Mám vôbec nárok na MD?
Ahojte ženy, prosím vás pekne o radu/pomoc.
Blíži sa mi termín pôrodu, vlastne nástup na MD. Včera som si prečítala príspevok tiež budúcej maminy, ako nemá nárok ani na MD ani na RD a ja premýšľam ci nie som náhodou podobný prípad. Ozrejmim ☝️
Koncom novembra som nastúpila do novej prace, v januári, ešte počas skúšobnej doby som omarodovala, vedúca samozrejme tlačila nech sa vrátim, samozrejme som aj chcela po odrehabilitovani, no v tom som sa dozvedela ze som tehu. Oznámila som to v práci a s kľudom Angličanov mi v priebehu troch dní prišla iba výpoveď, nakoľko to bol presne termín skončenia pracovného pomeru. Samozrejme ze začal byť problém nájsť si prácu. Ani som si nenasla, nebola šanca. Moja dok nemala problém naťahovať PN, na tej som doteraz. Ale mňa zaujíma z čoho mi teda vlastne budú MD rátať.. Ak je tu nejaká dobra duša co vie viac ako ja, prosím info. Ďakujem pekne
@sisa0310 Ak mas 270dni NP za posledné dva roky pred porodom a bola si uz tehotna pocas PP si v ochrannej lehote. Cize narok na MD mas. Ak si mala minimalnu mzsu tak budes mat aj minimalnu MD ale stále lepsie ako len RP.
Btw.ak si PN od januara tvoj VZ pre MD bude ten istý ako pre PN, akurat ze PN je z neho 55% a MD bude 75%.
Ahojte. Som na materskej dovolenke uz 4mesiacov a v Septembri mi konci a budem dostavat nadalej PNku asi. Chcem sa spytat ze ako sa vypocitavaju peniaze po MD? Doteraz som dostala 460€ a z toho budem mat vyratanych kolko % ? Ďakujem za odpovede! 🙂

v prvom rade - mas 270dni poistenia za posledne 2 roky?