icon

Materská versus zahraničné sociálne poistenie: Ako postupovať?

nana1580
16. jan 2025

Už som zúfalá tak sa idem obrátiť sem či nemala niektorá podobnú skúsenosť. Na materskú čakám skoro pól roka kvôli tomu že som pracovala 2 roky v zahraničí. Posledné zamestnanie som mal na slovensku takže žiadať materskú z AT nemôžem. Problém je v tom že som bola v Rakúsku normálne zamestnaná a platili za mňa odvody a naša sociálna poisťovňa mi oznámila že si vyžiadali potvrdenie o sociálnom poistení v Rakusku a z nejakého dôvodu im prišla odpoveď že nemajú žiadny záznam o tom že by som mala rakúske sociálne poistenie. Stretla sa s týmto niektorá? Už som zúfalá lebo malá ma 4 mesiace a žijeme len z jedného príjmu a nechápem tomu že som bola normálne zamestaná a vzdy sa nájde nejaký problém. Nepoznáte nejakú firmu čo sa niečím podobným zaoberá?

mamina7070
16. jan 2025

a bola si v tom rakusku oficialne zamestnana mas vyplatne pasky a pod dokazy o zamestnani?
mozno ta praca nebola oficialna

jarmila2010
16. jan 2025

https://www.modrykonik.sk/group/2009/ skus sa spytat aj v tejto skupine...a cez google najdes agentury,kt vybavuju veci ohladom prace v zahranici... https://tj-legal.com/?utm_source=google&utm_med... viem,ze tato je overene,ale neviem,ci riesia aj AT...skus im zavolat

kiki68
16. jan 2025

@nana1580 Mas vypis od zamestnavatela z AT ? Z Elga o prihlaseni? Mala si Versicherungnummer? Ak ano, tak napis / volaj na OGK, nakolko oni mozu vydat vypis a tam je presne uvedene kde a kedy si bola zamestnana a kto platil odvody. Ja to musim rocne dokladat zamestnavatelovi tento vypis. Neni mozne, ked si legalne v AT bola dva roky, ze nemas tieto veci dohladatelne. Skor nastala chyba, nemas v systeme zle meno na ziadosti? Alebo nieco take ? Ja som dlho mala zle uvedene meno v OGK

mogaa
16. jan 2025

tak otázka je, či si v AT pracovala legálne, teda normálne na zmluvu a s potrebnými odvodmi.... samozrjeme že si to Slovensko preveruje,aby bola splnená podmienka 270dní nem.poistenia....nemáš nejaké doklady napr.výplatné pásky, pracovnú zmluvu?ak ano , treba ich podokladať a znovu preveriť .....