icon

Máte nárok na ďalšie príspevky, keď je dcérka škôlkarka?

zuzankka2122
5. aug 2025

Dobrý deň chcela by som sa opýtať. Mam 4-ročnú dcérku ktorá navšťevuje MŠ a chcela by som sa opýtať, že či nemám náhodou nárok na nejaké príspevky s úradu prace okrem toho rodičovského prídavku kt. je 60 €. Ak by ste mi vedeli poradiť budem rada.

letfenixa
5. aug 2025
@sara07

@letfenixa hod prispevok lebo napisat že niekto niečo niekde napisal je dost ubohé 😂
rd 3 roky zaviedli v 70 rokoch

@sara07 úroveň ubohosti prispevkov nechám na posúdenie ostatným účastníkom diskusie. Som ročník 1980 a mama mohla byť so mnou doma 6 mesiacov. Bola rok, predĺžila si to čerpanim dovolenky a študijným voľnom. S bratom narodeným v 1983 už bola doma 2 roky.

anonym_b788fc
5. aug 2025
@letfenixa

@sara07 úroveň ubohosti prispevkov nechám na posúdenie ostatným účastníkom diskusie. Som ročník 1980 a mama mohla byť so mnou doma 6 mesiacov. Bola rok, predĺžila si to čerpanim dovolenky a študijným voľnom. S bratom narodeným v 1983 už bola doma 2 roky.

@letfenixa Presne tak. Tiež bola mama doma len 6 mesiacov a nastúpila do práce. Dlhšie sa nedalo.

viestta
5. aug 2025
@anonym_b788fc

@sara07 Určite nie v 70. rokoch. A 500€ je smiešna suma?

@anonym_b788fc nie, matky Husakovych deti mohli ostat doma 2 roky, prva pol rok dostavali matersku, zvysok podla toho, ktore dieta v poradi to bolo. Na prve nedostali nic, ale mohli ostat doma, na druhe a vsetky dalsie v poradi dostavali asi 500 Kcs (musela by som si to overit u mamy). Po dvoch rokoch dietata nedostali nic, mohli ostat doma ako zeny v domacnosti a neboli povazovane za prizivnicky alebo nastupili do roboty, dieta dali do jasli alebo k starej mame. Zmenilo sa to az za Meciara, ked sa po revolucii znizila porodnost, pozatvarali skolky a jasle ako nepotrebne. Ked sa porodnost opat zvysila tak nebolo kde umiestnit deti do 3 rokov a zaroven pre obrovsky prepad ekonomiky bola nezamestnanost v dvojcifernych cislach, tak predlzili rodicak do troch rokov a vyplacat ho zacali pre kazdu matku, bez ohladu ci bola, nebola zamestnana, s vynimkou prveho pol roka, kedy niektore mali narok na matersku. Dovodom bolo hlavne "vylepsit skore nezamestnanosti", nie to, ze im islo o deti a dopriali im krasne detsvo s mamou aby ich nemusela davat do jasli, vsak ani ich nemala kde dat, kedze jasle boli zrusene.
A k tomu "nesmiesne peniaze" len tolko, ze to boli rovnako "nesmiesne" peniaze ako dnes, ked si porovnas priemerny plat a ceny. Napriklad automaticka pracka Tatramat 500 stala rovnych 5 tisic Kcs, takze na nu islo 10 rodicaov, pricom dnes kupis pracku za jeden. Napriklad mlieko stalo 2 Kcs, 2 kilovy chlieb asi 3, cukor 3,70, priemerny plat bezneho smrtelnika bol tak niekde okolo 2500. Spotrebny tovar bol velmi drahy.

