Mám nárok na tehotenské po strednej škole?
Dobrý deň, chcem sa opýtať. Keďže už sa berie aj stredná škola do tých 2 rokov kedy som musela pracovať. Tak dostanem tehotenské keď som dokončila strednú školu v septembri 2024 kvôli odloženým skúškam ? Keďže ešte som nikde nestihla pracovať a som už v 13. Týždňi ?
Kedze nemas ziadny pracovny pomer tak tazko dostanes tehotensku.
Nie, k 13.tyzdnu nesplnas zakladnu podmienku - mat aktivne nemocenske poistenie..nebudes mat ani matersku inak (ak si nezacnes sama platit dnp/nenajdes si pracu)
Teda pardon na rodicak ano, ten nizsi po porode
@sisa_s a ak by si teraz zacala platit tak by narok mala? To by tiez nemala 270 DNP
@klarissa25 ak by si teraz zacala platit, tak sa jej rataju vsetky tieto zaplatene mesiace + cast dni zo studia za posledne 2roky... takze to by jej podla mna vyslo
Ked je tehotna v 13 tyzdni , tak uz nestiha naskrabkat tych 270 dni, zvlast ked nikdy nerobila. Bude sa musiet poznazit buduci otecko.
@sisa_s toto som citala ale nie je to tam az tak jasne napisane, a co je “kratko” po ukonceni studia?
@klarissa25 podla mna to znamena len to, ze ku dnu nastupu na matersku/porodu proste splni 270d 🙂 ze sa stihne zapocitat aj studium do tych 2rokov
Možno by sa to dalo doplatiť spätne,treba sa opýtať.
@luba98 spätne sa neda doplatit
@luba98 spatne sa urcite neda doplatit

No podla mna nebudes mat narok na nic..