icon

Mám nárok na tehotenský príspevok?

valuzan
2. jan 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mám nárok na Tehotenské keď som mamička dcérky ktorá bude mať vo februári 3r. a som tehotná 15 týždeň. Nepracovala som ani pred malou lebo som vyšla zo strednej a otehotnela a už ma nechceli nikde zobrať a teraz má tiež nikde nezoberú, veď kto by zamestnával na pár mesiacov tehotnú ženu. Dávajú aj príspevok tehotným študentkám tak prečo by nemohli aj mne? A ak náhodou nemám vedeli by ste mi poradiť či na niečo budem mať nárok. Ďakujem

zmrzlinka2021
2. jan 2022

@valuzan prečo spominas romov, teda ludi z osady? Ved ty uvazujes rovnako.

nikyball
2. jan 2022

@helus888 veď jasné , keby aspoň on. Ale toto robiť nebude ani za nič , len paprce nadrapovat. Štát jej deti nespravil. Chudiatka malé , toto si žiadne decko nezasluzi

zmrzlinka2021
2. jan 2022

@nikyball takychto osob mas plne slovensko.
Podporou rodenia formou davok sa zial najviac podporuju presne takyto ludia.
Oni nechcu podporu "zladenia prace a rodicovstva", vselijake flexibilne uvazky, atd... oni chcu proste prachy.
Dievča si pravdepodobne spravilo dieta s miestnym tulpasom, co podobne ledva dava nasobilku a zial, obdobne skoncia aj ich deti.

helus888
2. jan 2022

@nikyball vsak ano. Keby aspoň bola ticho a neutocila tu na rómov ake majú výhody. No karma je už taká. Vysmieva sa rómom a sama je na tom tak ako väčšina rómov.

nikyball
2. jan 2022

@zmrzlinka2021 áno ale už by niekto mohol pozerať aj na nás pracujúcich čo najviac do tohto štátu dávame. Ale to už je iná tema

zmrzlinka2021
2. jan 2022

@nikyball suhlasim, lenze v state, kde vacsina ludi je naucena natahovat ruky nemaju sancu vyhrat volby pravicove strany. SMER sa celych 12 rokov prizivoval na socialne slabsich obcanoch, dnes sa prizivuje aj na tych, co vdaka jeho pristupu zomreli a zomieraju. To si volia obcania tohto statu.
Pracovitost, cestnost, nevydrbavanie nie su hodnotami v tejto krajine.

lenkasarka
2. jan 2022

@helus888 na romov z osád slovne útočí veľmi veľká časť populácie Sr. Niekedy aj oprávnene. Internet je totiž miesto,kde má každý silne ramena.

zuzi0911
2. jan 2022

Nárok až po pôrode a to jednorazový príspevok po dovŕšení 28dna života dieťaťa, a rodičovský príspevok plus teda rodinné prídavky...
Do pôrodu nemáš na nič nárok.

breeenda
2. jan 2022

Toto je taký syndróm posledných rokov "JA SOM MATKA, KTO JE VIAC?" Nemôžu do práce lebo deti bývajú choré, lebo ich nevzali do škôlky, lebo pracovná doba, lebo, lebo... Ale toto museli zvládnuť tisíce matiek aj predtým a nikto sa ich nepýtal ako a ani nemali kadejaké predĺžené rodičovské... Teraz sú matky uhýčkane, lebo ONY majú deti! Ale aj my máme deti a nevyplakavame! A musíme sa obracať ako sa dá, aby sme sa o ne postarali... len to chce pre to spraviť aj čosi viac ako len napísať na fórum na aké príspevky mám nárok!

helus888
2. jan 2022

@lenkasarka nech útočí. Ale nie taká žena čo ma 22 a nemá odrobene nič. Lebo to čo robila na čierno sa nikde neráta. Takže nebudem sa vysmievat a urážať niekoho kto je na tom tak isto ako ja .