luccija
5. aug 2025
@viestta

@anonym_b788fc nie, matky Husakovych deti mohli ostat doma 2 roky, prva pol rok dostavali matersku, zvysok podla toho, ktore dieta v poradi to bolo. Na prve nedostali nic, ale mohli ostat doma, na druhe a vsetky dalsie v poradi dostavali asi 500 Kcs (musela by som si to overit u mamy). Po dvoch rokoch dietata nedostali nic, mohli ostat doma ako zeny v domacnosti a neboli povazovane za prizivnicky alebo nastupili do roboty, dieta dali do jasli alebo k starej mame. Zmenilo sa to az za Meciara, ked sa po revolucii znizila porodnost, pozatvarali skolky a jasle ako nepotrebne. Ked sa porodnost opat zvysila tak nebolo kde umiestnit deti do 3 rokov a zaroven pre obrovsky prepad ekonomiky bola nezamestnanost v dvojcifernych cislach, tak predlzili rodicak do troch rokov a vyplacat ho zacali pre kazdu matku, bez ohladu ci bola, nebola zamestnana, s vynimkou prveho pol roka, kedy niektore mali narok na matersku. Dovodom bolo hlavne "vylepsit skore nezamestnanosti", nie to, ze im islo o deti a dopriali im krasne detsvo s mamou aby ich nemusela davat do jasli, vsak ani ich nemala kde dat, kedze jasle boli zrusene.
A k tomu "nesmiesne peniaze" len tolko, ze to boli rovnako "nesmiesne" peniaze ako dnes, ked si porovnas priemerny plat a ceny. Napriklad automaticka pracka Tatramat 500 stala rovnych 5 tisic Kcs, takze na nu islo 10 rodicaov, pricom dnes kupis pracku za jeden. Napriklad mlieko stalo 2 Kcs, 2 kilovy chlieb asi 3, cukor 3,70, priemerny plat bezneho smrtelnika bol tak niekde okolo 2500. Spotrebny tovar bol velmi drahy.

@viestta tak ako píšeš to bolo.Moja mama bola so mnou doma do 5 r

nika1971
5. aug 2025

vyplacali rodicaky, len ked bola zena doma, akonahle sla do roboty, rodicak bol odobraty...ziadne tehotenske nebolo, nikoho nezaujimalo, ze nemas kde deti nechat cez prazdniny ked je skolka zavreta...dokonca 25 dni dovolenky sme mali az po 33, hoci sme mali uz deti...

luccija
5. aug 2025
@viestta

@viestta píšeš správne moja mama bola so mnou doma išla som až do predškolskej.

anonym_b788fc
5. aug 2025
@luccija

@viestta tak ako píšeš to bolo.Moja mama bola so mnou doma do 5 r

@luccija Asi si mladší ročník. My starší sme to mali inak.

alchemilkazltozelena
5. aug 2025

Ja som 1987 a mama mi vravela že 2 roky mohla byť doma.. potom som šla do jaslí a neskôr do skolky

luccija
5. aug 2025
@sara07

r. pridavky 60€ ale pravdepodobne sa budu kratit v ramci konsolidácie, tak opatren s nimi rátaj
danovy bonus ak pracuješ
a inak absolutne nič, pekne makaj a plat rozličné poplatky a fondy a neviem čo v škôlke ...
nie na slovensku nemáš narok na nič, iba ak by si bola v hmotnej nudzi len to neviem či dosiahneš ten limit

@sara07 ak, keď som mama tak ti napíšem, že akonáhle sa rozhodneš mať dieťa je to tvoj biznis.Nikoho nemá prečo zaujímať kam ho dáš do škôlky a podobne...keď som ja bola na md a Rd tak isto nebolo miesto v škôlke dcéra išla ako vyše 4,5 r a to bolo pred 15 r.nebolo toľko príspevkov kocikove, otec na MD, ocr za zatvorené škôlky veď to je choré dostať peniaze za to, že je škôlka zatvorená.Existuju denné tábory v súkromných škôlkach, opatrovateľky atď ..teraz je toľko príspevkov, že to nebolo nikdy.Detto daňový bonus viem koľko dostala kamarátka za 3 deti chválila sa, že išli na luxusnú dovolenku.Aj to, že môžeš ísť do práce skôr a dostávas RP.Jedinu vec by som matkám dopriala a to su skrátené úväzky v práci, aby ich bolo viac a žena nemusí s vyplutou dušou utekať do škôlky, aby nezatvorili.A ešte, aby škôlky neskončili o 16-16:30 ako má kamarátka na Orave
V zahraničí sú aj 3 m prázdnin ako to robia?
Jednoducho máš dieťa staraj sa.

luccija
5. aug 2025
@anonym_b788fc

@luccija Asi si mladší ročník. My starší sme to mali inak.

