icon

Materská a tehotenské pri dvoch zamestnaniach.

26. mar 2026

Ahojte. Vie mi niekto poradiť veľmi súrne ohľadne toho ako by sa rátali dni do materskej ak by som mala súčasne 2 zamestnania približne po dobu 90 dní pred pôrodom? Ráta sa tam iba jedno zamestnanie? Do nároku na tehotenské sa neráta obdobie keď som bola pn, ale nie ako zamestnaná, ale predtým som si platila odvody.
Ďakujem

anonym_c1edb6
26. mar 2026

ráta sa samozrejme jeden deň aj za dve prac. zmluvy.Ak máte za posledné 2 roky pred pôrodom nazbieraných 270 dní nemocenského poistenia, materskú dostanete, inak nie.

anonym_96b997
27. mar 2026

@anonym_autor dufam ze sa ti nebude pocitat z oboch a ze ti riadne klepnu po prstoch , ty kalkulujes este s tymi 90 dnami len aby si si nahrabala co najviac penazi? JE MI Z TEBA NA GRC
drzala by som hubu, keby si splnala podmienku 270dni ako pracujuca osoba a nie ako nenazrana kalkulatorka. FUJ

anonym_ff1aed
27. mar 2026

Ano, strasne realne mat 2 joby naraz ako tehotna. Jasne, kazdy ti to uveri a voooobec to nebude vyzerat nedoveryhodne pre urady😏

anonym_96b997
27. mar 2026
@anonym_ff1aed

Ano, strasne realne mat 2 joby naraz ako tehotna. Jasne, kazdy ti to uveri a voooobec to nebude vyzerat nedoveryhodne pre urady😏

@anonym_ff1aed dakujem ze nie som jedina co ma ten pocit.

anonym_a60727
27. mar 2026

Fakt nechápem potrebu sa vyjadrovať k téme, keď vlastne ani odpoveď nedám, to je tu v poslednej dobe akési moderné
Do 270 dní pre materské sa ti ráta každý deň z každého pracovného pomeru - ak nejde o dohodu, kde si celý mesiac nič nezarobia. Čiže ak budeš mať 2 pracovné pomery a každý trvá napr 100 dní, ak si uplatníš nárok len z jedného, zaráta sa ti 200 dní nemocenského poistenia

anonym_ff1aed
28. mar 2026
@anonym_a60727

Fakt nechápem potrebu sa vyjadrovať k téme, keď vlastne ani odpoveď nedám, to je tu v poslednej dobe akési moderné
Do 270 dní pre materské sa ti ráta každý deň z každého pracovného pomeru - ak nejde o dohodu, kde si celý mesiac nič nezarobia. Čiže ak budeš mať 2 pracovné pomery a každý trvá napr 100 dní, ak si uplatníš nárok len z jedného, zaráta sa ti 200 dní nemocenského poistenia

@anonym_a60727 Poviem ti novinku- kazdy sa moze zapojit do temy, do akej chce a dat odpoved, aka sa mu paci🙂