a pritom stačí tak málo. Lebo aby som sa zadlžovala kvôli opatrovateľkám je chorý systém. Ja budem robiť a celú vyplatu odovzdám cudzej žene, ktorú si musím pustiť do domácnosti? Takto ďalej nie.