@anonym_b788fc som ročník 1977 a školky sa aj vtedy vybavovali po známosti.Moja mama popri mne opatrovala dieťa, aby mala peniaze.

sara07
5. aug 2025
@luccija

@sara07 ak, keď som mama tak ti napíšem, že akonáhle sa rozhodneš mať dieťa je to tvoj biznis.Nikoho nemá prečo zaujímať kam ho dáš do škôlky a podobne...keď som ja bola na md a Rd tak isto nebolo miesto v škôlke dcéra išla ako vyše 4,5 r a to bolo pred 15 r.nebolo toľko príspevkov kocikove, otec na MD, ocr za zatvorené škôlky veď to je choré dostať peniaze za to, že je škôlka zatvorená.Existuju denné tábory v súkromných škôlkach, opatrovateľky atď ..teraz je toľko príspevkov, že to nebolo nikdy.Detto daňový bonus viem koľko dostala kamarátka za 3 deti chválila sa, že išli na luxusnú dovolenku.Aj to, že môžeš ísť do práce skôr a dostávas RP.Jedinu vec by som matkám dopriala a to su skrátené úväzky v práci, aby ich bolo viac a žena nemusí s vyplutou dušou utekať do škôlky, aby nezatvorili.A ešte, aby škôlky neskončili o 16-16:30 ako má kamarátka na Orave
V zahraničí sú aj 3 m prázdnin ako to robia?
Jednoducho máš dieťa staraj sa.

@luccija ja nemám problém sa starat o svoje deti
vy tu píšete ako sa máme dobre a všetko je v poriadku
vôbec nevnimaš čo ti píšem ..

s danovym bonusom si predsa môžeš robit čo chceš, nie , nie si povinna zatial odvadzať štátu 100% svojho platu , niekto dá danovy bonus na vzdelavanie niekto na rodinnu dovolenku kde travia spolu ako rodina čas, čo je zle na dovolenke ? keby to nahadzali do automatov tak chápem tvoje rozhorčenie
a kto za to môže že škôly su u nás do 16,00 -16,15 konkrétne u nás ?? zriadovatel nie ? alebo žeby rodič jeho chyba kde sa rozhodol byvat ?
proste na sk sa to sype a rodič s dietatom je tu len na vydieranie a zdieranie, dojna krava nič viac
nech mi štát neberie 54% z platu a nech dá iné dph na služby a poplatky tykajuce sa dietata a budeme sa bavit inak
však si zrataj za roky čo si bola na md+rd kolko ti bolo vyplatené a potom si zrataj kolko odvadzaš do soc poistovne ktora ti tuto dávku vyplaca 😂😂 ked sa tak šialene ohanate 3 r rd 😂 a nehoraznostou
mi nehovor že nevieš že ti každy mesiac strhavaju do soc poistovne, ale pozri si celé odvody , čiže ked láskavo mi tamto niečo štát odpusti alebo zaplata svoju neschopnost tak je to nehoraznost, no to som nevedela
nemusí nikoho mzaujímat nič, ale štát ti zákonom nariaduje povinnu školsku dochádzku, čo sa bude vzdelavat určuje poplatky a podobne , to musíš a tamto musiš lebo... takže aký môj biznis ?? biznis ale musiš toto a toto a tamto 😂😂
ešte taká otázka načo vlastne platime dane, odvody + zo všetkého 23% dph ? prečo ???

maciatkolulu
5. aug 2025
@sara07

@letfenixa netahaj sa za slovička
nárok na všetko je divny pojem , čo to znamená 😂😂
ano inde máš lepšie podmienky pre rodičov , iné vyšky bonusov atd ,iné výšky poplatkov, iné otvaracie hodiny v škôlke atd, bonusy ktoré ti ulahčia byt rodičom
ak potrebuješ totálne konkrétne tak si dohladaj sama

@sara07 ty vole...zase....aké iné? Daj krajinu kde môžu byť matere doma do šesť rokov na rôzne statočne povymyslane diagnózy,daj kde platia materam,že decko nezobrali do skolky a najmä kde sa to dá efektné odrbat. Daj kde majú škôlky skoro zadarmo a od 7.00 do 18.00. daj,kde majú obedy vo.vyske doslova pár drobných a ešte aj to sa vkuse nadáva. Daj kde majú ocr na zatvorené škôlky a nič sa nedeje daj,kde zamestnávateľ akceptuje sopliky a ocr aj na koňa,daj,kde sa platí najvyššia materská po všelijakých fingovanych zamestnaniach,daj,kde budúca mater ocika test a už môže sedieť doma na riti 9 mesiacov a nič sa nedeje. A to som nezhrnula všetko. A samozrejme prirataj si náklady na Tom ružovom západe ....

