Materská v 2019
Ahojte uz som raz pisala co sa tejto tyka ale nastali nove skutocnosti. Termin porodu mam 17.aprila 2019. Zamestnana som bola v posudzovanom obdobi 2 rokov pred porodom nasledovne:
Do aprila 2018 v trvalom pracovnom pomere.
Maj - september som bola vedena na urade prace
Od oktobra pracujem v novej firme avsak na dobu urcitu a som v skusobnej dobe. Plat ktory zarabam je neporovnatelne nizsi ako v predchadzajucej praci. Preto uvazujem ktora verzia je vyhodnejsia co sa tyka materskej:
1. Ostat pracovat v tejto praci a cakat co mi vyjde aka materska /ratam mozno 800e/
2. Odist este v skusobnej dobe - tu vsak nastava otazka, budu mi matersku v pripade ze porodim v aprily 2019 pocitat z predosleho prijmu z roku 2017? Ked som tam robila az do aprila 2018
Baby prosim Vas ako to je ked som zamestnana od septembra len tak tak mi vide 270 dni do porodu aby som mala narok na matersku lebo som aj hned ostala tehu co ak porodim skôr tak mi ju neuznaju nebudem mat narok?
@majusqa77 prosim ťa a nevide mi to tak ze
So starsiou som bola zamestnana do roku 2017 21 januar je som porodila 24 januara bola som s nou riadne na materskej lebo som mala odpracovane dosť tak ze by mi z toho ten januar zaratali k tomuto? Ved v priebehu dvoch rokiv som tam vlastne skoro cely ten januar bola od zamestnavate odvedena ci to takto nie?
Baby ak si da manzel ziadost o matersku aby mu ju vyratali lebo inak mu to niesu ochotny vyratat tak ked mu pride vyrozumenie moze ju odmietnut a na matersku nenastúpit?
@julinka88 ked si raz o materske poziada a schvalia tak neverim ze sa da "nenastupit"ebo vlastne schvalenim akokeby nastupil moze prerusit ale to obdobie sa mu rata ze na materskej je ale bez toho aby mu vyplacali ...skus kalkulacku materskej vygooglit popripade to zas nieje take tazke cca vyratat kolko by mohol doatat...bud je to za predosly rok co mal VZ alebo ked ma noveho zamestnavatela aspon 90 dni ...zjednodusene to vychadza cca tolko co maval minuly rok vyplatu
A este jedna otazka ak pojde muz na matersku s nasou 2 ročnou dcerou a ja nastupim na matersku s babom ak on odide po materskej do prace bude distavat na malu potom aj ridicak a ja na maleho rodicak
Chceme nastupit na matersku súbežne
Tak potom ja zostanem na rodicaku iba s mladsim dieťaťom ano? Ked teda akoze neuzakonili

Ahojte viete mi niekto poradit ohladne materskej?