Materská 8 týždňov pred pôrodom
Ahojte som na PN od novembra. Môže ma zo zákona vypísať lekár na MD nie 6tyzdniv ale 8tyzdnov pred pôrodom? Obvodná mi povedala že zo zákona to možné není tiedva týždne sa tam potom počítajú ako PN. Je to tak?úplne mi to nesedi podľa toho čo čítam na nete...
Ďakujem 🙂
@baruska884 ja by som bola opatrná s tým... nie vždy uzná sociálna poisťovňa 8 týždňov, jedna známa zrušila PN a poslala žiadosť 8 t.pred pôrodom... prišla jej odpoveď po mesiaci, že nie je dôvod aby išla 8 t. Pred. Nevyhoveli jej žiadosti... neviem ani ako riešila potom tie 2 t, čo sa týka odvodov...
Moze ta vypisat, ale Md sa ti nepredlzi potom sa o dva tyzdne skrati.
@zuzinka888 presne bude trvať i tak i tak 34 týždňov
Ja som chcela ist na matersku neskor ako 6 tyzdnov pred a napokon som aj tak skoncila na 8 tyzdnoch.
@88matulka88 Ved ten termin vypisuje gynekolog, ako to mozu zamietnut?
@ropucha6 to ja neviem... len pre istotu upozorňujem, aby si to prezistila... aby predisla neprijemnostiam
@baruska884 ja som tiež bola pn a gynekológ normálne 8 t pred pôrodom mi ukončil pn a vypísal na md
@88matulka88 na materskú sa dá nastúpiť 6-8 týždňov pred pôrodom, rozhoduje gynekológ, neexistuje, že to zamietli
ja som tiez sla 8t pred porodom a nebol s tym nijaky problem. ved matersku mas 34tyzdnov a ci si ju vycerpas 2t navyse pred porodom alebo nie, jej trvanie to neovplyvni tak nechapem preco to je problem
materská je 6-8týždňov pred predpokladaným dátumom pôrodu
@luliu tak bohužiaľ existuje, ale ja nevravím, že ona bude ten prípad... ani nechcem strašiť... a prajem jej aby uznali, len píšem co sa stalo kamoške...

@baruska884 ja som išla na materskú 8 týždňov pred porodom. Nepočíta sa to ako pn.
Počítané je to ako materská len nejdes 6 týždňov pred ale 8tyzdnov ... žiadna pn ...