Máte nárok na ďalšie príspevky, keď je dcérka škôlkarka?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať. Mam 4-ročnú dcérku ktorá navšťevuje MŠ a chcela by som sa opýtať, že či nemám náhodou nárok na nejaké príspevky s úradu prace okrem toho rodičovského prídavku kt. je 60 €. Ak by ste mi vedeli poradiť budem rada.
@zuzankka2122 aký príspevok by si chcela a z akého dôvodu?Je postihnutá, máte hmotnú núdzu?
Mas narok na prispevok 1000 eur mesacne od statu. Vola sa to prispevok- som mama, kto je viac. Popytaj sa na urade prace, ochotne ti pomozu.
Preco sa neopytas na urade prace na co mas narok,kedze si bez prace a co podpora,tu uz si zobrala ci ani na to nemas narok.
ak pracujes mas narok na danovy bonus
@zuzankka2122 Nie, iba prídavok na dieťa a daňový bonus.
Aké príspevky??? A na čo?
Dcéra v škôlke ty v práci či?
Čiže dostaneš 60 € prídavok
A ak ti vyjde si môžeš uplatniť daňový bonus.
Toto bude sranda
r. pridavky 60€ ale pravdepodobne sa budu kratit v ramci konsolidácie, tak opatren s nimi rátaj
danovy bonus ak pracuješ
a inak absolutne nič, pekne makaj a plat rozličné poplatky a fondy a neviem čo v škôlke ...
nie na slovensku nemáš narok na nič, iba ak by si bola v hmotnej nudzi len to neviem či dosiahneš ten limit
podla mna sa pani len normalne opytala ze ci na nieco nezabudla lebo sak nic nechodi "automaticky" a o vela veci treba ziadat s vobec o nich vediet 🤷🏼♀️ poradit sle neviem kedze ja som pred 3 tyzdnami len zistila ze od narodenia mame narok na ten 60e prispevok ale ze o to bolo treba specialne poziadat. tak ja budem dufat ze to vyplatia aj spatne 🫣
r. pridavky 60€ ale pravdepodobne sa budu kratit v ramci konsolidácie, tak opatren s nimi rátaj
danovy bonus ak pracuješ
a inak absolutne nič, pekne makaj a plat rozličné poplatky a fondy a neviem čo v škôlke ...
nie na slovensku nemáš narok na nič, iba ak by si bola v hmotnej nudzi len to neviem či dosiahneš ten limit
@sara07 kde inde máš nárok na všetko?
podla mna sa pani len normalne opytala ze ci na nieco nezabudla lebo sak nic nechodi "automaticky" a o vela veci treba ziadat s vobec o nich vediet 🤷🏼♀️ poradit sle neviem kedze ja som pred 3 tyzdnami len zistila ze od narodenia mame narok na ten 60e prispevok ale ze o to bolo treba specialne poziadat. tak ja budem dufat ze to vyplatia aj spatne 🫣
@haraburdova spätne 6 mesiacov vieš žiadať.
Inak ja lutujem tie zeny na uradoch zamestnane. Mozno aj kazdy den im tam dobehne nejaka zena a pyta sa, na ake peniaze ma narok. A zdesene sa tvari, ked jej pani uradnicka povie. Mozno sa najdu aj zeny, co vynavaju uradnicke, ze z coho teraz maju zit.
danovy bonus ak pracuješ
@sara07 na Slovensku nemáš nárok na nič? Na Slovensku máš nárok na oveľa oveľa viac, ako v iných vyspelých krajinách. Možno by deti mali mať iba ľudia, ktorí sú mentálne vyzretí, aby chápali, že o deti sa má starať rodič, nie štát.
@sara07 kde inde máš nárok na všetko?
@letfenixa netahaj sa za slovička
nárok na všetko je divny pojem , čo to znamená 😂😂
ano inde máš lepšie podmienky pre rodičov , iné vyšky bonusov atd ,iné výšky poplatkov, iné otvaracie hodiny v škôlke atd, bonusy ktoré ti ulahčia byt rodičom
ak potrebuješ totálne konkrétne tak si dohladaj sama
@letfenixa netahaj sa za slovička
nárok na všetko je divny pojem , čo to znamená 😂😂
ano inde máš lepšie podmienky pre rodičov , iné vyšky bonusov atd ,iné výšky poplatkov, iné otvaracie hodiny v škôlke atd, bonusy ktoré ti ulahčia byt rodičom
ak potrebuješ totálne konkrétne tak si dohladaj sama
@sara07 nepotrebujem konkrétne a v diskusii môžem reagovať, na čo chcem. Ty tvrdis, že na Slovensku nie je nárok na nič, nie ja.
