Mám nárok na predĺžený rodičovský príspevok?
Nechcu mi ju zobrat ako 2,5 rocnu v septembri. Ze az od dalsieho septembra.Mam narok na nejaku kompenzaciu na toho pol roka?
@anonym_autor Az v maji sa podavaju prihlasky a ty uz vies, ze nevezmu?
@anonym_autor nie, ak to nie je zo zdravotných dôvodov. Môžeš vyskúšať aj iné škôlky, či už štátne alebo súkromné, príp. byť na neplatenom rodičáku
Ale, aby som aj odpovedala k veci. Nie nemas narok na nic. Do 3 rokov dostavas rodicak. Narok na predlzeny je iba ak dieta ma 3 roky ku 31.8 a nevezmu do skolky. Tvoje bude mat 2 roky ku 31.8.
Ved ale mozno budu mat miesto v januari... normalne ju prihlas a uvidis... narok na miesto nema, mozes ju dat do jasiel alebo po tych 3..narodeninach neplateny rodicak do septembra...
@anonym_autor Az v maji sa podavaju prihlasky a ty uz vies, ze nevezmu?
@anonym_f8ec76 ano, lebo som sa pytala riaditelky vravela ze bez sance.
jedna skolka ze? a co tak vyskusat ine? doma sediet na riti sa ti paci ze?
@anonym_73946b jasne, a komu by sa to nepacilo?
Vies riaditelka moze vraviet co chce, je to len jej "odhad"... prihlasky este ziadne nema.
@anonym_autor krasotinka

@anonym_autor krasotinka
@anonym_73946b ty si
@anonym_73946b Povedala by si jej to do očí, keby to bola tvoja kolegyňa z vedľajšej kancelárie? Alebo tvoja susedka v bytovke?
Anonymne je každý hrdina.
@anonym_73946b ty si
@anonym_autor nemáš nárok na nič, na žiaden príspevok. Ten budeš mať vtedy, ak ju neprijmú od septembra 2027
@anonym_73946b krava
Mozes ju dat do jasli do septembra 2027, alebo sukromna skolka, dat prihlasku do viacerych skolok, mozno sa podari: Pripadne neplateny rodicak. Viac moznosti nemas
@anonym_autor tvoj pracovny pomer trva ? ze ci sa mas kam vratit po skonceni RD
ale v skratke narok nemas na ziaden prispevok, ak sa ides vratit donprace tak bud opatrovanie alebo skukromna skolka jasle
@anonym_73946b mohla si reagovať aj taktnejsie. Mám dvojičky, dať ich do súkromnej škôlky, zaplatím za ňu viac než zarobím. Tu nejde o to, že by sme matky nechceli ísť do práce a dostávať zdarma peniaze, ale o nedomysleny systém v prípade, že nám dieťa nezoberu. Nemám problém vrátiť sa do práce, ale dieťa snáď nenechám samé doma. Áno, sú opatrovatelky, súkromné škôlky a pod., ale zaplatíme za ne toľko, koľko zarobíme (pokiaľ nemá žena nadštandardný príjem), v mojom prípade aj viac. Ľahko sa hovorí ženám, ktoré majú šťastie, že v škôlkach v ich okolí je dostatok miesta. Mne dcéru nevzali ako 3,5 ročnú v spádovej škôlke, takú plnku tu máme. Takže keď autorka vraví, že je to bez šance, netreba jej to hneď vyhovárať. V okolitých obciach nám dceru nevzali, lebo prednosť majú deti s trvalým bydliskom. Bývam na západnom Slovensku, žiadny zapadakov, ak by si chcela aj na toto narazat. Napokon som dcéru vozila inam (30 minút autom). Na hlavu postavené, aby sme takto fungovali. Pekný deň.
@anonym_autor mne, ja sa meviem dočkať kedy dieťa nastúpi do zariadenia a ja do práce
@anonym_autor nie nemáš, treba vyskúšať aj iné školky
@anonym_autor mne, ja sa meviem dočkať kedy dieťa nastúpi do zariadenia a ja do práce
@anonym_af4146 nevydržís s vlastným dieťaťom? Nie si s ním rada? Si naprd matka?
Preco 2a pol rocnu od septembra?spytaj sa aj v inej skolke idealne na dedine tam neni taky pretlak a nastup daj od januara..
@anonym_af4146 nevydržís s vlastným dieťaťom? Nie si s ním rada? Si naprd matka?
@anonym_6a0f23 nieje každá ochotná sedieť doma 3 roky… a možno aj plačkať aká je slabá podpora rodiny
Ale ona neplacka,normálne sa spýtala a ty si veľmi nevhodne reagovala. Takto sa rozprávaš aj mimo rúško anonymity?
@anonym_73946b krava
@anonym_6a9587 prosim Krava? za co? co robili ine zeny v podobnej situacii? snad necakate od Erika ze Vas bude honit.
@anonym_autor mne. Robím od synovho roka. Dlhšie by ma to doma nebavilo.
@anonym_6a9587 prosim Krava? za co? co robili ine zeny v podobnej situacii? snad necakate od Erika ze Vas bude honit.
@anonym_73946b staci ze honime my Erika ze?
@anonym_73946b staci ze honime my Erika ze?
@anonym_autor o nom sa radsej nevyjadrujem.
@anonym_autor o nom sa radsej nevyjadrujem.
@anonym_73946b sak ty si zacala 😃