lenkasarka
2. jan 2022

@helus888 samozrejme plne súhlasím

elizabet173
2. jan 2022

@breeenda tiež ma ide urvať, keď toto čítam, ja som bola s dieťaťom doma rok, potom do práce, popri tom škola, ex mal dve práce, plus občas brigádu, keď sme stavali dom, aby sme to dali bez hypo. Píše, ako keby nám ostatným bol po ukončení školy pridelený byt a mesačný príspevok na dieťa do desať rokov. Zrejme sa spoliehala na pandemický rodičák, neviem do kedy. Kto sa u nás staral, z čoho budeme žiť alebo kde dám dieťa? Rodičia aj svokrovci pracovali. Je mi ľúto tých detí.

zuzana212722
2. jan 2022

@valuzan otehotnies s druhým bez zázemia a roboty a svojho bývania.. Žijete v podnájme co je odvaha na dnes.. Neurobila si nič aby si sa mala lepšie robota je základ.. Potom môžeš riešiť aj vlastné bývanie a nie sa len množiť.. Nezodpovedá a čaká co jej kto dá a keď ti treba niečo do úst dieťaťu tak si mala najskôr rozmýšľať a potom si robiť druhé.. No nemáš nárok našťastie na nič.. Robota lieči

helus888
2. jan 2022

@zuzana212722 a ešte čaká že ju tu budeme chúďatko ľutovať. Na ľútosť sú do dôchodci a veľa iných ľudí. Ale nie 22 ročná baba ktorá čaká 2 dieťa a nikdy nepracovala

valuzan
autor
2. jan 2022

@helus888 nepotrebujem ani vašu ľútosť ani vaše peniaze ani vaše názory, ja som sa len opýtala a už teraz ľutujem lebo tu sú očividne len ženy ktoré majú potrebu len všetkých urážať ja sa o svoje dieťa postarám aj keby som sa mala rozkrájať, ja som sa slušne opýtala a nenavážajte sa prosím lebo moje dieťa je slušne vychované, vždy čisté, vždy najedené vždy v teple a to je hlavné, urážať viete aj bez toho aby ste človeka poznali, ja sa snažím aj som sa vždy snažila, vždy keď som mohla išla som na brigádu aj počas školy každé letné prázdniny som robila na stavbách, keď som otehotnela prvý krát rozoslala som 15 žiadostí o prácu, behala som kade tade aby ma zamestnali bohužiaľ dostala som sa len na absolventskú prax, pomaly 3 roky sa venujem aby som vychovala čo najlepšie svoje dieťa. Vo februári má malá 3 roky a aj potom budem robiť čo budem vedieť aby som nám zabezpečila príjem. Ja som sa len opýtala a vy bez toho aby ste ma poznali urobili ste zo mňa darmožŕáča a človeka ktorý "Vás" okráda. Už sa nejdem k tomu viac vyjadrovať . Ďakujem za vaše cenné názory za radu do života

dietatko2020
2. jan 2022

@valuzan to je vsetko pekne, co ste teraz napisali, ale ked si pozriete Vase prispevky a este raz precitate po sebe, asi zistite, ako ste utocili a urazali vy! na vsetko je mozne najst riesenie, aj na situaciu, v ktorej ste, ale musite chciet vy a nie vyhovorky! A ako Vam uz x zien napisalo, nemate narok na tehotenske, ani matersku. A mozno je najvyssi cas popremyslat nad svojim zivotom a spravanim a zmenit postoj k zivotu! Vela stastia!

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
valuzan
autor
2. jan 2022

@dietatko2020 to že nemám nárok som zistila už v prvom komentári ostatné nemuselo nič byť lebo všetko sa dá napísať normálne a po hlave si určite skákať nedám

nikyball
2. jan 2022

@valuzan aj tvojs otázka mohla byť beZ tohto dodatku:Dávajú aj príspevok tehotným študentkám tak prečo by nemohli aj mne?