@sara07 na Slovensku nemáš nárok na nič? Na Slovensku máš nárok na oveľa oveľa viac, ako v iných vyspelých krajinách. Možno by deti mali mať iba ľudia, ktorí sú mentálne vyzretí, aby chápali, že o deti sa má starať rodič, nie štát.
@melanta tak konkretizuj v čom sme ako lepší 😂
to nie o vyzretí,nemusíš uražat ludi za to že krivo sa pozrie na konsolidáciu - ktorá v praxi vyzerá zoberieme čo sa len dá ludom aby sme my mali na oslavy, tendre a podobne ....
nepotrebujem aby sa mi postaral štát, on sa mi o ne ani nestára v podstate len to čo zákonom on vyžaduje 😂
nech mi dá normálne odvody, inu dph a ja si to zatiahnem aj lepšie ale ak mi zoberie 54% z platu tak to je ako dost ..
nejaku normálny pomer aby bolo ok, a znormalizovanie sa oslav hlavne tam lietaju miliony a načo ? prečo ?
@sara07 V ktorej krajine môže byť žena doma s jedným dieťaťom 3-6 rokov za slušné peniaze. A kde dostane mesačne zaplatené za to, že dieťa nedostane miesto v MŠ a matka s ním ostáva doma?
@anonym_b788fc slušné peniaze by som to nenazvala
ona ich nedostane ona si ich odmaka a strunu jej ich v rámci odvodov
toto nepovažujem že niečo dostane , niekolonasobne ich vrati
že nie su mš , ano dakedy bolo škôlok viac, čo sa s nimi stalo, rozpredalo sa, chátraju koho je to chyba štátu a zriadovatelov
vedia predsa kolko deti v ktorom roku bude treba aby nastupili , prečo neurobia nejaké opatrenia aby dieta malo škôlku a nemusela matka ostat doma ? a to supluju ešte sukromné škôlky
jasné podla vás dvoch my sme tie svine a nie zle riadený štát a ich vypalné
podla zákona predsa maloleté dieta nemôžeš nechat doma samé
na sumračnej by bolo dobre zaviest ešte jedny testy 😍 pozdravujem
ked chcete stáčat diskusiu , tak ok ale robí sa to inak
A aky konkretne prispevok potrebujes? Na cestu do/zo skolky? Na prezuvky? Ci?
@anonym_b788fc slušné peniaze by som to nenazvala
ona ich nedostane ona si ich odmaka a strunu jej ich v rámci odvodov
toto nepovažujem že niečo dostane , niekolonasobne ich vrati
že nie su mš , ano dakedy bolo škôlok viac, čo sa s nimi stalo, rozpredalo sa, chátraju koho je to chyba štátu a zriadovatelov
vedia predsa kolko deti v ktorom roku bude treba aby nastupili , prečo neurobia nejaké opatrenia aby dieta malo škôlku a nemusela matka ostat doma ? a to supluju ešte sukromné škôlky
jasné podla vás dvoch my sme tie svine a nie zle riadený štát a ich vypalné
podla zákona predsa maloleté dieta nemôžeš nechat doma samé
na sumračnej by bolo dobre zaviest ešte jedny testy 😍 pozdravujem
ked chcete stáčat diskusiu , tak ok ale robí sa to inak
@sara07 Slovenské matky sú ale nadšené, keď môžu ostať doma a samé si vybavujú potvrdenia, nech dieťa nedostanú do MŠ a vybavujú diagnózy
@letfenixa však nech má fico a spol a gule ju skrátit ,nech ju kludne skrati na pol roka
však si dohladajte prečo komanči vymysleli rd 3 roky
prečo to neurobí 😂😂
lebo mu to vyhovuje
@sara07 Slovenské matky sú ale nadšené, keď môžu ostať doma a samé si vybavujú potvrdenia, nech dieťa nedostanú do MŠ a vybavujú diagnózy
@anonym_b788fc nie všetky
že si vybavuju predlžený ? a kto robí tie tabulky že tieto dg ano a tieto nie ? však schvaluju urady ?
vieš prečo nemôžu skratit rd ? pretože by museli zriadit nové škôlky alebo jasle a to stoji viac ako ked im tam šupnu smiešny rodičovsky
a ked su dg , s takou expresivnou dysfaziou dieta môže kludne chodit do škôlky dokonca sa to doporučuje , lenže treba ubrat miesto + asistentku , takže v takých čechách to urobia takto na slovensku dostaneš predlženy rodičak, a je pokoj s tebou
@letfenixa úplne zbytočná energia, písať o tomto s ľuďmi ako sara07, v hlavičkách takýto nemajú dostatočnú kapacitu, aby to pochopili, že si nemajú robiť deti, ak čakajú, že štát ich bude dotovať, hoci už teraz ich dotuje viac než dosť a aj vďaka tejto prílišnej sociálnej politike je kasa prázdna.

@zuzankka2122 jasné, na všetky!!! 😁