icon

Mám nárok na tehotenský príspevok?

valuzan
2. jan 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mám nárok na Tehotenské keď som mamička dcérky ktorá bude mať vo februári 3r. a som tehotná 15 týždeň. Nepracovala som ani pred malou lebo som vyšla zo strednej a otehotnela a už ma nechceli nikde zobrať a teraz má tiež nikde nezoberú, veď kto by zamestnával na pár mesiacov tehotnú ženu. Dávajú aj príspevok tehotným študentkám tak prečo by nemohli aj mne? A ak náhodou nemám vedeli by ste mi poradiť či na niečo budem mať nárok. Ďakujem

valuzan
autor
2. jan 2022

@mogaa a myslíš že by som nechcela ísť pracovať? Radšej ako počúvať od ľudí že som darmožráč a že len natŕčam ruky a okrádam pracujúcich lenže mám jeden problém, malú nemám kde dať a v škôlke mi povedali že my ju zoberú len od septembra. Ja som chcela ísť aj do práce robí mi tam mama aj krstná mama aj sestra lenže má tam nechcú zobrať pretože som tehotná. Keby som mala kde ísť už by som tam bola,

mony232
2. jan 2022

@valuzan Ešte si nespomenula partnera.Ako ste natom?Dokáže sa o teba a deti finančne postarať?

breeenda
2. jan 2022

@valuzan takže predpokladam že si dostávala peniaze "na ruku" bez daní a odvodov a teraz chceš aby sa ti z daní a odvodov skladali druhý na príspevky? Aby mne štát vzal tretinu výplaty na daniach a odvodoch a dával tebe čo si neodviedla ani cent? Aj keď si "pracovala"...

mogaa
2. jan 2022

@valuzan tak vieš nikto z MK ťa nepozná, takže nevie či len natŕčaš ruku ako to píšeš...alebo naozaj hľadáš východisko....východisko je jedine sa zamestnať v čase keď je doma mama alebo partner, stačí na pár hodín a potom ísť na PN....alebo teda ostaneš bez príjmu lebo žiadny špeciálny príspevok nie je...to študentské štipendium - musíš byť študentka, tehotenský príspevok - musíš splniť podmienky...možno naozaj hľadať prácu v čase ekď ej partner alebo mama doma/stačí na pár hodín, možno na 2-4hodiny denne), a ak budeš mať aktívne NP môžeš ísť na PN...ale ak neodrobíš v terazjšej práci 90dní, tak PN bude rátaná z minimálnej mzdy, ale dostaneš aspom niečo....keďže si tehotná tka s PN by problém nemal byť...kto chce, hľadá riešenia...alebo teda budeš doma a bez príjmu...

valuzan
autor
2. jan 2022

@mony232 otec ledva uživí seba pomáha ako vie ale keď ja prídem o rodičovský príspevok tak to bude úplná bieda, preto som sa aspoň opýtala ale dali mi poniektoré pani dosť najavo že taký"darmožráči" ako som ja ktorá chce len svoje dieťa nachovať nemám nárok iba na urážky

mogaa
2. jan 2022

@valuzan hlavne si to neber osobne....toto je anonimná diskusia kde nikto nikoho nepozná a nevie posúdiť v akej je daný človek situácii alebo či len čaká na príspevok....ja som ti možnosť napísala, zamestnať sa niekde(obnovíš si NP) a ísť na PN....ak odrobíš 90dní máš PN z tej mzdy, ak nie tak môžeš ísť na PN hoci aj za týždeň , ale bude ti rátaná z minimálky...detto ako zamestnaná môžeš ostať na OČR....príspevok ale priamo na tvoju situáciu - neexistuje, doteraz to bola pandemický RP ale je zrušený, takže smola...

domka222
2. jan 2022

@valuzan keď prídeš o rodičovský, bude to bieda. Ale nad tým si mala rozmýšľať skôr, ako si otehotnela druhý krát. Otec uživí ledva seba 🤦‍♀️To by ma vôbec nezaujímalo. Ak nevládze platiť, vybav si náhradné výživné. A jemu bude vznikať dlh, no tvoje dieťa bude najedené

lenkasarka
2. jan 2022

@mogaa bolo na čase aby ten pandemicky zrušili. Teda z môjho pohladu

sasa1310
2. jan 2022

@valuzan debilné komentáre? Ty si debilná. Sorry, ale to už ste fakt všetky bez chrbtovej kosti. Čo chceš poberať, keď si v živote nevstávala do roboty?
A keby si chcela ísť do práce, tak v tej robote si, a neotehotnieš s druhým deckom ešte predtým ako si si vyskúšala čo je to chodiť do tej práce. Veď keď si tak chcela, tak si si mala ísť za takým cieľom. A nie len rodiť

lenkasarka
2. jan 2022

@valuzan otec dieťaťa ledva užíva seba? To je ozaj smutne. Si v nezavidenia hodnej situácii. Keď to máš takto zle tak ozaj bolo lepšie s druhý bábätkom počkať, lebo keď sa narodí ozaj budete žiť veľmi biedne. Skús piecť tie torty , keď ti to ide.