Dieťa si nerobis kvôli príspevkom.

helus888
2. jan 2022

@valuzan vieš. Keby si nemala v ústach hnet rómov, túto diskusiu by som obyšla bez komentára . Takže keď sa ti nelubil už hnet prvý komentár, mala si diskusiu vymazať a nie mať ešte veľké ústa.

sasa1310
2. jan 2022

@valuzan no ja neviem, už pod tretí príspevok si napísala, že si čakala debilné komentáre. Takže, keď si taká šikovná ako píšeš v poslednom komentári. Tak potom nerozumiem tomu, že si si nedala tu námahu na 5 minút a vygúgliť si všetky podmienky a nároky na tehotenský príspevok. Mohla si si prečítať a nemusela si čakať debilné komentáre, odsudzovanie či ľutovanie tak šikovnej ženy ako si ty. Lebo podmienky nároku na tehotenskú dávku si vie lepšie vygúgliť tá rómka z osady ako ty.

dietatko2020
2. jan 2022

@valuzan ale aj vy sa naucte reagovat adekvatne, uz mate na to aj vek a ste matka, ktora ma byt pre svoje deti vzorom! Urazat ciganov a preco? Vsak ked sa nad tym zamyslite a trochu pouvazujete, presne kopirujete ich zivotny styl, ktoremu sa aj vysmievate. Nerobili ste po skole, ani po prvom dietati, potom hups do druheho. Nie su to prave zmyselne kroky?! Ako som Vam uz napisala, skuste sa nad sebou zamysliet a zmenit postoj k zivotu!

lesana25
2. jan 2022

Najviac sa tu vždy rozdrapuju slečinky čo by chceli zo systému brat, aj keď hovno do neho prispeli

A to prirovnávanie sa k asociálom z nemenovaného etnika je už úplne na smiech.

majkalenpalinkova
2. jan 2022

Akože dievčatá nechápem prečo ju odsudzujete čím rozmýšľajú ona si ide po radu áko sa má cítiť to dievča? Ja som ostala tehotná v 17. A hneď do roka znova nemalá som nárok na nič mala som rodičovský príspevok 196 e a prídavok na dieťa.po pôrode dostaneš pôrodné 829 e .je to bieda no lepšie ako nič ja som to zvládla pri dvoch deťoch teraz pracujem a máme veľký 4 izbový byt deti sú šťastné a hlavne treba si ísť za svojím cieľom ja som do práce nastupovala keď mal syn 2 a pol roka .tak som poberala aj rodičak aj plat .keď si v 15 týždni zamestnaj sa nikomu nevrav že si tehotná odrob pár dní a máš na PN plus prilepšenie pokial neporodis

ukulela
2. jan 2022

@valuzan neopytala si sa slusne. Okrwm toho, ze "davaju aj studentkam, tak oreco nie tebe" si samozrwjme zdoraznila, ze nie si ciganka. Aka otazka, take odpovede. . Poltar je na tom zle s pracou. Ale deti maju otca, ma sa starat aj on.

lilope
2. jan 2022

@zmrzlinka2021 prosím ťa o čom točíš s tými pravicovými stranami? Kto je teraz vo vláde?

belllinka
2. jan 2022

@lilope skôr naráža na to, kto bol vo vláde roky rokúce predtým. A že zase vedie prieskumy Smer, Hlas a pod. Že ľudia sú sprostí, hluchí, slepí s pamäťou akváriovej rybičky.

lilope
2. jan 2022

@belllinka ak to tak myslela, mala to tak napísať. Toto je problém mnohých ľudí, nevedia sa správne vyjadrovať a potom sa čudujú prečo ich druhí nechápu.
Ja dúfam, že ľudia už nikdy nebudú takí hlúpi pri voľbách ako boli pred dvomi rokmi, že si to aspoň väčšina z tých vtedy naivných, už uvedomila.

belllinka
2. jan 2022

@lilope O čom točíš??? 🙂 Snáď ľudia už nebudú tak sprotí, aby volili Smer, Hlas, fašistov a pod.

lilope
2. jan 2022

@belllinka mám iný názor ako ty a už točím? Vidím, že tolerantnosť u teba nemá miesto. Horšie ako je teraz ešte nebolo a dúfam, že nebude. Fašisticky sa správa práve táto garnitúra. Keď to tak nevnímaš, je to tvoj názor a ja ti ho neberiem narozdiel od teba.