Materská dávka pre živnostníkov
Ahojte, práve som zistila že som v 3tt. Dva roky ale pracujem ako živnostník, a materská dávka pre živnostníkov mi pripadá smiešna. Nemáte niekto skúsenosť s tým, že ak by som ešte išla na 3 mesiace na TPP , či je šanca že dostanem materskú dovolenku a nie materskú dávku. Resp. koľko mesiacov by mi trebalo odrobiť na TPP aby som materskú dovolenku dostala. ( Živnosť rušiť neplánujem) Ďakujem za odpovede 👍
@veronikaszabova to mi povedal test clearblue, ktorý by mal ukazovať správne aj týždeň , teda ak sa nemýlim, posledný menzes bol 20.7...tento mesiac po meškaní štyroch dní (nakoľko mi NIKDY nemeskalo) som urobila test clearblue ktorý vyšiel pozitívny a ukazoval 2-3.
@vero_k si 4tt + 5.... Cize prebiehajuci piaty tyzden
@veronikaszabova nakoľko som ešte tehotná nebola, viete mi vysvetliť ako to ak mesiac dozadu som menzes mala ? Resp.ako ste to vyrátali?
@veronikaszabova a ovuláciu som mala pred troma týždňami alebo pred siedmymi...tak nerozumiem
@vero_k menzes mozes mat aj keď si tehotná. Boli dokonca aj prípady, ze baba mala 3x menzes. Je to ojedinele, a stava sa to.
Mne dokonca kamoska, ktorá študovala na lekárskej fakulte kedysi vravela, ze sa učili ze su aj nejake prípady, ze zena moze otehotnieť vylucne cez menzes (rôzne anomalie)
2-3 na clear blue, neznamená ze si v 2-3tt, pozri si vysvetlivky co to je, resp.kolky tt
@lienka.7 príspevok je o inom, vo všetkej úcte, nepýtala som sa v akom tt môžem byť, ak manžel prišiel domov pred mesiacom kedy som mala menzes a dieťatko sme robili až po ňom,tak snáď nie som v 5tt, a nakoľko pred tým doma dlhšie nebol, to by som počala ako Panna Mária 😊🙂 od začiatku posledného mesiaca si určujú tt ženy, ktoré zrejme nevedia kedy splodili. Ja to viem ☺️
@vero_k tu máš interpretáciu clear blue testov.
Ako ti pise @veronikaszabova si teraz 4-5 tt ty Panenka Maria 👌👌👌🤣🤣🤣
Nabudúce menej oduvania, ok?
@vero_k dátum splodenia sa nerovná dátumu od kedy sa ráta tehotnosť, tá sa ráta od poslednej menzes a tehu trvá 280 dní cca tj. 10 lunárnych mesiacov . A ako baby píšu si teraz v piatom týždni
a stačí mať súbeh aj ked len týžden ... ide o to, aby ti vznikla OL zo živnosti .. a mohla si z OL žiadať o MD ... a tiež potom zo zamestnania ...
@vero_k zbytocne utocis. V 3tt nie si
@lienka.7 ok nehadam sa, vy ste skúsené mamičky, ja som hovorila o Tom kedy som splodila čo vlastne tam píše že 2-3 týždne, a teda som to brala aj ako tt, ale no tak teda som v 5tt ak sa to takto berie ;) v podstate je to jedno, poradili ste mi v oblasti v ktorej som potrebovala, a všetko ostatné čo sa nepýtam mi povie lekár ak ho prvý krát navštívim 😊 takže ďakujem všetkým, čo som chcela vedieť už viem 🙂🙃

@vero_k v 3tt isto nie si. Vtedy zena ani nevie, ze je tehotna...
Kedy si mala posledny menzes?