helus888
2. jan 2022

@valuzan moja a teraz čo že niesi cigánka? Keď niesi cigánka a nikdy si nepracovala to znamená že budeš dostávať tehotenske? Len za to že si biela ? Ako ťa to vôbec napadlo že na to môžeš mať nárok. A predstav si tú iróniu. Ja som ciganka a nárok na tehotensky prispevok mám! Navyše aspoň viem kde mám používať i a y . A k tvojej otázke . NIE NÁROK NEMAS NESPLNAS ZIADNE PPDMIENKY NA TEHOTENSKY PRISPEVOK

elizabet173
2. jan 2022

@valuzan zbytočne sa urážaš, baby ti tu píšu len fakty. Vedela si, v akej si situácii a išla si do druhého dieťaťa, mohlo dva, tri roky počkať, ale to už nezmeníš. Nedalo by si ti robiť poobede, keď bude priateľ doma z práce, alebo mama, že by postrážili? V obchodných centrách by ťa možno zobrali na brigádu, tam ženy s deťmi veľmi poobede robiť nechcú. Aspoň trochu by si si pomohla. Inak moji susedia sú cigáni, majú komplet prerobený dom, luxusné auto pred ním, ale odkedy ten dom kúpili, pracujú.

sasa1310
2. jan 2022

@valuzan inak nechápem, keď otec uživí ledva seba, načo plodíte ďalšie dieťa? Kvôli kočíkovému, aby boli aspoň nejaké peniažky.

domka222
2. jan 2022

@helus888 presne. Konečne začali s tým niečo robiť. Pokiaľ žena nemá niečo odrobené, tak nech nemá nárok, poprípade nižší rodičovský a podobne. A je jedno či biela, alebo fialová 🥴

valuzan
autor
2. jan 2022

@valuzan ja som druhé dieťa nechcela ešte vôbec ale stalo sa a stým nič neurobím

dididudu
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
2. jan 2022

@valuzan bohužiaľ, ak dieťa nechcem, tak sa chránim a to aj dvomi spôsobmi, je nás tu viacero, ktoré sme si nemohli v určitom životnom období dieťa dovoliť.

lenkasarka
2. jan 2022

nie nadarmo vždy tvrdím,že na ZŠ treba hodiny finančnej gramotnosti a sexuálnej výchovy. Takéto prípady má len utvrdzujú v mojom presvedčení.

helus888
2. jan 2022

@domka222 vsak jasne .každá normálna žena robí všetko preto aby v tehotenstve mala čo najlepšie podmienky . A nie bez jedneho odrobeneho dňa chcieť tehotenske. Poznám x žien ktoré zobrali do práce keď ich dieťa málo trebars 1 rok .dnes sú všelijaké možnosti, . Ja som momentálne doma na Pn v tehotenstve a mám lepší príjem ako keď som robila . Mojou zasluhou lebo niečo som si odmakala aby som to mala . A potom niekto to chce zadarmo . Akože haló

mogaa
2. jan 2022

@lenkasarka s tým uplne súhalsím, lebo také zneužívanie systému tu dlho nebolo....stovky mamičiek rok na pandemickom RD a deti dávno v škôlkach.....

mony232
2. jan 2022

@valuzan partner nepracuje? a keď nie tak prečo?

helus888
2. jan 2022

@valuzan a ty moja o pár rokov nebudeš ďaleko od tých rómov s 10 deťmi !!! Už teraz si dosť blízko tak by som vážila slová

pandorra
2. jan 2022

@valuzan nerieš Rómov, ale samu seba. Baby ti napísali len pravdu. Nie si schopná uživiť jedno dieťa a urobíš si druhé. Jedine skús Úrad sociálnych veci a rodiny, nech ti poradia.

helus888
2. jan 2022

@pandorra presne

nikyball
2. jan 2022

@valuzan ty môžeš byť rada, že v tomto štáte dostaneš aspoň niečo. Nič si do systému nedala , nemôžeš z neho dostať.
Preco také ako ty si robia decko? Ako si môžeš spraviť decko ak nemáš bývanie, finančnú rezervu, pracu? A ešte si tu otvárať ústa? Ten tvoj rovnako. Takmer neuzivi seba a spravi si 2 deti? Čím taki ako vy rozmýšľajú?
Chudiatka deti, ako fakt. Nie je nič horšie ako keď ti start do života dajú debilni rodičia

martul
2. jan 2022

@valuzan to od nej nebol vôbec debilný komentár. Jednoducho to tak funguje že musíš niečo do štátu dať.
Mimochodom, kde to niekto napísal že si cigánka? Nikto nikde.
Že treba malej niečo do úst a platiť nájom, je starosť rodičov, nie štátu.
Ono by tak malo byť, že žiješ, študuješ snažíš sa nejako v živote o seba postarať zabezpečiť. Ty si skončila školu, ostala na materskej, teraz druhá.....ako si sa ty postarala o seba aby si sa mala dobré?

annamalaga
2. jan 2022

Po pravde, nie nemáš. Ani mat nebudeš. Ak nemáš zdravotný problém ako napr ja, že mám 4 hod. invalidný , tak nie. Na nič. Antikoncepcia alebo kondom veľa peňazí nestoja, aby ste sa chránili pred neželaným tehotenstvom. Je to len tvoj problém , žiaľ. Budeš musieť po roku dať dieťa do jaslí a hľadať si prácu. Nič viac

martul
2. jan 2022

@valuzan to je aké super, že vieš ako sme my pracovali ľahúčko a ty si drela. No asi teda nie až tak dlho keď nespĺnas asi 270 dní.

helus888
2. jan 2022

@nikyball keby aspoň jej partner mal príjem taký že sa dokáže postarať o 2 deti tak čert to zober. Ale to je tak tak keď deti majú deti . Ale autorka sa zmýlila a sťažuje sa tam kde nemá.

martul
2. jan 2022

@valuzan pomáha ako vie?! No gratulujem, to je fakt výhra. On sa má starať a zabezpečiť vás.