icon

Mám žiadať o pandemický rodičovský príspevok?

lellla
10. dec 2020

Ahojte ..viem že je tu toho veľa ale ja som naozaj ako debil...na úrade som.bola a nič mi nepovedali len že sa musím.hodit na upsvar ...malý mal v novembri 3 roky ,chodí do škôlky a ja som nezamestnaná ...chcela by som.vediet mám sa prihlásiť Teda na úrad práce a budem ako nezamestnaná( dávku v nezamestnanosti som si pred tehotenstvom vyčerpala) alebo mám niekde požiadať o pandemicky rp? Budem mať na to nárok? A ak áno ako si podať žiadosť alebo čo robiť? A ešte otázka ďalej s ani budú platiť aj odvody do zp? Ja vážne tým zákonom nechápem vôbec a hovorím na úrade sa na mňa vykašľali ...ďakujem vám pekne ♥️♥️a nehnevajte sa za takú istú tému ktorá sa asi dosť často opakuje

Strana
z3
natalala
Autor odpoveď zmazal
natalala
20. jan 2021

@jenny04 je mi super nudim sa na materskej to preto, sme na dovolenke a dieta mi spi, muz riesi maily :D vobec sa nenavazam do nikoho, len neznasam ked sa niekto stale stazuje na svoju situaciu, ale nepohne ani prstom a ma pocit ze ma narok na vsetko a pracujuci ludia sa mu nato maju poskladat. To je vec zivotneho postoja a schopnosti si zariadit svoj zivot, aby som nemusela spekulovat kde odrbem stat na nejalych davkach. Ty mas cas citat cudzie komentare 🤷🏼‍♀️ Uprimne uz ani neviem o com tato tema bola a aky moj komentar ta tak poburil, ze sa ti zdalo dolezite napisat mi tvoju life story a popriat mi, aby aj moje deti mali horucky ci co 🤦🏼‍♀️

jenny04
20. jan 2021

@natalala nájdi si odbornú pomoc 😉

zuzda8
9. mar 2021

@mmoonna prosim Vas mozem sa spytat. Vam koncil normalny RP. Automaticky Vam vyplacali po RP pandemicky RP. Aj ked vam trval pracovny pomer?

mmoonna
9. mar 2021

@zuzda8 nie, mne netrval pracovný pomer. Pred RD mi skončil pracovný pomer, takže som bola nezamestnaná. takže, keď mi skončil klasický RD, tak som prešla na pandemický RD. Pokiaľ Vám pracovný pomer trvá, tak pochybujem, že máte nárok na pandemický RP. Ale to neviem naisto, treba si to zistiť.

zzkmetova
9. mar 2021

@zuzda8 pandemicka RD vám vznikne len vtedy, ak nemáte nárok na ide dávky. Ak ste zamestnaná, tak nie.

Strana
z3