Materská a skorší pôrod
Ahojte baby, prosím vás tie čo tomu rozumiete...15.6 som mala oficiálny nástup na materskú (6 týždňov pred termínom) avšak 12.6 sa drobec vypýtal na svet ...meni sa tým pre mňa niečo? Od 5.6 som čerpala dovolenku u zamestnávateľa čiže som porodila ešte počas čerpania dovolenky. Ďakujem
áno mení - od 12.6. si na MD - na SP sa zmení dátum nástupu z 15.6. na 12.6. V zamestnaní treba oznámiť narodenie dieťaťa - ukončia ti čerpanie dovolenky k 11.6.2023. Ja som bola na rizikovej PN keď sa dcéra predčasne narodila - odo dňa pôrodu som bola na MD - len som na SP poslala rodný list dieťaťa.
@alenah31 ďakujem do práce som už pisala..mysliš že stále treba na SP posielať rodny list? Nemaju to nejako automaticky prepojene? Ešte ho nemám ani, až budúcí týzden. Dakujem
v čase kedy som rodila ja to prepojené nebolo. Ale však tá matrikárka v nemocnici ti povie na 100% - ona by tam mala byť každý deň. Hlavne prajem skoré zotavenie a gratulujem k bábätku🙂
@alenah31 dakujeme,mame predcasniatko takze to este bude beh na dlhu trat ale dufame ze krok za krokom to pojde 🙏
poznám to, nám sa narodila v 33tt. Určite všetko dobre dopadne - držím palce nech ste skoro obaja doma🍀