Mám nárok na rodičovský príspevok, ak som nezamestnaná?
Ahojte. Dala som výpoveď, išla na PN, potom na MD(ochranná lehota).. no vraj nemám nárok na rodicak(lebo som nezamestnana), muž robí v Rakúsku a povedali, nech to pobera on tam. Podľa mňa úrad nekoná správne
@janka103 hmmm, to vyzera ako keby dosli iba za jul 7/24🤔
@guiseppinka no však aj mňa to splietlo.... No nič zavoláme tak dneska a uvidím. Ďakujem 😊
@guiseppinka môžem sa opýtať ešte koľko mesiacov spätne vracajú rodičovský od podania žiadosti?..... Nakoľko dnes sme zistili že podávala rodičovský neskôr lebo čakala kim schvália prídavky lebo skôr to nemohla a teraz nechcú doplatiť spätne...... Da dá stým ešte niečo urobiť či už nie?
@janka103 nasla som toto:
Tipp: Da das Kinderbetreuungsgeld nur bis zu 182 Tage rückwirkend geltend gemacht werden kann, wird empfohlen, unmittelbar nach der Geburt den Antrag zu stellen, damit keine Bezugszeiten verloren gehen.
Wenn sich die Eltern beim KBG-Bezug abwechseln, so muss auch der zweite Elternteil einen eigenen Antrag ausfüllen und an seine Krankenkasse schicken. Da eine Überprüfung der Anspruchsvoraussetzungen jedoch erst zeitnahe zum Bezugsbeginn erfolgen kann, wird empfohlen, den Antrag erst etwa 4 bis 6 Wochen vor dem geplanten Wechsel zu stellen. Fehlende Unterlagen können nachgereicht werden.
Zdroj https://www.bundeskanzleramt.gv.at/agenda/famil... a v zltom...
Co sa tyka toho, tak zrejme to neporiesis, lebo ty antrag mozes podat, tebe ten antrag vezmu, ale ostane ti tam visiet... poviem pravdu, ze uplne nie som doma v tejto oblasti ak dieta tu nezije... a nikoho ani takeho nemam v okoli...
@guiseppinka jasne chápem je to na dlhú trať uvidím keď mi príde rozhodnutie ako čo tam bude 😊 mám si len prízrieť koľko mi pošlú v septembri... Koľkeho vlastne maju splatný deň? Tiež ako prídavky 6 deň v mesiaci ?
@janka103 tak nejako plus minus

@guiseppinka
12-20240826-KBG-000000227
Kinderbetreuungsgeld VS 8431 150699KBG 07/24Versicherungstrager: OGK
Toto tam mám popísané 😊