ivka21
5. aug 2025

@zuzankka2122 tak nepopísala si situáciu či si zamestnaná sama s dieťaťom a tak. Ťažko ti niekto len tak poradi

sara07
5. aug 2025
@maciatkolulu

@sara07 ty vole...zase....aké iné? Daj krajinu kde môžu byť matere doma do šesť rokov na rôzne statočne povymyslane diagnózy,daj kde platia materam,že decko nezobrali do skolky a najmä kde sa to dá efektné odrbat. Daj kde majú škôlky skoro zadarmo a od 7.00 do 18.00. daj,kde majú obedy vo.vyske doslova pár drobných a ešte aj to sa vkuse nadáva. Daj kde majú ocr na zatvorené škôlky a nič sa nedeje daj,kde zamestnávateľ akceptuje sopliky a ocr aj na koňa,daj,kde sa platí najvyššia materská po všelijakých fingovanych zamestnaniach,daj,kde budúca mater ocika test a už môže sedieť doma na riti 9 mesiacov a nič sa nedeje. A to som nezhrnula všetko. A samozrejme prirataj si náklady na Tom ružovom západe ....

@maciatkolulu
u nás je to ako zadarmo hej
škôlky a školy aspon drvivá väčšína sú to budovy postavene z čias komonačov za prachy ktore znarodnili a pohabali , tieto budov dostal štát respektivne zriadovatel
zrekonštruované su z prachov eu do jednej všetky
náklady na prevadzku platíš zriadovatelovi mesačne v poplatkoch
náklady na mzdy platíš cez dane respektivne sa na nich velkou mierou podielaš
zariadenie a hračky to sa obmiena lebo rodičia sa vyskladajú
aká zdarma škôlka ????
tie dg som tu už vysvetlila nebudem sa opakovat, a koho je to chyba že daju po znamosti niekomu rd predlženy moja ? či štátu ktory ma nastavit, pravidla, tabulky, pokyny a smernice aby sa to nedalo , respektivne dalo len našim ludom ?
matersku a rd som tiež písala, zrejme si si nikdy nespočitala kolko si dostala od štátu a kolko odvadzaš spolu aj so zamestnavatelom štátu
štátu vyhovuje že máme 3 ročnu rd lebo ho to nestojí nič , všetko zaplatíme , je to pre neho vyhodnejšie lebo nemusí mat tolko zbytočnych školok nejak sa to urovná
kto môžu zrušit 3 r rd ? ja ? ty alebo štát ??? on to nezruši lebo mu to náramne vyhovuje, táto vlada to má ohromne dobre vypočitane
takže skus niečo normálne ano ...
v zahraničí maju ovela kratšiu matersku aj rd ale maju aj iné odvody a iné veci inak nastavené
a čo alebo kto bráni ju skrátit , ja som za aby sa skrátila, kto za to môže že máme očr ked je zavreta škôlka lebo zriadovatel náhradnu nechce urobit a mesiac musi byt škôlka zavreta stoj čo stoj ??? jáj zabudla som matovič, šulik a šimečka, stále zabudam
baby existuje niečo ako kalkulačka. a vyplatna paska
a to sa skutočne ideme porovnavat zrovna s ruskom lebo maju 3 mesiace prazndiny 😂

chestnut
5. aug 2025
@sara07

@maciatkolulu
škôlky a školy aspon drvivá väčšína sú to budovy postavene z čias komonačov za prachy ktore znarodnili a pohabali , tieto budov dostal štát respektivne zriadovatel
aká zdarma škôlka ????
tie dg som tu už vysvetlila nebudem sa opakovat, a koho je to chyba že daju po znamosti niekomu rd predlženy moja ? či štátu ktory ma nastavit, pravidla, tabulky, pokyny a smernice aby sa to nedalo , respektivne dalo len našim ludom ?
matersku a rd som tiež písala, zrejme si si nikdy nespočitala kolko si dostala od štátu a kolko odvadzaš spolu aj so zamestnavatelom štátu
štátu vyhovuje že máme 3 ročnu rd lebo ho to nestojí nič , všetko zaplatíme , je to pre neho vyhodnejšie lebo nemusí mat tolko zbytočnych školok nejak sa to urovná
kto môžu zrušit 3 r rd ? ja ? ty alebo štát ??? on to nezruši lebo mu to náramne vyhovuje, táto vlada to má ohromne dobre vypočitane
v zahraničí maju ovela kratšiu matersku aj rd ale maju aj iné odvody a iné veci inak nastavené
a čo alebo kto bráni ju skrátit , ja som za aby sa skrátila, kto za to môže že máme očr ked je zavreta škôlka lebo zriadovatel náhradnu nechce urobit a mesiac musi byt škôlka zavreta stoj čo stoj ??? jáj zabudla som matovič, šulik a šimečka, stále zabudam
a to sa skutočne ideme porovnavat zrovna s ruskom lebo maju 3 mesiace prazndiny 😂

