Materská v roku 2020

a_andrejka4
12. máj 2020

Ahojte, nikde som sa nedočítala presne môj prípad, preto budem rada ak niekto pomôže, vysvetlí a utvrdí ma v tom, čo si myslím. Rozhodujúcim obdobím pre materské je v roku 2020 príjem za rok 2019. V prípade, že pracovný pomer nezačal k 1. januáru sa to počíta inak. Mňa by zaujímalo, že ak mám splnenú podmienku 270 dní ale pomer mi nezačal k 1. januáru tak sa to počíta od začiatku pracovného vzťahu až po nástup na MD? Ja som to takto pochopila tak budem rada ak mi niekto tieto slová potvrdí alebo vyvráti. Druhá vec je že nemoc sa do týchto dni nepočíta v prípade ak by som šla na PN napríklad mesiac pred nástupom na MD pokazí mi to výpočet materskej? Logicky mi vyplýva že nie, možno to znelo nejak hlúpo tie moje otázky, ale budem rada ak mi niekto kto v tom vie chodiť poradí, utvrdí ma a poučí v tom, čo si myslím 🙂

draik
12. máj 2020

Stačí si prečítať tie kvatná diskusíií o tom istom, alebo sem aspoň dať dátumy. Btw. nepochopili ste to do detailov úplne správne, ale podstatu áno.

a_andrejka4
autor
12. máj 2020

@draik tak ja tu skusim napisat tie datumy ak v tom viete chodit budem rada za odpoved. Od 1.2.2019 trva PP doteraz a nastup na MD by mal byt cca v septembri. Ako to bude v tomto pripade?