icon

Materská dovolenka pri dvojičkách

zuzka341
3. jún 2022

Maminky môžem na MD najskôr s jedným dvojčátkom, potom s druhým? Mala by som predsa len zaplatených viac mesiacov. Ďakujem

sirka9
3. jún 2022

Materskú pri dvojickach máš predsa 43 týždňov. Alebo chod ty s jedným a muž s druhým, predsa to bude viac peňazí asi, alebo po skončení tvojej materskej môže ísť muž na materskú.

lucka_ke
3. jún 2022

žena nemôže nastúpiť na materskú kedy chce, ale môžete urobiť tak ako ti píše sirka9 - ty s jedným a muž s druhým

zuzka341
autor
3. jún 2022

@sirka9
@lucka_ke
Ďakujem dievčatá 🍀

mogaa
3. jún 2022

@zuzka341 ty ako matka nevieš nastúpiť na MD hocikedy😉čiže ty najskôr s jedným, potom s druhým nie, ale ty s jedným a po 6týždńoch muž s druhým ano.....

lilinka88
3. jún 2022

Ty môžeš byť s dvojičkami na materskej 43 týždňov. Ak pôjde muž, ty budeš mať materskú klasicky 34 týždňov,on môže ísť po 6 týždňoch od pôrodu na materskú na 28 týždňov,ale kým je on na MD, nemôžeš poberať rodicak po skončení tvojej MD

david294
8. jún 2022

Ahojte, chcem sa spýtať máme dvojičky, manžel je na materskej s jedným a ja s druhým. Manžel si po skončení jeho materskej môže požiadať o ďalšiu materskú na druhé dieťa. Na aký prispevok mam potom ja nárok ak manžel pojde s druhym dietatom na materskú? predpokladam ze nemozem poziadat o matersku na dieta s ktorým bol manzel prvy krat na materskej a taktiez rodicovský tiez nie , kedže manžel bude s druhym dietatom na materskej. Ako to je vlastne?

luliu
8. jún 2022

@david294 nemáš nárok na žiadny prispevok, nemáš pocit, že by si chcela už veľa?

david294
8. jún 2022

@luliu ja sa iba pýtam, aké sú možnosti, keďže dosť veľa ľudí čo má dvojičky tak ako my hľadáju informácie, ktoré nikde nie sú zverejnené.

lucka_ke
8. jún 2022

@david294 v zdravotnej poisťovni sa nahlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov (na to druhé, nie to, s ktorým bude manžel na materskej) a štát za teba zaplatí zdravotné poistenie, po skončení mužovej druhej materskej požiadaš o rodičovský príspevok