@sara07 myslim moja, ze keby si zila v zahranici Len by si pozerala ako matka😂

sara07
5. aug 2025

uprimne
vy vidíte len ako byk červené sukon 3 ročna dovolenka a očr ked je zavreta škôlka mimochodom je len 14 dni nie na cely mesiac
ale už si nespočítate čísla ani jedna, takže to uzatvaram lebo to je ako hrach na stenu
ak vám vyhovuje že len platite a dostavate ohlodané kosti ok 😂
ohladne rd zo zd väčšina mám by šla pracovat keby na sk bolo viac dennych stacionarov, vhodne škôlky , špecialne škôlky atd .. pre štát je podstatne lacnejšie je tam šupnut almužnu ako jej skutočne pomôct s chorym dietatom , keby ho dala do ustavu teda keby nejaky našla tak štat by to vyšlo od 3000€ takto jej tam šupne rd a vybavené a vy tu budete vykrikovat ešte aj toto, chcem vidiet matku ktoreje vyhovuje choré dieta

viestta
5. aug 2025

Baby, nenatahujte sa o slovicka. Kazdy mate svoj kus pravdy. Iste je, ze mame stedry system, ktory je plateny z nasich dani a odvodov, stedrejsi ako kdekolvek inde a rovnako je iste, ze taky pocet spekulantov, ktory ten system vyciciavaju a este stale im je malo asi tiez nikde nemaju. A iste je, ze zlyhava aj "stat" v tom aby zabezpecil dostatok sluzieb pre zamestnanych rodicov v pozadovanej kvalite a aj pri kontrole tych, ktori system zneuzivaju.

letfenixa
5. aug 2025

@zuzankka2122 keď máš dieťa v MŠ, znamená to, že môžeš pracovať.

luccija
5. aug 2025

@maciatkolulu zbytočne sa rozčuľujes nepochopia...v IT, AT sa platí aj družina vysoké poplatky plus ešte deťom v niektorých štátoch nosia obed a snack.Kazdy si myslí, že všetko bude zadarmo som zvedavá ako by dali dieťa do jaslí, alebo opatrovateľke v roku či pár mesiacoch ako inde vo svete.Tak ako squirell či ako sa volala čo bývala v Singapure a pol ročné či ročne dvojicky opatrovateľka a hajde do práce.
To, že chýbajú špeciálne škôlky asistentky atď nepopieram ja píšem o iných príspevkoch a naozaj to ženy nemajú také zle ako sa to prezentuje

diewcatqoo
5. aug 2025

Jedno nechapem... ked sa mamicky na Slovensku stazuju, ze dostavaju malo pridavkov a ze slovensky socialny system vobec nie je nastaveny pre rodicov. Ja by som vam tak vsetkym, co sa stazujete, dopriala zit niekde v zahranici a vychovavat tam dieta.
Nebol by ziaden tehotensky prispevok, ziadne kocikovne, ziadne pridavky a bonusy... a mozno by ste aj museli do prace skor, nez po 3 rokoch 🙂

anonym_f144b2
5. aug 2025

Ale sr to uz dlho neda,a prave tento system pride skor ci neskor ale pride a nebudu ziadne pridavky,ziadny danovy bonus a ziadna podpora,ani urad prace.Ludia si budu musiet pomoct len svojou pracou,a dost aj medzi sebou.

anonym_b2e4e0
5. aug 2025

Tomu ver, že v blízkej dobe sa bude znižovať trvanie RD

siska53
5. aug 2025
@sara07

@letfenixa hod prispevok lebo napisat že niekto niečo niekde napisal je dost ubohé 😂
rd 3 roky zaviedli v 70 rokoch

@sara07 Nezaviedli to vtedy. Segra je rocnik 1979 a mam s nou bila dva roky doma, v dvoch rokoch sla do jasiel. Ja som o nieco starsia a musela som do jasiel dokonca v roku.

maciatkolulu
5. aug 2025
@sara07

@maciatkolulu
aká zdarma škôlka ????

