icon

Materská CZ

25. nov 2022

Prosim vás skúsim aj sem, písala som už do dvoch skupín len nikto mi nedokáže pomôcť poradiť :( už som zúfalá

cem sa opýtať , pracovala som v cz ako zdravotná sestra , 2 roky približne .. otehotnela som , vrátila som sa naspäť na Slovensko vydala som sa. Medzitým Mám dve deti tretie čakám , a áno keď sim bola s prvým tehotná behala som po úradoch a snažila sa vybaviť si materskú s cz samé formuláre , papiere , nakoľko som nemala vodicak a rizikové tehotenstvo nedalo sa mi stále behať hore dole .. všetky papiere som im poslala formuláre e106 a podobne .. nic mi neodpisali doteraz .. bolo mi luto a aj je stále že nakoľko som mala
Na Slovensku odrobene len 7 mes ešte ako netehotna a až potom som … tak som tak rozmýšľala poberám zo Slovenska keďže som nemala na st odrobene dni ktoré musíš spĺňať ..a nejaké zásady čo chápem poberám len 380€ toto je môj príjem s to mám dve deti 3r, 11mes a teraz som tehotná , no nic nevadí chcem ísť k pointe tak som si zavolala do cz neodbili ma že čo ste robili doteraz , len som dlhšie čakala .. tak mi poradili že môžem a oni sa mi vyjadria môžem žiadať , s tým že mi gynekológ slovenský výpise žiadosť o peňažný príspevok v materstve a ja ho pošlem do frydek mistek kde sim pracovala a oni sa vyjadria ..
Tým pádom by som poberala s cz , na to tretie materskú ? A dve deti len prídavky na sr? Ak by mi to schválili bolo by mi spätne vyplatená nejaká čiastka za ten čas čo som nepoberala? Prosim chcem radu nie kritiku , ako vždy na človek dostane ďakujem krásne ta vás čas a prečítanie … 🖤
Dúfam že mi to vyjde a že nejaké peniaze získam za ten čas keď nie aspoň som to opäť skúsila 💫

Ide mi len oto či stačí tehotenský formulár potvrdenie od lekára a žiadosť o príspevok zo Slovenska alebo musí byt nejaký český formulár ? Potvrdený mojim slovenským gynekológom pripadne osoba ktorá by mi vedela pomôcť napíšem správu

bluemoon24
25. nov 2022

Toto je velmi specificky dotaz a ten kdo to neresil to proste nebude vedet. Ja jsem resila slouceni prace cz a sk a vyplatu materske, ale naopak.. Nema ceska socialka nejaky kontaktni formular? Me na slovenske poslali presne bod po bodu co udelat a vsechno mi schvalili, myslim, ze to je pro tebe jedinna cesta.

autor
25. nov 2022

@bluemoon24 kebyze viem aký formulár mám vyplniť a poslať im ho nepíšem tu o radu 🥲

lilinka88
25. nov 2022

Lenže toto treba riešiť s úradmi a nie na MK. A pokiaľ už v Čechách niekolko rokov nepracujes, nemyslím si,že by si mala mať odtiaľ materské.