icon

Mám nárok na príspevok po skončení rodičovskej dovolenky?

3. feb 2025

Mam po skonceni RD (po 3 rokoch) narok este na nejaky prispevok?

domka222
3. feb 2025

Len prídavky. Poprípade dávka v nezamestnanosti, ak máš na ňu nárok.

balerina2025
3. feb 2025

aky mas na mysli?

katkaseiner
3. feb 2025

po rodicovskej je uz cas sa zamestnať

patta89
3. feb 2025

Mas narok ist pracovat, tak ako ostatne zeny ktorym skonci rodicovsky....A este na rodinne pridavky, tie Ti ostavaju v sume 60€ na 1 dieta.

aliziana
3. feb 2025

ak dieťa dovŕšilo 3 roky (resp. dovŕši myslím že do 31.8.) a nezoberú ho do spádovej škôlky v nasledujúcom školskom roku, môžeš si požiadať o predĺžený rodičovský príspevok

balerina2025
3. feb 2025

@aliziana skoda ze stat takto podporuje to aby zena bola doma a nic nerobila. a nezaoberal sa tym aby rozsirila kapacity skolok aby sa zena cim skor dostala spat do pracovneho procesu. lebo cim skor tym lepsie aj pre nu. aj pre stat

aaadkaaa
3. feb 2025

@balerina2025 akueat su tam nejake zmeny, mam to na ploche a zeny nie su nadsene.... stale im daco vadi. Oar rokov dozadu taky prispevok nebol a dobre bolo...teraz sa vyrojili spekulantky, tak to sprisnili a uz je problem

autor
3. feb 2025

@vsetci, so skolkou momentalne neratam, tak hladam v tomto stadiu iba informaciu, ci je este aj iny prispevok poskonceni rodicovkej, to je vsetko.

mondolina
3. feb 2025

záleží aj od zdravotného stavu dieťaťa.

balerina2025
3. feb 2025

@aaadkaaa ano asi tak.

balerina2025
3. feb 2025

preco nedas do skolky?

lienka.7
3. feb 2025

@autorka ano, samozrejme, ten "prispevok" sa vola mzda a vyplaca ti ho zamestnavatel za prácu. Stat ti prispieval na tvoj pobyt doma už viac ako dosť. Je čas sa zapojiť do reálneho života.

autor
3. feb 2025

@lienka.7 ja som sa len noramlne opytala, staci povedat nie je, netreba byt ironicky.

januska12323
3. feb 2025

Prečo nerátaš so škôlkou?

aurora33
3. feb 2025

Tiez by ma zaujímalo, prečo sa tu neráta so škôlkou. A hej autorka, máš nárok ísť do práce.

jesenzima
3. feb 2025

Radšej rátaj so škôlkou, ako s príspevkom 😉

autor
3. feb 2025

@aurora33 to ze mam narok ist do prace, o tom viem, dakujem

aurora33
3. feb 2025

A prečo teda nerátaš so škôlkou?

lienka.7
3. feb 2025

@aurora33 lebo predsa ráta s tým, ze stat jej aj naďalej bude platiť za to, ze je doma. Kto by to nechcel, ze? 😉 asi zabudla, ze decko ma s mužom, nie so štátom. Klasika tu predsa.
Inak tak dlhá rodičovská je dobra akurát na to, ze uplne stratíš pracovné návyky. Teda niektoré určite, aby som zase všetky nehadzala do jedného vreca. A potom pre tie, ktoré majú minimalku a bývajú pánu Bohu za rohom. Aj s pridavkami a bonusom (co dostal chlap) mali viac ako zarobili, a to ani päty nemuseli vytiahnuť z domu.👌

pe_mi
3. feb 2025

Ahoj,nemáš nárok na príspevok,iba prídavky.
Ja by som dala do škôlky a vyčerpala ešte aj letné prázdniny,ak je to možné.s prestriedaním voľna.
Ja neviem,ja si neviem vynachváliť ,že v meste sú dvojmesačné letné prázdniny k dispozícii plných dní škôlky
Využívam úplne na plno

V septembri máme prváčku a ja sa už teraz hrozim, kto s ňou bude doma pri toľkých prázdninách.este aj tie polročné idú znova zaviesť ,po vysvečku.
Zlatá škôlka 😅

autor
3. feb 2025

@lienka.7 no zrovna si ma do toho "jedneho vreca" hodila