@sara07 samozrejme v zahraničí sa voľne škôlky váľajú popri ceste,v top výbave fungl nove a predbiehajú sa aby zobrali dieťa👍. No dobre. Inak prečo si to neskusis, by si spievala veľmi rýchlo na inú notu a nie tieto že kamaratkina kamoška a jej sesternica počula od susedy... Lebo tieto žvásty sa podobajú presne na takéto zaručene info.

anonym_b788fc
5. aug 2025

Stručný prehľad:
Vývoj materskej a rodičovskej dovolenky na Slovensku (od 1950 do súčasnosti)
🔹 50. roky
V platnosti bol Zákonník práce z roku 1949.

Materská dovolenka trvala 14 týždňov, z toho povinne aspoň 6 týždňov pred pôrodom.

Žene prináležal materský príspevok, neskôr materské dávky zo sociálneho poistenia.

🔹 60. roky
Materská dovolenka sa predlžuje na 18 týždňov (po pôrode min. 8 týždňov).

V roku 1964 je zavedený nový Zákonník práce, ktorý zachováva tieto podmienky.

Vznikajú jasle ako štátom podporované zariadenia pre deti od 6 mesiacov.

Rodičovská dovolenka ešte neexistovala.

🔹 70. roky
V roku 1970 sa materská dovolenka predlžuje na 26 týždňov, pri viacdetných pôrodoch na 37 týždňov.

Štát podporuje zamestnanosť žien a očakáva, že matky sa vrátia do práce po materskej.

Rozvoj jaslí a predškolských zariadení je silne podporovaný štátom.

Stále neexistuje možnosť dlhodobej rodičovskej dovolenky.

🔹 80. roky
Na základe rastúcej potreby podpory rodín sa v roku 1987 zavádza možnosť neplatenej starostlivosti o dieťa do 2 rokov.

V roku 1989 bola oficiálne zavedená rodičovská dovolenka do 3 rokov veku dieťaťa.

Zavedené bolo aj rodičovské príspevkové zabezpečenie (nízka mesačná dávka).

Rodičovská dovolenka bola najčastejšie čerpaná matkou, ale teoreticky bola dostupná aj otcom.

diewcatqoo
5. aug 2025

Ehm, este k skolkam v zahranici... zapisala som syna do 5 skolok v meste. Nevzali ho ani do jednej, lebo nemali miesto 🤷‍♀️
Jaj, a ano, nemala som ziaden tehotensky prispevok, ziadne kocikovne, nemam rodicovsky prispevok v takej vyske ako byva na SK a nemam ani ziadne rodinne pridavky. Nastastie, mozem aspon zostat doma 3 roky. A popri tom po nociach pracujem. To len pre porovnanie, ze je v zahranici trava zelensia 🙂

sara07
5. aug 2025
@siska53

@sara07 Nezaviedli to vtedy. Segra je rocnik 1979 a mam s nou bila dva roky doma, v dvoch rokoch sla do jasiel. Ja som o nieco starsia a musela som do jasiel dokonca v roku.

@siska53 1970 predĺžila sa takzvaná ďalšia materská dovolenka z jedného roku na dva roky v 80 rokoch to premenovali na rodičovsku dovolenku dali na 3 roky
čiže dnešné dôchodkyne , stále sa tu kope že dnešné baby su na rd

sara07
5. aug 2025
@maciatkolulu

@sara07 samozrejme v zahraničí sa voľne škôlky váľajú popri ceste,v top výbave fungl nove a predbiehajú sa aby zobrali dieťa👍. No dobre. Inak prečo si to neskusis, by si spievala veľmi rýchlo na inú notu a nie tieto že kamaratkina kamoška a jej sesternica počula od susedy... Lebo tieto žvásty sa podobajú presne na takéto zaručene info.

@maciatkolulu maciatko lulu sa poznáme
ani jedna spolužiačka alebo kamoška nemala problém umiestnit dieta do jasli alebo škôlky dokonca ani v londyne 😂 tak asi vedia čarovat
a ani jedna sa nechce a nemieni vrátit a to chceli len tak si zarobit a vratit , stačí im bohate ked sme pridu pozriet rodičov na dovolenku
vôbec ich tu neláka byt rodičom

anonym_41f31b
5. aug 2025

Tak v 4r dietata mas narok na jeden prispevok - vola sa plat, vyplaca ho zamestnavatel koncom kazdeho odpracovaneho mesiaca

anonym_783258
5. aug 2025
@anonym_046075

Mas narok na prispevok 1000 eur mesacne od statu. Vola sa to prispevok- som mama, kto je viac. Popytaj sa na urade prace, ochotne ti pomozu.

@anonym_046075 🤣🤣🤣tiež ho poberám